- Meld je aanDe opleiding start 2 keer per jaar
- 1Feb1 FebruariFebruari
- 1Sep1 SeptemberSeptember
- Meer informatie...Adviesgesprek, brochure, helpdesk
- Open AvondProefcollege, meelopen
- Open up new horizons - HAN University of Applied Sciences
- Opleidingen
- Hbo
- Embedded Systems Engineering
- Praktische info over de bachelor Embedded Systems Engineering
Praktische info over de bachelor Embedded Systems Engineering
Hoeveel tijd kost de bachelor deeltijdstudie Embedded Systems Engineering? Wat zijn de toelatingseisen, studiekosten, vergoedingen, fiscale spelregels... En wat heeft een werkgever eraan als je weer gaat studeren? Op deze pagina lees je over alles wat je je afvraagt over de opleiding, en meer!

Toelatingsinformatie voor Embedded Systems Engineering in deeltijd
De eisen voor verschillende diploma's:
- Een havo- of vwo-diploma met profiel Natuur en Techniek
- Een havo- of vwo-diploma met profiel Natuur en Gezondheid met natuurkunde, NL&T of O&O als examenvak
- Een vwo-diploma met profiel Economie en Maatschappij met natuurkunde als examenvak
Heb je wiskunde en natuurkunde niet met een voldoende weten af te ronden? Je bent uiteraard gewoon toelaatbaar tot de opleiding, maar we raden je aan om je kennis van deze vakken bij te spijkeren. Dat kun je zelfstandig doen of met een voorbereidende cursus van de HAN.
Zie: Kennis bijspijkeren.
Voor deze opleiding moet je beschikken over een werkplek in embedded systems engineering voor minimaal 20 uur per week, waar je werkzaamheden op hbo-niveau verricht en begeleiding krijgt van iemand op hbo-niveau. Heb je geen (betaalde of onbetaalde) werkplek? Wij kunnen je helpen.
Zie: Geen passende werkomgeving?.Met een mbo-4 diploma kun je je aanmelden voor elke opleiding bij de HAN. Je bent dus toelaatbaar tot de opleiding. Maar we raden je sterk aan om je kennis van de vakken wiskunde en natuurkunde bij te spijkeren tot het havo-5 niveau voordat je aan de opleiding begint. Bespreek dit tijdens het intakegesprek.
Zie ook: Kennis bijspijkeren.
Voor deze opleiding moet je beschikken over een werkplek in embedded systems engineering voor minimaal 20 uur per week, waar je werkzaamheden op hbo-niveau verricht en begeleiding krijgt van iemand op hbo-niveau.Als je een (gedeeltelijke) hbo- of wo-opleiding hebt gedaan, dan heb je bepaalde kennis en vaardigheden voor deze opleiding misschien al op zak. Je kunt dan in aanmerking komen voor vrijstellingen.
Je moet die kennis en vaardigheden dan wel kunnen aantonen. De examencommissie van de opleiding buigt zich over je verzoek tot vrijstelling(en). ASK HAN kan je hier meer over vertellen en je in contact brengen met de examencommissie.Heb je een havo- of vwo-diploma behaald maar niet het juiste profiel? Ben je jonger dan 21? Dan moet je een deficiëntietoets behaald hebben voordat we je kunnen toelaten. Die is voor deze opleiding gelijk aan de 21+ toets.
Ben je 21 of ouder? Je kunt je inschrijven voor de voorbereidende cursussen wiskunde en/of natuurkunde die wij aanbieden.
Zie: 21+ toelatingsonderzoek.Heb je nog geen passende werkplek? Wij kunnen je helpen. HAN Employment Techniek helpt je bij jouw zoektocht door de verbinding te leggen tussen werkgevers en werknemers.
Ook SEECE kan je wellicht helpen. SEECE is het expertisecentrum voor duurzame energie, waarin ook HAN participeert. Via SEECE kun je deelnemen aan het programma Werken en Leren met Energie. Via dit programma kan SEECE je ondersteunen bij je zoektocht naar een passende werkomgeving. Meer informatie vind je op: www.han.nl/SEECE.Ben je 21+? Wil je graag Embedded Systems Engineering in deeltijd studeren maar heb je niet het juiste diploma? Dan moet je aantonen dat je over voldoende kennis beschikt of alsnog de vakken wiskunde B en natuurkunde op mbo-4 of havo-5 niveau halen voordat we je kunnen toelaten.
Denk je dat je al over voldoende kennis beschikt? Dat kan je bij ons toesten.
Je kunt je inschrijven voor de 21+ toets van de voorbereidende cursussen wiskunde en/of natuurkunde. Je kunt deze toets doen aan het eind van de voorbereidende cursus, maar je kunt ook alleen de toets doen. Als je voor de toets een voldoende haalt hoef je de bijbehorende cursus uiteraard niet meer te doenDenk je dat je op een andere manier kunt aantonen dat je over voldoende kennis beschikt? Bespreek dit in het intakegesprek.
