Voor je begint met de ALPO

Beginnen met een nieuwe opleiding is een belangrijke keuze. Kies je voor de ALPO dan ga je studeren aan twee onderwijsinstellingen, met twee verschillende roosters. Omdat je twee opleidingen combineert, krijg je het best druk. Maar als jij je werkzaamheden goed weet te plannen, blijft er zeker nog genoeg vrijetijd over!

Juf leest voor

Op jouw moment!Online Open Dag van de ALPO

Ben je benieuwd of de ALPO echt bij je past? Of wil je graag een keertje (digitaal) sfeer komen proeven? Bezoek dan de online Open Dag van de HAN.   

Dit kun je verwachten:  

  • Bekijk een online voorlichting.
  • Docenten vertellen wat je leert tijdens de opleiding. 
  • Enthousiaste studenten laten je weten hoe zij hun studie ervaren. 
  • Krijg antwoord op al jouw vragen.
drie studenten lopen trap af

Duik 1 dag in het studentenlevenKom online Proefstuderen

Wil je een keer echt ervaren hoe het is om de ALPO te volgen? Kom dan online proefstuderen. Je volgt samen met aankomende studiegenoten een online proefcollege, je krijgt een virtuele tour door het gebouw van de HAN en je kan vragen stellen aan docenten en studenten van de opleiding.

Nog verder de diepte in!1-op-1 gesprek

Wil je nog verder de diepte in? Jouw persoonlijke situatie bespreken met een docent of student van de ALPO? Dat kan tijdens een (online) 1-op-1 gesprek.

 

Shirt op de rug met de tekst vraag het mij tijdens open dag

Doe de zelftest!Ben jij geschikt als leraar?

Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best bij jou aansluit? 

Studenten overleggen met laptop

Maak kennis met het beroep van leraarMeet the teacher

Heb jij altijd al eens een leraar het hemd van het lijf willen vragen? Wil jij weten hoe zijn dag er uit ziet? Ben jij benieuwd hoe het is om voor de groep te staan? Of vraag je je af waarom leraar het mooiste beroep van de wereld is? Allemaal vragen die jij (online) kunt stellen aan een leraar in 'Meet the teacher'. Wij zoeken voor jou de perfecte match en in een (online) 1-op-1 gesprek ga jij in gesprek met een leraar naar keuze.

259514 ALPO student met smartphone kijkt mee op de laptop scherm van zijn klasgenoot

Ontmoet onze ALPO-docenten

Mirjam van Gemert

Mirjam werkt sinds 2000 bij de HAN en is vanaf het begin betrokken geweest bij de ALPO als vakdocent Rekenen-Wiskunde en als studiecoach. Ze gebruikt haar eigen ervaring in het basisonderwijs voor het opleiden van studenten tot aankomende leerkrachten.

Paul Helmes

Paul heeft een echte passie voor muziek. Samen zingen en musiceren doet veel voor de groepscohesie. Ook leert het studenten om te gaan met emoties en is het een internationale taal. Al met al geeft hij met liefde muziekles.

Willemijn van Gurp

Willemijn werkt sinds 2010 bij de HAN Pabo en is vanaf het begin betrokken bij ALPO. Verder heeft ze veel ervaring in het lesgeven in het (speciaal) basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Thuis op de bank oriënteren Een handige factsheet

Een nachtje slapen over je keuze voor de ALPO? Of wil je het er nog eens met je ouders over hebben? Download dan de ALPO factsheet met allerlei belangrijke informatie. Dit is ook een handig hulpmiddel bij het vergelijken van verschillende opleidingen.  

Dit vind je in het factsheet: 

  • korte beschrijving van de opleiding; 
  • voorbeeld van een lesrooster; 
  • een checklist op de opleiding bij je past; 
  • suggesties voor andere opleidingen; 
  • praktische info over aanmelden en selectie. 

Naast je studieStuderen is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende paginaPraktische info

Alle feiten over de ALPO, van kosten en aanmeldprocedure tot definitieve inschrijving, staan hier op een rijtje. 

Juf en kind puzzel