Hbo-opleiding Electrical and Electronic Engineering (studietaal Engels)

elektrotechniek samenwerken elektro
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00

De opleiding start 1 september 2024

Op zoek naar een toekomstgerichte technische carrière? Word elektrotechnisch ingenieur! Werk aan de transitie naar duurzame energie. Ontwikkel slimme, gebruiksvriendelijke machines en apparaten. Electrical and Electronic Engineering bij de HAN geeft je een solide start op een veelbelovende carrière!

Snel naar

Bezoek de Open Dag

Past Electrical and Electronic Engineering echt bij jou? Ontdek het tijdens een Open Dag. Stel je vragen aan docenten en studenten van de opleiding en proef de sfeer!

e7397834-0cf9-11ee-97db-02565807075b Studiekeuze hbo-studie Open Dagen HAN

Toelatingsinformatie

Je kunt je aanmelden voor de hbo-opleiding Electrical and Electronic Engineering als je een mbo-, havo- of vwo-diploma hebt. Meer weten? Bekijk de toelatingsvoowaarden.

42d3c79c-0cf2-11ee-a15b-02565807075b Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding laptop pauze kantine

Jouw 1e jaar

Het 1e jaar heet de propedeuse. Daarin krijg je een goed beeld van de opleiding en het beroep. Ontdek hoe jouw 1e jaar eruitziet.

2c6880f0-0cf3-11ee-b5ec-02565807075b Studenten buiten mobiel selfie

Jouw aanmelding

Meld je nu aan voor Electrical and Electronic Engineering! Heb je dat al gedaan? Check dan welke stappen je nog moet zetten om je inschrijving definitief te maken.

2dbe0e28-0ce6-11ee-97fd-02565807075b student kijkt in boek met laptop op schoot

Waarom Electrical and Electronic Engineering aan de HAN?

Arnhem - Hotspot Energy

In je studiestad Arnhem vindt ontwikkeling plaats van waterstof- en brandstofceltechnologie, batterij- en laadinfrastructuur en ICT- of smartgrids. Perfectie energiebron voor actuele kennis!

257192 Bakfiets op waterstof HydroCargo

Méér dan elektro alleen

Als aankomend elektrotechnicus werk je samen met andere engineering-studenten aan echte cases uit het bedrijfsleven, zoals een Bicycle Simulator of een zelfrijdende trolleybus.

f815b73a-0cf4-11ee-be24-02565807075b Rutger en Arno in het Fablab achter de pc. SEECE, Fruytier, Lucas Nulle, elektrokoffers

#1 in duurzaamheid

We hebben een speciaal lab in huis om een slim hoogspanningsnet te simuleren. Ook leer je alles over duurzame (elektrische) energie, die opgewekt wordt uit zon, wind en aardwarmte.

36a4a92c-0cf8-11ee-8dbd-02565807075b Master Engineering Systems - Sustainable Energy, twee internationale studenten werken aan Watts project

Waterstoftechniek of Robotics

Je kunt themaroutes kiezen op het gebied van waterstoftechniek en robotics. Traject voltooid? Dan krijg je vanuit het bedrijfsleven een speciaal certificaat uitgereikt. Staat extra goed op je CV!

dde46c20-0cf5-11ee-9e50-02565807075b Drie studenten werken aan waterstofvoertuig eenpersoon IPKW H2lab Waterstoflab

Zeer goede baankansen

In 4 jaar tijd nam de vraag naar elektrotechnisch specialisten met 90% toe. Je bent dus hard nodig. Werkgevers zitten om je te springen, omdat de HAN heel goed staat aangeschreven!

570c84ea-0cf9-11ee-babd-02565807075b Elektrotechniek student Mik bij elektrotechnische installatie.

Energiek avontuur!

Ben je avontuurlijk ingesteld? Doe mee met het studententeam van de HAN Solarboot. Je leert veel in de praktijk ook met studenten van andere opleidingen. Je neemt deel aan internationale wedstrijden.

9f880b52-0cfb-11ee-bf0d-02565807075b Vidal in de Young HAN Solarboat

Elektrotechniek

Vind je de overstap om gelijk al in de Engelse taal te gaan studeren (erg) groot? Geen probleem, je kunt Electrical and Electronic Engineering ook veilig starten in de Nederlandse taal. Kies wat bij je past!

b27a526c-0cf4-11ee-b142-02565807075b 4 studenten aan tafel. SEECE, hybride leeromgeving, IPKW, MIC, Powerlab, Engineering, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen
Kennismaken
 

Waarom kies je Electrical and Electronic Engineering?

Zonder hoogopgeleide elektrotechneuten staat de wereld bijna letterlijk stil. Wil jij een belangrijke schakel worden in onze maatschappij en wil je weten hoe je elektrotechnische apparaten en systemen ontwerpt, onderzoekt, produceert en onderhoudt? Maak dan kennis met HAN Electrical and Electronic Engineering in Arnhem!

5cfd5b90-0cf9-11ee-835b-02565807075b voltijdstudent Mik aan het werk op zijn laptop bij Qirion Alliander
Baankansen
 

Wat kun je worden met Electrical Engineering?