Beschik je nog niet over voldoende kennis?
Dan moet je die eerst bijspijkeren voordat we je kunnen toelaten. Hoe kan dat?Je kunt je inschrijven voor de voorbereidende cursussen wiskunde en/of natuurkunde die wij aanbieden. Aan het eind van deze cursus(sen) wordt de 21+ toets afgenomen. Als je deze toets met een voldoende afsluit ben je toelaatbaar bij onze opleiding.
Mocht je hierover nog nadere vragen hebben, neem dan een kijkje in deze brochure.
Ben je toelaatbaar, maar blijkt uit je intakegesprek dat het verstandig is om sommige kennis wat bij te spijkeren? Dan hebben we deze Voorbereidende cursussen voor je in de aanbieding.
Een buitenlands diploma moet tenminste gelijkwaardig zijn aan een Nederlands diploma. De HAN laat de waarde van jouw diploma beoordelen door Nuffic: de organisatie voor internationalisering van het onderwijs. Het Nuffic waardeert je diploma: dit duurt meestal 10 werkdagen.
Daarnaast moet je aantonen dat je het Nederlands mondeling en schriftelijk beheerst. Dit is de zogenaamde taaleis. Via het HAN Talencentrum of een ROC in je regio kun je een bijscholing Nederlands volgen.
Wil je studeren aan de HAN maar heb je een buitenlands diploma? Dit jaar is de ideale voorbereiding op je bachelor- of masteropleiding. Een intensief jaar speciaal voor vluchtelingen die zijn aangesloten bij het UAF.
Investering
Nog niet eerder een bachelordiploma behaald? Je betaalt het wettelijke collegegeld. Misschien betaal je voor het 1e jaar maar helft van dit bedrag: op dit moment geldt de halveringsregeling van de overheid.
Heb je al eerder een associate degree, bachelor- of masterdiploma gehaald? Dan betaal je het instellingscollegegeld. Er zijn enkele uitzonderingen. Je betaalt ook wettelijk collegegeld als je:
- een 2e (nieuwe) bachelor- of master start vóór het afronden van je 1e bachelor- of master;
- je eerste bachelor al vóór 1992 hebt afgerond
Studeren is investeren. Zo heb je studieboeken en een goede laptop nodig. Om een helder overzicht te geven, hebben we een indicatie van de kosten waarmee je rekening moet houden op een rijtje gezet:
- Studieboeken € 500,-
- Studiemateriaal € 400 tot 600,- (inclusief laptop)
Je studieboeken kun je online bestellen bij verschillende aanbieders. Daar ben je helemaal vrij in. In de onderstaande boeken-/leermiddelenlijst staat de webshop aangegeven, zodat je weet waar je het betreffende studieboek kunt bestellen.
Je kunt het ook proberen via BookMatch.nl. Dit is een marktplaats waarop tweedehands boeken te koop worden aangeboden. Let dan wel goed op dat je het juiste studieboek koopt met de juiste druk.
Wil je gaan studeren en ben je jonger dan 55? Dan kun je een 'levenlanglerenkrediet' aanvragen voor je collegegeld. Dit is een lening met een wisselend rentepercentage. Momenteel is dit percentage 0%. Voor een deeltijdopleiding kun je 5 jaar krediet aanvragen. Je hebt 15 jaar de tijd om je lening af te lossen. Let op: vraag het krediet aan vóórdat je start met je opleiding!
Eisen voor een levenlanglerenkrediet
- Je hebt geen recht (meer) op studiefinanciering.
- Je bent jonger dan 55 op het moment dat je krediet ingaat.
- Je collegegeld wordt niet volledig vergoed door een bedrijf, organisatie of persoon. Wordt je collegegeld gedeeltelijk betaald? Je kunt voor het levenlanglerenkrediet aanvragen voor het resterende deel.
- Je hebt een Nederlandse nationaliteit of je voldoet aan de eisen van DUO.
Nieuwsgierig
Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven: onze deuren staan voor je open!

Studiefeiten Opleiding Embedded Systems Engineering deeltijd
Ruitenberglaan 29, Arnhem
Diploma | Bachelor (HBO) |
---|---|
Accreditatie | Bekijk het accreditatie rapport |
Vorm | Deeltijd |
Voertaal | Nederlands |
Startdatum | Februari , September |
Tijdsduur | 4 jaar |
Studiepunten | 240 EC |
Studiebelasting | 20 uur per week |
Contacturen | 8 |
Zelfstudie-uren | 12 |
Werkplek-uren | 20 per week |
De locatie van Embedded Systems Engineering
HAN Arnhem campus
Ruitenberglaan 29
6826 CC Arnhem
De HAN Campus is goed bereikbaar met de auto. Je parkeert je auto gratis in de parkeergarage van de HAN. Kom je met het openbaar vervoer? Er rijden regelmatig bussen en treinen van CS Arnhem naar de campus.
