Lectoraat Lean / World Class Performance

overleg man/vrouw voor wand met post-its

Het Lectoraat Lean / HAN Lean-QRM Centrum is het kenniscentrum voor het slim organiseren en continu verbeteren van productontwikkeling, smart produceren, veranderen en leren. We voeren hiervoor praktijkgericht onderzoek uit.

We stimuleren de ontwikkeling, overdracht en circulatie van kennis. Dit doen we via praktijkgericht onderzoek naar het doorlopend verbeteren van bedrijfsprocessen. Ook kijken we naar het toepassen van Lean, QRM en Smart technologie binnen productdesign en manufacturing. Zo laten we onderzoek, onderwijs en het bedrijfsleven beter op elkaar aansluiten en profiteren bedrijven en studenten steeds van de nieuwste kennis.  

Expertises

 • Flexibele productieautomatisering

 • Hergroeperen van mensen en machines  

 • Planning en besturing 

 • Modulair herontwerp/innovatie van productportfolio’s 

 • Integreren van continue verbeteringen in de bedrijfsvoering 

 • Smart Lean 

 • Lean in hoger onderwijs 

 • Lean (high variety/low volume)

 • Lean productontwikkeling 
 • Onderzoek

  Voor het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek zoeken we de samenwerking in netwerken van (mkb-)bedrijven en kennisinstellingen. Vragen vanuit de praktijk en het ontwikkelen van nieuwe kennis zijn hierbij leidend.  
 • Onze kennis

  De resultaten van ons praktijkgerichte onderzoek krijgen pas echt waarde als we ze delen met onderwijs en praktijk. Dat doen we door masterclasses, workshops, symposia en conferenties te organiseren en via onze publicaties. 
 • Ons onderwijs

  We zijn betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van onderwijs op onderwerpen die gekoppeld zijn aan onze onderzoeksthema's. Het niveau varieert van een tweedaagse Lean-QRM Yellow Belt training (binnen opleidingen en bij bedrijven) tot onze minor Lean en verschillende master modules.
 • Onze partners

  Ruim 80 bedrijven kiezen voor partnerschap met het Lectoraat Lean / HAN Lean QRM Centrum. Hiermee dragen zij actief bij aan een netwerk dat zich ontwikkelt in het continu verbeteren van bedrijfsprocessen. De toepassing van Lean en QRM in combinatie met Smart technologie staan hierbij centraal

Op de agenda

HAN Lean Partner Event

Op dinsdag 21 juni heten wij onze partners welkom tijdens het eerste HAN Lean partner event. Tijdens deze middag proosten we op de opening van de Smart U-shaped Cell. Aansluitend bieden we een interactief, compact, inhoudelijk programma rond actuele onderwerpen.

21 jun
Arnhem
14:00 - 17:00
388974 Man bewerkt metaal in kleine werkplaats

Nieuws

Onze lectoren

LectorJannes Slomp

Mijn missie? Het ontwikkelen en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. Waarin hbo-studenten, -docenten, onderzoekers én mensen uit het bedrijfsleven participeren. Iwil bijdragen aan verbeteringen binnen en tussen bedrijven.  

Profielfoto Jannes Slomp

LectorVincent Wiegel

Het kan altijd beter, dat is mijn motto. Op dit moment richt ik me op de toepassing van Lean in combinatie met smarttechnologieën. Denk aan Robotica en Machine Learning.  

Lector Lean Vincent Wiegel voor groep

Maak kennis Team

Het HAN Lean-QRM Centrum is direct gelieerd aan het Lectoraat Lean / World Class Performance van de HAN. Lectoren en medewerkers voeren praktijkgericht onderzoek uit vanuit verschillende disciplines. Maak kennis met het team.

Docenten en onderzoekers

Andries van Stralen

Docent-onderzoeker
Profielfoto Andries Verstralen

Danielle Hendriks

Docent-onderzoeker en projectleider
Profielfoto Danielle Hendriks

Frank Vaneker

Docent-onderzoeker

Gerlinde Oversluizen

Docent-onderzoeker en projectleider
Profielfoto Gerlinde Oversluizen

Mitchell van Roij

Docent-onderzoeker
Nieuwe profielfoto Mitchell van Roij

AcademieEngineering en Automotive

In de Academie Engineering en Automotive bieden we onderwijs op het gebied van duurzame energie, de energietransitie, lean, duurzame mobiliteit en autonoom vervoer. En onderzoeken we actuele, maatschappelijke vraagstukken.

studenten bekijken robot

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons onderzoek, onderwijs, publicaties en kennissessies en ontvang onze maandelijkse update.