Jannes Slomp

Wat mijn missie is? Het ontwikkelen en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek waarin hbo-studenten, -docenten, onderzoekers én mensen uit het bedrijfsleven participeren. Zo wil ik bijdragen aan verbeteringen binnen en tussen bedrijven en aan beter onderwijs en hbo-afgestudeerden die weten hoe ze moeten leren en onderzoeken.

WCP Jannes Slomp voor whiteboard

De afgelopen jaren raakte ik steeds meer overtuigd van de kansen én de noodzaak om vanuit het hbo relevant en praktijkgericht onderzoek uit te voeren. Dit in samenwerking met het bedrijfsleven. Ik vind het waardevol om bij dit onderzoek ook universitaire collega’s te betrekken.     

In onderzoek richt ik me op vraagstukken rondom het ontwerp van productiesystemen (techniek & layout) en de planning en besturing van de goederenstroom. Daarnaast focus ik me op het verbeteren van de organisatie en het life-cycle-gericht ontwikkelen van modulaire producten. Kernwoorden in mijn onderzoek? Lean Process Development, Quick Response Manufacturing (QRM), Smart Industry, Lean Product Development en Sustainability.   

Over Jannes

Expertises:

  • Flexibele productautomatisering
  • Hergroeperen van mensen en machines (layout-en organisatievraagstukken)
  • Planning en besturing
  • Modulaire herontwerp/innovatie van productportfolio's
  • Integreren van continue verbeteringen in de bedrijfsvoering (World Class Performance)

Lectoraat Lean/ HAN Lean-QRM Centrum

Ons Lectoraat Lean / HAN Lean-QRM Centrum is het kenniscentrum voor het slim organiseren en continu verbeteren van productontwikkeling, smart produceren, veranderen en leren. We voeren hiervoor praktijkgericht onderzoek uit. 

WCP Jannes Slomp voor whiteboard

Nieuws

HAN Lean Event 2024 uitreiking beste HAN Lean verbeterproject. Van links naar rechts, Stef Tiggeloven, Marga Rijksen, Sil Janssen en Vincent Wiegel
Man met tablet kijkt naar robotarmen in Digitale Fabriek
Portretfoto Gerlinde Oversluizen
Beeld van ingenieur die op computer werkt met Cadsoftware
Foto van de winnaars van de Sensor Data Challenge 2023. Van links naar rechts Thomas Lautenbach, Jordi Pluk, András Ligeti en Vincent de Man.
Op en rond de smart U-Shaped Assembly CellNieuwe Smart Lean studentprojecten
Presentaties en demonstraties van HAN-studenten bij de smart u-shaped assembly cell tijdens het HAN Lean Event

Artikelen

Medewerkers met twee studenten van de Minor Lean Management op de werkvloer bij SSAB
Medewerker werkt op tablet met robots / robotics
Medewerker werkt op tablet met robots / robotics.
Alumnus Minor Lean Management in de spotlight"Met kleine Kaizens kun je grote winsten behalen"
Aantal trucks van Hyster-Yale staan aan het water
Jannes en Vincent samen voor gebouw engineering
Figuur 3 Screenshot van Plant Simulation
Man / student werkt met AR bril op. Virtual reality in een productieomgeving

Projecten

Integraal Robotiseren

Met dit onderzoek naar robottechnieken willen we een praktijkvraag beantwoorden. Welke kansen bieden robottechnologieën gezien de uitdagingen van de krappe arbeidsmarkt en de snel veranderende, variabele klantvraag?

Medewerker werkt op tablet met robots / robotics

Raak augmented reality in assemblageprocessen

In dit onderzoek zoeken we een antwoord een de vraag: Hoe kunnen bedrijven de snel ontwikkelende Augmented Reality technologie concreet toepassen in het assemblageproces?

industry deeltijd fabriek

Mens-robot samenwerking

Met dit project willen we een onderzoeksvraag beantwoorden. Die luidt: Hoe kunnen robotarmen effectief worden ingezet in productie van wisselende kleine series?

null

Flexibele werkinstructies

Effectieve werkinstructies stellen mkb werknemers beter in staat om de assemblage goed uit te (blijven) voeren in een omgeving met variëteit. In het project Flexibele werkinstructies willen we onderzoeken hoe werkinstructies contextgevoelig en flexibel gemaakt en gebruikt kunnen worden.

smart industry deeltijd fabriek

The Organized Digital Factory

We ontwikkelen voor mkb-maakbedrijven een Operations Digital Twin om doorlooptijden kort en betrouwbaar te maken. Productieplanning en -besturing is complex en de traditionele wijze is te statisch: realtime procesbeheersing is belangrijk. Een ODT plant optimaal en reageert realtime op wijzigingen.

Man met tablet kijkt naar robotarmen in Digitale Fabriek

Beheersbare productvariëteit in het mkb

Het beheersen van productvariëteit is lastig. Het vraagt om capaciteit, kennis en kunde op het gebied van productontwikkeling, procesontwikkeling en het veranderproces. Met dit onderzoek helpen we managers en medewerkers om het bedrijf te ontwikkelen van Engineer-to-Order naar Configure-to-Order.

Engineer werkt aan ontwerp van mechanische onderdelen, zicht op blauwdruk

Lean 4.0

Het internationale project Lean 4.0 is een meerjarig, internationalaal onderzoeksproject. We onderzoeken hoe Smart technologie en Lean productie elkaar versterken. Leren tussen en met bedrijven en onderzoeksinstellingen staat hier centraal waarbij we praktijkonderzoek en verbeteren continu uitvoeren.

Towards the digital factory

Het HAN Lean-QRM Centrum onderzoekt hoe we met de inzet van nieuwe digitale middelen kortere en betrouwbare productiedoorlooptijden kunnen realiseren. Het onderzoek richt zich op de planning en besturing van high variety low volume (HVLV) productieprocessen.

industry deeltijd fabriek

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van Jannes Slomp met betrekking tot zijn onderzoeken binnen het Lectoraat Lean / HAN Lean-QRM Centrum. Een overzicht van alle publicaties vind je hier.

Rosa Brugts met kind van Richard Sleegers

Kennispartners en netwerken

Wil je als mkb-er je processen optimaliseren en Smart technologieën integreren? Fouten minimaliseren en sneller reageren op klantvragen? Wij doen samen met onze partners onderzoek naar het continu verbeteren van bedrijfsprocessen en het toepassen van Lean, QRM en Smart technologie binnen productdesign en manufacturing. Inmiddels kiezen ruim 70 bedrijven voor een partnerschap met het HAN Lean-QRM Centrum. Bezoek voor het actuele overzicht van deze partnerbedrijven de website van het HAN Lean-QRM Centrum.

Blijf op de hoogte

Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons onderzoek, onderwijs, publicaties en kennissessies en ontvang onze maandelijkse update.

Rosa Brugts met kind van Richard Sleegers