Dit is je studie

Communicatieprofessional is een breed vak. Dat zie je terug in onze communicatie opleiding: alle ins en outs van het vak komen voorbij. Marketingcommunicatie, corporate communicatie en PR, branding, interne communicatie, online communicatie. Er is ook volop ruimte voor je creativiteit.

studeren in de brew, FEM Communicatie

Studeren in coronatijd

Op dit moment gaat alles net even anders, ook jouw studiekeuze. Je maakt vooral online kennis met de HAN en de opleiding Communicatie.†Hoe de lessen er straks uitzien als jij gaat studeren, weten we nu nog niet. We snappen dat jij daar benieuwd naar bent.

nijmegen-studeren-samen-studeren

Je krijgt verstand van veel zaken:†De opbouw van Communicatie

In het 1e jaar leer je over de verschillende rollen van een communicatieprofessional. In jaar 2 draait alles om de plek waar je werkt: je combineert rollen in de praktijk. In jaar 3 sta je zelf aan het roer. Stage lopen in het buitenland? Een minor journalistiek volgen op een andere hogeschool? Het kan allemaal. In het laatste jaar kies je modules die passen bij je ambities. En je gaat afstuderen!

toekomstlokaal, FEM Communicatie
Er is geen omschrijving beschikbaar

Je propedeuse jaar

In je 1e jaar krijg je een goed beeld van het communicatiewerkveld. Je werkt aan korte projecten van zo'n 3 tot 6 weken. Je maakt bijvoorbeeld een website. Je analyseert doelgroepen en organisaties en zet een merk op de kaart. Of je maakt persberichten of vlogs (in het Nederlands ťn in het Engels).

Welke communicatierol past bij jou?

In elk project pak je een andere rol op. In het ene project ben je merkenbouwer, in het andere woordvoerder of contentmaker. Je werkt individueel ťn je gaat samen met je medestudenten aan de slag. Je loopt dit jaar ook een week stage bij een organisatie. Daarnaast is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en je communicatieve vaardigheden. Alles om te zorgen dat jij straks stevig in je schoenen staat!

Studiebegeleiding is er voor jou

Bij de opleiding Communicatie heb je een persoonlijke coach. Vooral in het 1e jaar kom je regelmatig bij elkaar: zo help je elkaar en blijf je van elkaar leren. Daarna is de begeleiding afgestemd op wat jij nodig hebt. Speelt er iets thuis, met vrienden of loopt het gewoon niet zoals je wilt? Je coach denkt graag met je mee.

Lesboek? Bekijk het blog!

Lekker op je mobiel de lessen voorbereiden? Filmpjes kijken in plaats van de boeken induiken? Op het blog ‘de communicatietoolbox’ staan alle gebruikte communicatiemodellen en –theorieŽn van de opleiding. Een handig online hulpmiddel naast de studieboeken. Duik het blog in, maak de lesstof eigen en stel gerichte vragen aan de docenten tijdens de les. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Studiepunten

Studiepunten noemen we EC’s (voluit ECTS). Dit staat voor European Credit Transfer System. Dit systeem hoort bij de bachelor-masterstructuur. EC’s zijn een maat voor de zwaarte van een opleiding.

Naar het 2e jaar? Check je studieadvies!

Aan het einde van het 1e†jaar krijg je een studieadvies. De studiepunten die je hebt gehaald zijn daarbij belangrijk. Met een positief advies kun je door naar het 2e†jaar. Met een negatief advies moet je helaas stoppen. Zo voorkomen we dat je tijd verliest aan een studie die niet echt bij je past.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Je verdiepende jaar

Dit jaar begint met een bootcamp-week: je frist de kennis van het 1e jaar op. En je kijkt vooruit naar wat er het komend jaar allemaal op het programma staat. En dat is nogal wat!

Welke werkplek past bij jou?

In dit jaar leer je de werkomgeving van een communicatieprofessional beter kennen. Je doet projecten voor een communicatieadviesbureau, een non-profit ťn een profit organisatie, nationaal en internationaal en gebruikt hiervoor de kennis die je hebt opgedaan in het 1e jaar.

Naast de projecten loop je stage om de praktijk en jezelf beter te leren kennen. Ook vorm je met andere studenten een communicatiebureau, waarin je samen werkt aan opdrachten van echte opdrachtgevers uit de praktijk. Je optimaliseert bijvoorbeeld een website en je maakt content. Of je ontwikkelt een campagne of organiseert een event.

Professionele en persoonlijke ontwikkeling

In dit 2e jaar ga je echt de diepte in. Je leert wat belangrijk is als communicatieprofessional. We besteden veel aandacht aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. We dagen je uit, maar bieden ook veel begeleiding. Kortom, je ontdekt in dit jaar waar je goed in bent, waarin je jezelf kunt verbeteren ťn waar je blij van wordt.

Leren in en uit de praktijk

Tijdens je hbo Communicatie ga je al snel praktisch aan de slag! De opleiding werkt intensief samen met bedrijven uit de regio waar je aan praktische communicatievraagstukken werkt. Onze docenten komen uit of werken nog in de praktijk. Neem ook een kijkje op toecomst.nl: het online platform van de opleiding Communicatie waar studenten hun producten, ideeŽn en ervaringen uit de praktijk laten zien.

