Voor je begint met de ALPO

Beginnen met een nieuwe opleiding is een belangrijke keuze. Kies je voor de ALPO dan ga je studeren aan twee onderwijsinstellingen, met twee verschillende roosters. Omdat je twee opleidingen combineert, krijg je het best druk. Maar als jij je werkzaamheden goed weet te plannen, blijft er zeker nog genoeg vrijetijd over!


Op jouw moment!Online Open Dag van de ALPO

Wil je zeker weten of de ALPO echt bij je past? Dit jaar vindt de Open Dag digitaal plaats. De online Open Dag kun je op elk moment bezoeken wanneer het jou uitkomt!  

Duik 1 dag in het studentenlevenKom een dagje Proefstuderen

Benieuwd welke activiteiten je kunt doen om de ALPO beter te leren kennen? Houd deze pagina dan in de gaten, want binnenkort vind je hier meer info. 

Wil je een keer ervaren hoe het is om de ALPO te volgen? Meld je aan voor de Proefstudeerdag. Dan zit je samen met andere scholieren in de collegebanken.  

Dit kun je verwachten: 

  • De Proefstudeerdag start op de universiteit of de HAN. 
  • Je volgt een college op de Radboud Universiteit. 
  • Je volgt 1 vakles taal of rekenen op de Pabo 
  • Je volgt 1 vakles kunsten of ict op de Pabo 
  • Je luncht met ALPO-studenten en kunt hen van alles vragen. 

 

Doe de zelftest!Ben jij geschikt als leraar?

Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best bij jou aansluit? 

Ontmoet onze ALPO-docenten

Mirjam van Gemert

Mirjam werkt sinds 2000 bij de HAN en is vanaf het begin betrokken geweest bij de ALPO als vakdocent Rekenen-Wiskunde en als studiecoach. Ze gebruikt haar eigen ervaring in het basisonderwijs voor het opleiden van studenten tot aankomende leerkrachten.

Paul Helmes

Paul heeft een echte passie voor muziek. Samen zingen en musiceren doet veel voor de groepscohesie. Ook leert het studenten om te gaan met emoties en is het een internationale taal. Al met al geeft hij met liefde muziekles.

Willemijn van Gurp

Willemijn werkt sinds 2010 bij de HAN Pabo en is vanaf het begin betrokken bij ALPO. Verder heeft ze veel ervaring in het lesgeven in het (speciaal) basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Thuis op de bank oriënteren Een handige factsheet

Een nachtje slapen over je keuze voor de ALPO? Of wil je het er nog eens met je ouders over hebben? Download dan de ALPO factsheet met allerlei belangrijke informatie. Dit is ook een handig hulpmiddel bij het vergelijken van verschillende opleidingen.  

Dit vind je in het factsheet: 

  • korte beschrijving van de opleiding; 
  • voorbeeld van een lesrooster; 
  • een checklist op de opleiding bij je past; 
  • suggesties voor andere opleidingen; 
  • praktische info over aanmelden en selectie. 
Testimonial Willemijn van Gurp

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Klaar voor je nieuwe leven?Studeren is niet alleen studeren

Studeren is veel meer dan in de collegebanken zitten, onderzoek doen, voor de klas staan en dingen leren. Je krijgt een ander leven, met onbekende mensen en nieuwe ervaringen. Nijmegen, de HAN en de Radboud Universiteit hebben veel te bieden. En dat ontdek je het beste tijdens de intro! Na je inschrijving ontvang je van de RU per e-mail een aanmeldlink voor de introductie. In de laatste week voor de start van het nieuwe schooljaar wordt er een speciale introductiedag op de HAN georganiseerd. Na je inschrijving word je hier ook vanzelf voor uitgenodigd!

Testimonial Willemijn van Gurp

Hier gebeurt het!Samen op stap in Nijmegen

Studentenstad Nijmegen bruist van de activiteiten. De Vierdaagsefeesten, het culturele Kaaijfestival, musea, restaurants, de vele kroegen en cafés. Als je nog maar tijd hebt om te studeren!

Testimonial Willemijn van Gurp

Nog een keuze: wij helpen je.Op kamers of thuis blijven wonen?

Meer vrijheid of minder kosten? Zelf bepalen wat en wanneer je eet of lekker thuis aanschuiven? De keuze tussen op kamers gaan en thuis blijven wonen is niet altijd gemakkelijk. Wij helpen je graag bij je keuze.

Testimonial Willemijn van Gurp

Volgende paginaPraktische info

Alle feiten over de ALPO, van kosten en aanmeldprocedure tot definitieve inschrijving, staan hier op een rijtje. 

Testimonial Willemijn van Gurp