Jannes Slomp

Wat mijn missie is? Het ontwikkelen en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek waarin hbo-studenten, -docenten, onderzoekers én mensen uit het bedrijfsleven participeren. Zo wil ik bijdragen aan verbeteringen binnen en tussen bedrijven en aan beter onderwijs en hbo-afgestudeerden die weten hoe ze moeten leren en onderzoeken.

Lector WCP Jannes Slomp voor whiteboard

De afgelopen jaren raakte ik steeds meer overtuigd van de kansen én de noodzaak om vanuit het hbo relevant en praktijkgericht onderzoek uit te voeren. Dit in samenwerking met het bedrijfsleven. Ik vind het waardevol om bij dit onderzoek ook universitaire collega’s te betrekken.     

In onderzoek richt ik me op vraagstukken rondom het ontwerp van productiesystemen (techniek & layout) en de planning en besturing van de goederenstroom. Daarnaast focus ik me op het verbeteren van de organisatie en het life-cycle-gericht ontwikkelen van modulaire producten. Kernwoorden in mijn onderzoek? Lean Process Development, Quick Response Manufacturing (QRM), Smart Industry, Lean Product Development en Sustainability.   

Over Jannes

Expertises:

  • Flexibele productautomatisering
  • Hergroeperen van mensen en machines (layout-en organisatievraagstukken)
  • Planning en besturing
  • Modulaire herontwerp/innovatie van productportfolio's
  • Integreren van continue verbeteringen in de bedrijfsvoering (World Class Performance)

Lectoraat Lean/ HAN Lean-QRM Centrum

Ons Lectoraat Lean / HAN Lean-QRM Centrum is het kenniscentrum voor het slim organiseren en continu verbeteren van productontwikkeling, smart produceren, veranderen en leren. We voeren hiervoor praktijkgericht onderzoek uit. 

Jannes en Vincent samen voor flipover

Nieuws

Speciaal voor onze partnersKick-off Kennisdelen in netwerken
30800 spelbord met pionnen in netwerk
519515 Foto van de winnaars van de Sensor Data Challenge 2023. Van links naar rechts Thomas Lautenbach, Jordi Pluk, András Ligeti en Vincent de Man.
Op en rond de smart U-Shaped Assembly CellNieuwe Smart Lean studentprojecten
492181 Presentaties en demonstraties van HAN-studenten bij de smart u-shaped assembly cell tijdens het HAN Lean Event
492174 Sfeerbeeld van gevulde zaal tijdens HAN Lean Event 2023
Telefoons internationaal
467645 Overzichtsfoto van aula tijdens de promotie van Wilfred Knol
135960 Oog met technogie dat staat voor smart region

Artikelen

501383 Profielfoto van Carl-Peter Cremer, Senior Projectmanager Logistiek bij MCB
Verbetertraject Minor Lean studenten in de staalindustrie'Verstandiger leegdraaien van coils, hoe doen we dat?'
477715 Medewerkers met twee studenten van de Minor Lean Management op de werkvloer bij SSAB
33998 smart industry deeltijd fabriek
447531 Figuur 3 Screenshot van Plant Simulation
389735 Man / student werkt met AR bril op. Virtual reality in een productieomgeving

Projecten

Integraal Robotiseren

Met dit onderzoek naar robottechnieken willen we een praktijkvraag beantwoorden. Welke kansen bieden robottechnologieën gezien de uitdagingen van de krappe arbeidsmarkt en de snel veranderende, variabele klantvraag?

389737 Medewerker werkt op tablet met robots / robotics

Mens-robot samenwerking

Met dit project willen we een onderzoeksvraag beantwoorden. Die luidt: Hoe kunnen robotarmen effectief worden ingezet in productie van wisselende kleine series?

234465 null

Raak augmented reality in assemblageprocessen

In dit onderzoek zoeken we een antwoord een de vraag: Hoe kunnen bedrijven de snel ontwikkelende Augmented Reality technologie concreet toepassen in het assemblageproces?

smart industry deeltijd fabriek

Lean 4.0

Het internationale project Lean 4.0 is een meerjarig, internationalaal onderzoeksproject. We onderzoeken hoe Smart technologie en Lean productie elkaar versterken. Leren tussen en met bedrijven en onderzoeksinstellingen staat hier centraal waarbij we praktijkonderzoek en verbeteren continu uitvoeren.

null

Towards the digital factory

Het HAN Lean-QRM Centrum onderzoekt hoe we met de inzet van nieuwe digitale middelen kortere en betrouwbare productiedoorlooptijden kunnen realiseren. Het onderzoek richt zich op de planning en besturing van high variety low volume (HVLV) productieprocessen.

smart industry deeltijd fabriek

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van Jannes Slomp met betrekking tot zijn onderzoeken binnen het Lectoraat Lean / HAN Lean-QRM Centrum. Een overzicht van alle publicaties vind je hier.

Student Rosa Brugts met kind van Richard Sleegers

Kennispartners en netwerken

Wil je als mkb-er je processen optimaliseren en Smart technologieën integreren? Fouten minimaliseren en sneller reageren op klantvragen? Wij doen samen met onze partners onderzoek naar het continu verbeteren van bedrijfsprocessen en het toepassen van Lean, QRM en Smart technologie binnen productdesign en manufacturing. Inmiddels kiezen ruim 70 bedrijven voor een partnerschap met het HAN Lean-QRM Centrum. Bezoek voor het actuele overzicht van deze partnerbedrijven de website van het HAN Lean-QRM Centrum.

Blijf op de hoogteAbonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons onderzoek, onderwijs, publicaties en kennissessies en ontvang onze maandelijkse update.

Aandacht voor posterpresentatie tijdens Lean Event