Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00

Jouw toekomst met hbo communicatie

Nudging, framing en tone-of-voice zijn voor jou straks gesneden koek. Je gaat aan de slag als specialist op het gebied van online, marketing en communicatie of public relations. Of je komt terecht bij een communicatie- of reclamebureau. Met een Bachelor of Arts kun je alle kanten op.

8d2f0ef6-0cfb-11ee-8bc4-02565807075b 2 communicatie studenten zittend in gesprek

Wat kun je allemaal worden met de opleiding Communicatie? 

Beroepen

Communiceren doen we overal in de maatschappij. Bedrijven, de overheid, goededoelenorganisaties, allemaal communiceren ze met een eigen kleur. In welke communicatierol voel jij je thuis?

 • Adviseur Social Media

  Je helpt organisaties verder op Instagram, TikTok, LinkedIn, Snapchat of YouTube. Goede content maken? Je draait er je hand niet voor om. Adviseren op basis van data en statistieken? Jij weet er alles van.

 • Medewerker Marketingcommunicatie

  Je weet hoe je verschillende groepen mensen kunt overtuigen. Je schrijft teksten voor websites, social media en nieuwsbrieven. Je werkt samen met andere specialisten om pakkende teksten en beelden te maken.

 • Voorlichter

  Jij zorgt voor een goede band tussen organisaties en de media. Je schrijft persberichten, regelt interviews en zorgt voor beelden. Je geeft voorlichting op scholen, bij ziekenhuizen of gemeenten.

 • Communicatieadviseur

  Sparringpartner, klankbord, adviseur? Medewerkers en management weten jou te vinden. Jij bent op de hoogte van de laatste trends en adviseert over communicatiestrategie en communicatiemiddelen.

Op de bank met studenten

Wat wil je later worden?

Een vliegende start voor alumnus Naomi

Direct na de opleiding Communicatie is Naomi Beusink haar eigen bedrijf begonnen. Naomi: "Ik liep al langer met de gedachte rond om voor mezelf te beginnen. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin en ik ben een echte aanpakker. Mijn minor Online marketing en communicatie is de springplank geweest voor Beusink Marketing! Nu help ik mkb’ers om online te groeien." 

CO Naomi Beusink testimonial

Doorstuderen

Wil jij na je opleiding Communicatie verder studeren? Mogelijkheden genoeg:

 • Master communicatie- en informatiewetenschappen

  In deze master doorgrond je de werking van communicatie in organisaties en bedrijven. Deze master heeft 2 specialisaties, elk met een eigen invalshoek op de professionele communicatie. Je kunt je toeleggen op de manier waarop je met communicatie menselijk gedrag kunt beïnvloeden of op hoe je effectief kunt communiceren in een internationale en interculturele omgeving.

 • Master communicatiewetenschap

  Vind jij het interessant hoe je mediaboodschappen kunt inzetten om mensen gezonder, gelukkiger, duurzamer, weerbaarder of socialer te maken? Of hoe je via communicatiestrategieën merkbewustzijn kunt stimuleren? Dan is deze master iets voor jou!

 • Bedrijfscommunicatie en Digitale Media

  Met deze master specialiseer je je verder in marketing-, interne of corporate communicatie. Je leert meer over de invloed van digitalisering op communicatie tussen klanten en bedrijven.

 • Journalistiek en Nieuwe Media

  Kriebelt het om journalist te worden? Deze master geeft je redactionele vaardigheden, een journalistieke houding en een forse academische bagage.

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Communicatie.

studeren in de brew, FEM Communicatie
draw-cta-title