Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 9nov
  10nov
  Open Dag
  Nijmegen

Voor je begint met de ALPO

Kies je voor de ALPO in Nijmegen dan ga je studeren aan twee onderwijsinstellingen, met twee verschillende roosters. Het is belangrijk om kennis te maken met de opleiding. Bezoek bijvoorbeeld een Open Dag, kom proefstuderen of plan een gesprek met een ALPO student! Lees op je gemak alles na op deze pagina en ontdek de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs.


9 november 2024
 

Zien we jou op de Open Dag?

Ontdek of de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) bij jou past tijdens onze Open Dag in Nijmegen. Volg de voorlichtingen en vraag studenten en docenten het hemd van het lijf. De volgende Open Dag in Nijmegen is op 9 november 2024.

Open Dag Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) HAN
Student voor 1 dag
 

Kom proefstuderen

Wil je écht ervaren hoe het is om aan de ALPO in Nijmegen te studeren? Meld je dan aan voor een Proefstudeerdag.
Je volgt samen met aankomende studiegenoten een aantal mini-colleges, je kan al je vragen stellen aan docenten en studenten van de opleiding en je krijgt een kijkje op de HAN campus en de Radboud Universiteit.

LET OP: dit jaar worden er geen Proefstudeerdagen meer georganiseerd. In het volgende studiejaar zijn er weer Proefstudeerdagen. Heb je nog een vraag? Mail dan naar ask@han.nl of chat met een ALPO student.

Chat met een student

Je staat op het punt een studie te kiezen en hebt nog veel vragen. Over de opleiding, op kamers wonen, de studieboeken óf over het studentenleven in Nijmegen.

Wil jij van een student van de ALPO horen hoe hij of zij de studie én het studentenleven in Nijmegen ervaart? Chat dan met een van onze studenten! Via een chattool stel je eenvoudig jouw vragen aan een student van de ALPO.

Stockfoto thuiswerken laptop, hrm, human resource management
Maak kennis met het beroep
 

Plan een kijkje in de klas

Wil jij sfeerproeven in een echte klas? Dat kan! Een aantal basisscholen, middelbare scholen en mbo's zetten speciaal voor jou hun deuren open. Kies bij welke school én groep of vak jij een kijkje in de klas wilt nemen. Ervaar het zelf en voel of het beroep van leraar bij jou past.

Docent luistert naar haar drie studenten die aan de tafel zitten te overleggen.
Doe de zelftest!
 

Ben jij geschikt als leraar?

Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best bij jou aansluit? 

Docent luistert naar haar drie studenten die aan de tafel zitten te overleggen.
Thuis op de bank oriënteren
 

Een handige factsheet

Een nachtje slapen over je keuze voor de ALPO? Of wil je het er nog eens met je ouders over hebben? Download dan de ALPO factsheet met allerlei belangrijke informatie. Dit is ook een handig hulpmiddel bij het vergelijken van verschillende opleidingen.  

Dit vind je in het factsheet: 

 • korte beschrijving van de opleiding; 
 • voorbeeld van een lesrooster; 
 • een checklist op de opleiding bij je past; 
 • suggesties voor andere opleidingen; 
 • praktische info over aanmelden en selectie. 

Ontmoet onze studenten

Het contact met docenten is laagdrempelig"Wees niet bang om fouten op stage te maken, hier leer je juist weer van!"

Joël koos voor de ALPO omdat het volgens hem 'de perfecte combinatie is van theorie en praktijk'.

Het fijne aan de docenten bij de ALPO is dat ze aanvoelen als gelijken“De ALPO is voor mij de perfecte combinatie tussen twee studies die me interesseren”

"Dat iedereen zo behulpzaam is, is voor mij het leukst aan de opleiding!"

Meteen tijdens de Open Dag al een goed gevoel, een mooi begin!"Met de theorie die je hebt geleerd, help je kinderen in je klas"

Na de ALPO kun je nog veel kanten op, wat aansluit op Valérie’s brede interesses. “Ik vind het heel leuk om voor de klas te staan, maar ik weet ook dat ik daarnaast nog iets anders wil doen.”

In een ALPO-klas stimuleer je elkaar en kan je elkaar helpen"Het is mooi dat ik tijdens stage toepas wat ik geleerd heb"

Linde twijfelde aan het eind van haar vwo tussen een beroepsopleiding en een academische opleiding als volgende stap. De ALPO is een combinatie daarvan, die haar gelijk aansprak.

Fijn dat er veel ruimte voor eigen inbreng is“Ik was meteen erg enthousiast om te beginnen en echt te leren lesgeven“

“De ALPO is een brede opleiding, waar je zowel tijdens de studie als in het werkveld veel mee kan”. Dat is 1 van de redenen waarom Luke voor deze opleiding koos. “Daarnaast wilde ik graag met kinderen werken en vind ik het onderwijs interessant”.

Precies de uitdaging waar Annemieke naar op zoek was"Het volgen van 2 opleidingen vraagt vooral een grote wil"

Annemieke maakte voor het eerst kennis met de ALPO door een aantal mensen in haar omgeving die deze opleiding al volgden. “Zij waren zo enthousiast over de combinatie van de pabo en de universiteit dat ik besloot hier eens te gaan kijken. Dat heeft goed uitgepakt!"

Ontmoet onze docenten

Tessa Kleijn

Tessa Kleijn werkt nu 3 jaar bij de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) aan de HAN. Ze werkt als taaldocent, docent handschriftontwikkeling en studiecoach. Dit past bij Tessa en haar interesses: “Taal is overal, zeker als je met kinderen werkt”, vertelt ze.

Marjo Schillings

Marjo Schillings heeft 19 jaar het vak muziek gegeven op de pabo aan de Hogeschool Zeeland en werkt nu sinds een jaar bij de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) aan de HAN. Marjo vindt het geweldig om docent muziek te zijn bij de ALPO: “Het is fijn om samen met de studenten te zingen en muziek te maken. Studenten ervaren dan wat muziek maken met je doet.”

Mirjam van Gemert

Mirjam werkt sinds 2000 bij de HAN en is vanaf het begin betrokken geweest bij de ALPO als vakdocent Rekenen-Wiskunde en als studiecoach. Ze gebruikt haar eigen ervaring in het basisonderwijs voor het opleiden van studenten tot aankomende leerkrachten.

Paul Helmes

Paul heeft een echte passie voor muziek. Samen zingen en musiceren doet veel voor de groepscohesie. Ook leert het studenten om te gaan met emoties en is het een internationale taal. Al met al geeft hij met liefde muziekles.

Willemijn van Gurp

Willemijn werkt sinds 2010 bij de HAN Pabo en is vanaf het begin betrokken bij ALPO. Verder heeft ze veel ervaring in het lesgeven in het (speciaal) basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Naast je studie
 

Studeren is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

The Place2be
 

HAN Campus Nijmegen

De helft van het ALPO traject volg je aan de Radboud Universiteit, de andere helft op de HAN Campus. Allebei in Nijmegen, binnen 5 minuten fiets je van de ene naar de andere locatie. Verder ga je 1 dag in de week naar je stageschool.   

han-algemeen_card-linkedin-zwart_2021

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?
Volgende pagina
 

Praktische info

Alle feiten over de ALPO in Nijmegen, van kosten en aanmeldprocedure tot definitieve inschrijving, staan hier op een rijtje. 

han-algemeen_card-linkedin-zwart_2021