cmd studenten in experience lab

Nieuwe toepassingen werken alleen goed als de menselijke maat centraal staat tijdens het ontwerpen. In het lectoraat werken we aan een digitale wereld voor en met eind-gebruikers. Hoe maken we nieuwe toepassingen die begrijpelijk, prettig en betekenisvol zijn? Dit staat in ons onderzoek centraal.

Digitalisering zorgt voor verandering in alle aspecten van ons leven: persoonlijk, op het werk en in de maatschappij. Digitale dienstverlening is nu vooral visueel of in geschreven tekst op een scherm. Steeds meer worden toepassingen voorzien van geluid, spraak, tast en 3D-visualisaties. Samen met het werkveld verkennen we deze mogelijkheden om te innoveren en te experimenteren met nieuwe oplossingen. We ontwikkelen snelle prototypes, simuleren en testen toekomstige scenarios graag in ons User Experience Lab.

  • Onderzoek

    In ons onderzoek werken we altijd samen met praktijkpartners en toekomstige gebruikers. We willen dat toepassingen goed aansluiten bij hun houding, vaardigheden, voorkeuren en behoeften. Onze studenten zijn, net als wij, ontwerpende onderzoekers en onderzoekende ontwerpers.    
  • Onze kennis

    Het is belangrijk dat anderen aan de slag kunnen met onze resultaten. Soms schrijven we onze bevindingen op in rapporten en artikelen. Vaak vertalen we ze in video- ondersteunde adviezen, aanbevelingen, workshops of nieuwe prototypes.  

LectorWouter Sluis-Thiescheffer

Wouter is expert in UX-onderzoeksmethoden, playful media en conceptontwikkeling. Hij werkte met uiteenlopende gebruikersgroepen en leidde internationale UX-onderzoeken met o.a. Elsevier, Randstad, Philips en KPN. Hij heeft als ontwerper-onderzoeker gewerkt aan innovaties in de gezondheidszorg.

410725 Portretfoto lector Wouter Sluis-Thiescheffer

Maak kennis Ons team

Charlotte Swart

Designer-Researcher
281832 profiel foto Charlotte Swart

Mischa Corsius

Designer-Researcher
portretfoto mischa corsius

Lambert Zaad

Research-Lecturer
328802 icoon, mens, geen portret, anoniem

Boukje Postma

Project management
328802 icoon, mens, geen portret, anoniem

GerelateerdOpleidingen

De Academie IT en Mediadesign bouwt aan een dynamische en innovatieve leeromgeving. Studenten en docenten werken er zij aan zij met onderzoekers en de beroepspraktijk. Alles draait hier om ontwerpen, ontwikkelen en experimenteren. We inspireren elkaar met ICT- en multimediatoepassingen.

  • HBO-ICT (voltijd en deeltijd)
  • Communication & Multimedia Design (voltijd en deeltijd)
  • Make IT Work (omscholingstraject)
cmd studenten projectwerk in ica lounge 1

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Met de digitale nieuwsbrief IT en Mediadesign blijf je op de hoogte van nieuws en de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en onderwijs in de academie.