Jouw toekomst met Accountancy

Na 4 jaar heb je je hbo-diploma op zak én 4 jaar werkervaring! Met je kennis en ervaring ben je heel waardevol voor je werkgever. Heb je de smaak te pakken? Studeer dan door voor (AA) accountant administratieconsulent of (RA) registeraccountant.


Beroepen

Als Bachelor of Economics ben je al aardig thuis in de 4 beroepstaken van een accountant: controles, rapportages, adviezen en belastingzaken. De titel AA of RA krijg je als je doorstudeert aan een accountant opleiding en genoeg praktijkervaring opdoet.

 • Assistent accountant in de samenstelpraktijk

  Een functie waarin je vooral voor het MKB werkt. Je bent verantwoordelijk voor de administratie en je stelt de jaarrekening op. Je doet de belastingaangifte en geeft fiscale adviezen. Voor MKB-ers zijn administratieve zaken vaak lastig: als assistent accountant ben je voor hen je gewicht in goud waard!
 • Assistent accountant in de controlepraktijk

  Je vervult een controlerende taak. Je controleert de jaarrekeningen en administraties van klanten op basis van de boekhouding. Je hebt een onafhankelijke rol in het controle proces. 
 • Assistent-controller

  Als assistent-controller werk je in het bedrijfsleven. Jij bent de financiële sparring partner van een organisatie. De financiële 'backbone' van de organisatie is in jouw handen. Je controleert, rapporteert en je geeft advies aan de directie.

Werk aan de winkel voor accountantsDe toekomst van accountancy

Voor accountants is de arbeidsmarkt gunstig. Vooral met een hbo- of wo-diploma heb je veel kans op een baan. Werkgevers geven aan dat ze een tekort hebben aan assistent-accountants, AA-accountants en registeraccountants. Zeker ook in de regio Arnhem-Nijmegen.

5.830vacatures in Arnhem/Nijmegen in 2018  
14%meer vacatures in 2018 t.o.v. 2017
17.900accountancy vacatures in 2022
45%van de boekhouders heeft een hbo- of wo-diploma

Doorstuderen

Als zelfstandig accountant aan de slag? Dat kan als je nog even doorstudeert: aan de HAN of aan een universiteit. Via onze post-hbo-opleiding kun je in 3 jaar de titel Accountant-administratieconsulent (AA) behalen.

 • Post-hbo AA Accountancy MKB

  Een opleiding 'nieuwe' stijl die perfect is afgestemd op de praktijk. Met deze deeltijdstudie kun je in 2 jaar de AA titel bemachtigen.
 • Registeraccountant (RA)

  Deze titel krijg je als je een universitaire studie oppakt. Je werkt en studeert dan tegelijkertijd. Je bent zo'n 3,5 jaar bezig. Als je klaar bent, mag je als RA inschrijven in het accountantsregister.

Volgende paginaDit moet je weten voor je begint

Praktische informatie over selectie, toelaten en aanmelden.