De HAN Campus is goed bereikbaar met de auto. Je parkeert je auto gratis op ons parkeerterrein.
Pitstop is dé plaats om wat te eten of drinken. Daarnaast biedt de kantine aan de Ruitenberglaan 26 ook een warme hap aan. Maar daarvoor kun je ook terecht bij de 2 andere cafés op het campusplein: Lokaal 99 en grand-café HANgar.
Voor jou als student
Studenten hbo en universiteit die in de periode 2015-2016 tot en met 2018-2019 voor het eerst studiefinanciering hadden, kregen een studievoucher als ze op tijd hun diploma behaalden. De voucher kon worden gebruikt voor een nieuwe studie. In plaats van de voucher krijg je nu een geldbedrag. Dit wordt verrekend met je studieschuld of uitbetaald, als er geen studieschuld is. Het maakt hierbij niet meer uit of je wel of niet een nieuwe studie begint. Kijk voor meer informatie bij 'Studievoucher tegemoetkoming'.
Wil jij graag zeker zijn van een technische baan in de toekomst, jezelf ontwikkelen of omscholen richting techniek, bouw en infra? Dan kan Gelders Vakmanschap je helpen met een scholingstraject.
Deeltijd Embedded Systems Engineering duurt ongeveer 3,5 à 4 jaar. Heb je een mbo- of hbo-opleiding die goed aansluit of veel werkervaring? Dan kun je je studie misschien versnellen! Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.
Tijdens je deeltijdstudie heb je een persoonlijke coach: je studieloopbaanbegeleider. Hij of zij staat voor je klaar. Ook als het gaat over het vinden van de balans tussen werk, privé en studie.
Heb je nog geen werkplek, dan kunnen wij je helpen! HAN Employment Techniek helpt je bij jouw zoektocht door de verbinding te leggen tussen werkgevers en werknemers.
Voor werkgevers
Een studerende werknemer in dienst? Dat geeft een boost aan een bedrijf. Financieel is er ook wat te halen. Werkgevers met studenten in de zaak kunnen mogelijk gebruik maken van 3 vergoedingen:
Ook voor een werkgever is het interessant om een werknemer te laten studeren. Het is een investering, maar werkgevers krijgen er veel voor terug:
- Verbinding met de kennis van HAN - Bedrijven en organisaties 'leren mee met de deeltijdstudent'. Studenten nemen aandachtspunten en probleemgebieden mee naar de opleiding. Dit zijn prachtige projecten die direct vruchten afwerpen in de praktijk.
- Deeltijdstudenten zijn aanpakkers – Onze studenten steken hun energie in praktische opdrachten, niet in het schrijven dan ingewikkelde rapporten. Studeren aan de HAN gaat hand in hand met leren in de praktijk.
- Ontwikkeling huidig personeel – Deeltijdstudenten brengen actuele kennis mee naar bedrijven en organisaties. Dit zet veel in beweging: huidig personeel gaat mee in deze ontwikkeling.
- Financieel aantrekkelijk – Studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar. Er zijn verschillende subsidieregelingen voor werkgevers. En de kosten van opleiding zijn snel terugverdiend omdat een HAN-student direct inzetbaar is.
- Goed werkgeverschap - Structureel investeren in medewerkers is een teken van goed werkgeverschap.
Eisen
Deeltijdstudenten stoppen veel energie in hun studie. Voor het succes van hun studie hebben zij de steun van hun werkgever hard nodig. Daarom stelt de HAN een aantal eisen:
- Werkgevers zorgen dat studenten tijdens hun studie aan praktijkopdrachten van de organisatie kunnen werken.
- Werkgevers hebben de student in dienst.
- Werkgevers geven studenten de gelegenheid om colleges te volgen en om mee te doen aan werkgroepen.
Welke inschrijvingsregels gelden voor Embedded Systems Engineering?
In dit reglement staan regels over de aanmelding, inschrijving, herinschrijving en beëindiging inschrijving van deze opleiding.

Onderwijs- en Examenregeling (Opleidingsstatuut)
Met de link hieronder open je het opleidingsstatuut. Hierin kun je (tot in ieder detail) lezen hoe alles bij de opleiding geregeld is en wat je gaat leren.
- Opleidingsstatuut voor de aan het experiment leeruitkomsten deelnemende deeltijdse bacheloropleiding Embedded Systems Engineering studiejaar 2023-2024
- Opleidingsstatuut voor de aan het experiment leeruitkomsten deelnemende deeltijdse bacheloropleiding Embedded Systems Engineering studiejaar 2022-2023
Direct contact
Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.
Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500
