Hbo-opleiding Electrical and Electronic Engineering (studietaal Engels)

elektrotechniek samenwerken elektro
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 20nov
  Open Dag
  Arnhem - 09:00 - 15:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2022

Op zoek naar een toekomstgerichte technische carrière? Word elektrotechnisch ingenieur! Werk aan de transitie naar duurzame energie. Ontwikkel slimme, gebruiksvriendelijke machines en apparaten. Electrical and Electronic Engineering bij de HAN geeft je een solide start op een veelbelovende carrière!

20 novemberKom naar de Open Dag van Electrical and Electronic Engineering

Past de Engelstalige opleiding Electrical and Electronic Engineering bij jou? Dat onderzoek je verder op de Open Dag! Proef op 20 november de sfeer op de Arnhemse campus en stel onze studenten en docenten je vragen, ga naar een voorlichting van deze studie of doe mee met de rondleiding. Of volg je liever de online voorlichtingen vanuit huis? Dat kan op 20 november ook!

229532 Electrical and Electronic Engineering student Dusty Munzner

Waarom Electrical and Electronic Engineering aan de HAN?

Arnhem - Hotspot Energy

In je studiestad Arnhem vindt ontwikkeling plaats van waterstof- en brandstofceltechnologie, batterij- en laadinfrastructuur en ICT- of smartgrids.

Elektrotechniek campagne TekNick TekNikkie carrierekansen duurzame windenergie windmolens 2020

Méér dan elektro alleen

Als aankomend elektrotechnicus werk je samen met andere engineering-studenten aan echte cases uit het bedrijfsleven.

electrical and electronical engineering bedrading behuizing schroevedraaier closeup

Energietechniek

Leer alles over duurzame (elektrische) energie opgewekt via de zon, wind en aardwarmte. Jij geeft daarover straks het beste advies.

Studenten in leslokaal elektro practicum

Jij stuurt het aan!

Besturing en automatisering. Jij leert hoe je installaties en processen slim aanstuurt. Van besturingskasten tot complexe automatiseringsprojecten. Je ontwikkelt ze vanaf de tekentafel.

Overzicht automotive lab met studenten

Op avontuur met de HAN Solarboat

Ben je avontuurlijk ingesteld? Doe mee met het studententeam van de HAN Solarboot. Je leert veel in de praktijk ook met studenten van andere opleidingen. Je neemt deel aan internationale wedstrijden.

elektrotechniek solarboat zonneboot photon uit 2016

#whatsyourpartJason vertelt je over Electrical and Electronic Engineering

Campus is open!Hoe start je studie in coronatijd?

Sinds de coronacrisis zijn hogescholen en universiteiten over de hele wereld overgestapt op afstandsonderwijs. Een geweldig alternatief, maar niet ideaal voor als je pas begint. Het onderwijsprogramma van Electrical and Electronic Engineering biedt daarom vanaf september voor 1e-jaars studenten 70% van de reguliere contacturen aan op de HAN Campus in Arnhem.

Zolang het nog coronatijd is kom je 2 dagen per week naar de campus voor ongeveer in totaal 14 uur les. Dus terwijl je leert, leer je je klasgenoten en docenten persoonlijk kennen. Geweldig toch? En je leert de campus van Arnhem kennen. Naast de uren op de campus heb je thuis online lessen en zelfstudie.

Koffiehoek Laan van Scheut 10 Nijmegen

BaankansenWat kun je allemaal worden?

Met deze bachelor op zak ben je een hbo-gekwalificeerde elektrotechnisch ingenieur. Deze ingenieurs zijn broodnodig bij heel veel (energie) bedrijven. In welke bedrijfstak je gaat werken hangt af van je interesses.

 • Voedselverwerking?
 • Olie- en gasverwerking?
 • Of misschien de energiesector?

Als elektrotechnisch ingenieur kun je op allerlei terreinen aan de slag. Je kunt niet alleen puur technisch, maar ook commercieel technisch bezig zijn. Je eigen bedrijf beginnen of naar het buitenland? Niemand houdt je tegen!

Je hebt dus heel veel mogelijkheden en baankansen. Vaak met een uitstekend salaris!

mechanical engineering computer moederboard

Theorie pas je gelijk toe in de praktijk!Dit ga je leren bij Electrical and Electronic Engineering

Je wordt bij de HAN gezien als partner in het leerproces. De klassen zijn klein en je docenten motiveren je om actief deel te nemen aan de lessen. Om vragen te stellen en je mening te geven. Ze moedigen je ook aan om creatief te zijn en dingen zelf te ontdekken.