Nieuwsgierig?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven: onze deuren staan voor je open!

Bezoekers Open Dag komen van de trap af gelopen
Er is geen omschrijving beschikbaar

Stage en minor: jij kiest je richting

Dit jaar begin je met een stage. Dat kan ook in het buitenland. Onze communicatiestudenten kom je tegen in landen zoals Zuid-Afrika, CuraÁao, Spanje en Engeland. Na je stage kies je een minor: je verdiept of verbreedt je kennis over een onderwerp dat jou interesseert.

21 weken stage

Wat kun je allemaal doen in een stage van 21 weken? Een heleboel, een kwestie van kiezen. Webredactie bij de publieke omroep. Een marketingopdracht voor een commerciŽle organisatie. Meewerken op de communicatieafdeling van een ziekenhuis of gemeente. Een opdracht uitvoeren bij een communicatieadviesbureau of evenementenbureau. Het kan allemaal. Tijdens je stage ben je bewust bezig met je eigen ontwikkeling. Wat past echt bij mij? Wat kan ik verbeteren? Na 21 weken ben je een heleboel wijzer.

Welke minor kies jij?

In de 2e†helft van het 3e†jaar kies je een minor: pak je kans en kies de leukste. Je ‘kleurt’ nu zelf je opleiding. Een minor is een keuzevak van een half jaar dat past bij jouw persoonlijke interesse en ambitie. Bijvoorbeeld de minor Brandmanagement, Evenementenmanagement of PR & Mediarelaties. Liever naar het buitenland? Dat kan: kies voor een minor bij een van onze partner hogescholen en universiteiten.

Verdiepende minor

Specialiseer je nog meer binnen je eigen vakgebied.

Verbredende minor

Maak kennis met een heel ander vakgebied.

Doorstroomminor

Bereid je voor op doorstuderen of onderzoek doen.

Stroop je mouwen maar opExtra uitdaging nodig? Talent academy!

Wil jij wat extra’s doen vanaf het 3e jaar? Stap dan in het Honoursprogramma van de Talent Academy. Hiermee heb je een streepje voor, want je bent al serieus bezig met je ontwikkeling tot professional.

Dit zijn de onderdelen van het Honoursprogramma voor Communicatie:

  • innoveren en communiceren;
  • praktijkgericht onderzoek;
  • academische skills;
  • professional skills;
  • afstudeerpaper.

Droom je van studeren in het buitenland? Go abroad!

Bij de HAN zijn volop mogelijkheden om je stage, minor of afstudeeropdracht in het buitenland te doen.

Zo organiseren we bijvoorbeeld het Go Abroad festival. Tijdens het festival zijn er infosessies over internationale stage en studie buitenland. Voor eerstejaars studenten is er een presentatie over de mogelijkheid om een deel van de studie in het buitenland te doen.

Er is geen omschrijving beschikbaar

Keuzemodules, campagne en afstuderen

In je afstudeerjaar geef je je studie, en daarmee je loopbaan, nog meer richting. Je kunt modules kiezen die passen bij jouw ambities. Je kunt je bijvoorbeeld verder verdiepen in storytelling, gedragsverandering, organisatiekunde, visuele communicatie, interne communicatie of woordvoering. Ben je meer een schrijver, dan is de journalistieke module iets voor jou.

Campagneproject

In je 4e†jaar maak je ook een campagne voor een opdrachtgever. Denk aan bedrijven als T-Mobile, bol.com en VGZ. Zelf een bedrijf op het oog? Ook dat is mogelijk. Het campagneproject is de ideale voorbereiding op je eindsprint: afstuderen!

Afstuderen

Hťt moment om te bewijzen dat je klaar bent voor de praktijk en helemaal jouw eigen richting te kiezen. Je geeft een communicatieadvies waar je opdrachtgever echt iets aan heeft. Een paar voorbeelden van onze afstudeerders. Hoe kan de NOS jongeren beter bereiken met nieuwe media? Hoe kan een gemeente bewoners meer laten participeren? Hoe moet een organisatie haar online communicatie inzetten om de doelgroep te bereiken? Is je opdrachtgever geholpen met jouw adviezen? Dan is je opdracht geslaagd!

Diploma met supplement

Afgestudeerd? Gefeliciteerd! Je bent officieel Bachelor of Arts in Communicatie. Bij je diploma krijg je een Engelstalige bijlage: het diplomasupplement. Dit is een uitleg van wat je geleerd hebt en wat je kunt. Het supplement is erkend binnen de EU: daardoor kun je makkelijker verder studeren in het buitenland.

Bachelor of Arts in Communicatie

Aan het einde van jaar 4 heb je de hbo bacheloropleiding Communicatie behaald. Gefeliciteerd!

Volgende pagina:†Maak kennis

Kom sfeer proeven en kennismaken: onze deuren staan voor je open!

studeren-in-school