Jannes Slomp

Wat mijn missie is? Het ontwikkelen en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek waarin hbo-studenten, -docenten, onderzoekers én mensen uit het bedrijfsleven participeren. Zo wil ik bijdragen aan verbeteringen binnen en tussen bedrijven. Maar ook aan beter onderwijs en hbo-afgestudeerden die weten hoe ze moeten leren en onderzoeken.

Lector WCP Jannes Slomp voor whiteboard

De afgelopen jaren raakte ik steeds meer overtuigd van de kansen én de noodzaak om vanuit het hbo relevant en praktijkgericht onderzoek uit te voeren. Dit in samenwerking met het bedrijfsleven.  Ik vind het waardevol om bij dit onderzoek ook universitaire collega’s te betrekken.     

In onderzoek richt ik me op vraagstukken rondom het ontwerp van productiesystemen (techniek & layout) en de planning en besturing van de goederenstroom. Daarnaast focus ik me op het verbeteren van de organisatie en het life-cycle-gericht ontwikkelen van modulaire producten. Kernwoorden in mijn onderzoek? Lean Process Development, Quick Response Manufacturing (QRM), Smart Industry, Lean Product Development en Sustainability.   

Over Jannes

Expertises:

  • Flexibele productautomatisering
  • Hergroeperen van mensen en machines (layout-en organisatievraagstukken)
  • Planning en besturing
  • Modulaire herontwerp/innovatie van productportfolio's
  • Integreren van continue verbeteringen in de bedrijfsvoering (World Class Performance)

Lectoraat Lean/ HAN Lean-QRM Centrum

Ons Lectoraat Lean / HAN Lean-QRM Centrum is het kenniscentrum voor het slim organiseren en continu verbeteren van productontwikkeling, smart produceren, veranderen en leren. We voeren hiervoor praktijkgericht onderzoek uit. 

Jannes en Vincent samen voor flipover

Nieuws

Artikelen

Digital Factory

Verheij Metaal in digital factory-onderzoeksproject

Mkb-bedrijven kunnen hun slag slaan met digitalisering. Een van hen is Verheij Metaal, een plaatbewerkingsbedrijf uit de Achterhoek. Studenten en onderzoekers helpen het bedrijf met een digitale simulatie en organisatie voor het productieproces.

Miranda Florussen
Profielfoto Gerlinde Oversluizen

Projecten

Raak augmented reality in assemblageprocessen

In dit onderzoek zoeken we een antwoord op de vraag hoe bedrijven de snel ontwikkelende Augmented Reality technologie concreet kunnen toepassen in de assemblageproces.

smart industry deeltijd fabriek

Lean 4.0

In dit meerjarige internationale project onderzoeken we hoe Smart technologie en Lean productie elkaar versterken. Leren tussen en met bedrijven en onderzoeksinstellingen staat hier centraal waarbij we praktijkonderzoek en verbeteren continu uitvoeren.

null

Towards the digital factory

Het HAN Lean-QRM Centrum onderzoekt hoe we met de inzet van nieuwe digitale middelen kortere en betrouwbare productiedoorlooptijden kunnen realiseren. Het onderzoek richt zich op de planning en besturing van high variety low volume (HVLV) productieprocessen.

smart industry deeltijd fabriek

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van Jannes Slomp met betrekking tot zijn onderzoeken binnen het Lectoraat Lean / HAN Lean-QRM Centrum. Een overzicht van alle publicaties vind je hier.

Student Rosa Brugts met kind van Richard Sleegers

Kennispartners en netwerken

Wil je als mkb-er je processen optimaliseren en Smart technologieën integreren? Fouten minimaliseren en sneller reageren op klantvragen? Wij doen samen met onze partners onderzoek naar het continu verbeteren van bedrijfsprocessen en het toepassen van Lean, QRM en Smart technologie binnen productdesign en manufacturing. Inmiddels kiezen ruim 70 bedrijven voor een partnerschap met het HAN Lean-QRM Centrum. Bezoek voor het actuele overzicht van deze partnerbedrijven de website van het HAN Lean-QRM Centrum.

Blijf op de hoogteAbonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons onderzoek, onderwijs, publicaties en kennissessies en ontvang onze maandelijkse update.

Aandacht voor posterpresentatie tijdens Lean Event