Elektrotechnische vakmensen zijn onmisbaar voor de energietransitie en verduurzaming. Zinvol en interessant werk! Met deze bachelor op zak ben je een hbo-gekwalificeerde elektrotechnisch ingenieur. In welke bedrijfstak je gaat werken hangt af van je interesses.

 • Procesautomatisering
 • Energietechniek en -voorziening
 • Levensmiddelenbranche

Als elektrotechnisch ingenieur kun je op allerlei terreinen aan de slag. Je kunt niet alleen puur technisch, maar ook commercieel technisch bezig zijn. Je eigen bedrijf beginnen of naar het buitenland? Niemand houdt je tegen!

Als elektrotechnicus is je startsalaris al snel € 2.934,- bruto per maand. (Bron: Keuzegids HBO 2023)

mechanical engineering computer moederboard
Praktijkgericht!
 

Wat leer je bij Electrical and Electronic Engineering?

Je leert over besturing en automatisering; hoe je installaties en processen slim aanstuurt. Je ontwikkelt besturingskasten vanaf de tekentafel en gaat aan de slag met complexe automatiseringsprojecten. 

Je wordt bij de HAN 100% gezien als partner in het leerproces. De klassen zijn klein en je docenten motiveren je om actief deel te nemen aan de lessen. Om vragen te stellen en je mening te geven. Ze moedigen je ook aan om creatief te zijn en dingen zelf te ontdekken.

Electrical and Electronic Engineering bij de HAN draait om Industrial and Power Systems! Je werkt veel samen met studenten van andere engineering opleidingen. Je leert al snel internationaal werken als onderdeel van een energiek geheel.

f6cedb04-0cf4-11ee-a0f8-02565807075b SEECE, Fablab, Lucas Nülle, Fruytier, mini-conferentie
The Place2be
 

HAN Campus Arnhem

Het gebouw waarin je Electrical and Electronic Engineering gaat studeren, is deel van de HAN Campus in Arnhem. Dat is méér dan alleen een leuke plek om te studeren… Sleutelen aan projecten, hapje, drankje, sporten, chillen met studiegenoten – het kan er allemaal.

321306 Studenten komen na de lessen samen bij Lokaal 99 om iets te drinken. Op de achtergrond het onderwijsgebouw van Engineering en Automotive.

Benieuwd naar de opleiding Electrical and Electronic Engineering?

Kom langs en ontdek of deze opleiding in het Engels bij jou past. Loop over de campus, neem een kijkje bij het team van de Solarboat en stel al je vragen aan studenten en docenten. Je bent meer dan welkom!

werktuigbouwkunde ebuggy
draw-cta-title

Nieuws Academie Engineering en Automotive

Anderen bekeken ook

Mechanical Engineering (Studietaal Engels)

Voltijd Bachelor opleiding

Beter, schoner, duurzamer en klimaatbestendig. Wil je machines van begin tot eind ontwerpen en realiseren met jouw technisch inzicht in een internationale omgeving? Of help grote bedrijven met slimme energieprocessen? Met Mechanical Engineering maak jij de toekomst beter en aangenamer voor iedereen!

Inkijkje in CNC-machine met studenten op achtergrond

Elektrotechniek

Elektriciteit? We kunnen niet zonder. Zonnepanelen, windmolens, elektrische auto's, smartphones, keukenapparatuur of lasertechniek in de zorg zijn eveneens onmisbaar. Alles heeft verband met energietechniek. Leer hoe je apparaten en machines beter, duurzamer en slimmer maakt. Of doe nader onderzoek. Dit geeft jou een kick!

elektrotechniek samenwerken elektro

Werktuigbouwkunde

Voltijd Bachelor opleiding

Wil je leren hoe je een machine(onderdeel) ontwerpt en bouwt? Lijkt het je geweldig om bedrijven te helpen met slimme oplossingen? En lever je graag een bijdrage aan technologische innovatie en een beter klimaat? Met Werktuigbouwkunde realiseer je het allemaal in een handomdraai. Grijp die kans!

werktuigbouwkunde studenten samenwerken

Bouwkunde

Opleiding voltijd hbo bachelor Bouwkunde

Loop jij ook vaak te fantaseren als je door een stad loopt? Hoe je die oude fabriek omtovert tot een gebouw waar iedereen wil wonen? Of hoe je op die lege plek een super duurzaam huis bouwt? De kans is groot dat de opleiding hbo Bouwkunde de studie van je dromen is!

33561 bouwkunde studenten bouwtekening

Embedded Systems Engineering (studietaal Engels)

Voltijd Bachelor opleiding

Ben je enthousiast over intelligente elektronische apparaten? Maak ze gebruikersvriendelijker en slimmer! Leer in de Engelse taal hoe je hardware, software en ict kunt combineren met snelle verbindingen over de hele wereld. Bouw mee aan meer internationale kansen. Word Embedded Systems Engineer!

28707 studenten zetten robot in doolhof

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende pagina
 

Jouw toekomst

Ontdek de carrièremogelijkheden en opties voor verder studeren binnen Electrical and Electronic Engineering.

Electrisiteit proef