Electrical and Electronic Engineering bij de HAN draait om Industrial and Power Systems! Dit ga je leren:

 • Elektrotechnische ontwerpen maken
 • Vermogenselektronica maken voor duurzame energie
 • Presenteren, vergaderen en projecten leiden

Bij Electrical and Electronic Engineering werk je veel samen met studenten van andere opleidingen. Bijvoorbeeld met studenten Embedded Systems Engineering, Mechanical Engineering of Automotive Engineering. Of met studenten van onze Nederlandstalige opleidingen. Leer internationaal werken als onderdeel van een energiek geheel.

Electrostatische generator

#Ask a studentHeb je veel contact met je medestudenten?

Benieuwd naar de opleiding Electrical and Electronic Engineering?

Kom langs en ontdek of deze opleiding in het Engels bij jou past. Loop over de campus, neem een kijkje bij het team van de Solarboat en stel al je vragen aan studenten en docenten. Je bent meer dan welkom!

werktuigbouwkunde ebuggy

Nieuws Academie Engineering en Automotive

328106 Rob Verhofstad in gesprek met de academie engineering en automotive
255422 deeltijd cursisten overleggen in praktijklokaal simuatie
336497 hybride waterstof elektrische bakfiets met Mika Damen student Embedded Systems Engineering voor gebouw Ruitenberglaan 29
317669 Smart Production Centre workflow getekend door studenten. Dit SPC is onderdeel van het Lectoraat HAN Automotive Research
317263 Een headerfoto van Dennis Kolfertz, in de reeks interviews HAN 25 jaar. Geplaatst door HB.

Studieplek vol dynamiekHAN Campus Arnhem

Het gebouw waarin je Electrical and Electronic Engineering gaat studeren, is deel van de HAN Campus in Arnhem. Dat is méér dan alleen een leuke plek om te studeren… Sleutelen aan projecten, hapje, drankje, sporten, chillen met studiegenoten – het kan er allemaal.

Anderen bekeken ook

Mechanical Engineering

Voltijd Bachelor opleiding

Beter, schoner, duurzamer en klimaatbestendig. Wil je machines van begin tot eind ontwerpen en realiseren met jouw technisch inzicht in een internationale omgeving? Of help grote bedrijven met slimme energieprocessen. Met Mechanical Engineering maak jij de toekomst beter en aangenamer voor iedereen!

Inkijkje in CNC-machine met studenten op achtergrond

Elektrotechniek

Elektriciteit? We kunnen niet zonder. Zonnepanelen, windmolens, elektrische auto's, smartphones, keukenapparatuur of lasertechniek in de zorg. Alles heeft verband met energietechniek. Leer hoe je apparaten en machines beter, duurzamer en slimmer maakt. Of doe nader onderzoek. Dit geeft jou een kick!

elektrotechniek samenwerken elektro

Werktuigbouwkunde

Voltijd Bachelor opleiding

Wil je een machine van begin tot eind ontwerpen en tastbaar maken met jouw technisch inzicht? Beter, schoner, duurzamer en klimaatbestendig. Je helpt bedrijven met slimme productieprocessen en past verbeteringen toe. Met Werktuigbouwkunde realiseer je het allemaal in een handomdraai. Grijp die kans!

werktuigbouwkunde studenten samenwerken

Bouwkunde

Voltijd Bachelor opleiding

Loop jij ook vaak te fantaseren als je door een stad loopt? Hoe je die oude fabriek omtovert tot een gebouw waar iedereen wil wonen? Of hoe je op die lege plek een super duurzaam huis bouwt? De kans is groot dat de opleiding Bouwkunde de hbo-studie van je dromen is!

bouwkunde student helm meter

Embedded Systems Engineering (studietaal Engels)

Voltijd Bachelor opleiding

Ben je enthousiast over intelligente elektronische apparaten? Leer in de Engelse taal hoe je zowel hardware als software voor slimme systemen kunt ontwikkelen. Digitale elektronica kom je immers overal tegen. Bouw mee aan internationale kansen voor de toekomst. Word Embedded Systems Engineer!

28707 studenten zetten robot in doolhof

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende paginaJouw toekomst

Ontdek de carrièremogelijkheden en opties voor verder studeren binnen Electrical and Electronic Engineering.

Electrisiteit proef