Voor studenten

Volg je een studie aan de HAN of bij een andere hbo-instelling? En ben je op zoek naar een minor Lean? Het Lectoraat Lean verzorgt in het 1e semester een minor Lean Management. Tijdens deze minor word je opgeleid tot Lean Facilitator, initiator en trekker van procesverbeterprojecten op basis van de Lean Management filosofie. Je ontvang bij afronding het HAN Lean Green Belt certificaat. De studie is beschikbaar als voltijd en deeltijd variant.

Overleg man en vrouw met laptop en whiteboard in kantoor

Een duidelijke plus op je CV

Er is steeds meer vraag naar medewerkers die ook Lean kennis meebrengen. Veel bedrijven zien Lean kennis als een belangrijke meerwaarde voor hun toekomstige medewerkers. Met het HAN Lean Green Belt certificaat laat je zien dat jij over die kennis beschikt.

HAN Lean Event

De minor wordt groots afgerond met het jaarlijkse HAN Lean Event. Tijdens deze middag presenteren alle studenten hun verbeterproject en wordt het beste verbeterproject van dat studiejaar gekozen. Aansluitend ontvangt iedereen die de kennistoets en het verbeterproject succesvol heeft afgerond een HAN Lean Green Belt Certificaat. 

Deelnemer maakt foto van presentatie

Voor wie en leerdoelen

Studenten afkomstig van een breed scala aan hbo-studies (van (Technische) Bedrijfskunde, Automotive en Finance & Control tot Facility Management en Ergotherapie) die willen leren over het verbeteren van bedrijfsprocessen, verandermanagement en continu verbeteren.

Leerdoelen
Door het volgen van de minor Lean/WCP leer je het initiëren, uitvoeren en begeleiden van verbeterprojecten in verschillende vakgebieden, gebaseerd op de principes van Lean en QRM, als facilitator, initiator, trekker, (assistent-) projectleider of teamlid.

Onderwerpen

  • Lean Management, Quick Response Manufacturing, Continu Verbeteren.
  • Basistechnieken zoals A3 denken, probleemdefinitie, proces mapping, data-analyse, oorzaakanalyse, maatregelen en performance management.
  • Verandermanagement aspecten.

Meer zien en lezen

Er zijn verschillende plekken waar je meer kunt zien en lezen over deze minor: 

Meer algemene informatie? 

Download de Leaflet Minor Lean Management (voltijd)
Download de Leaflet Minor Lean Management (deeltijd)

Of bekijk de video: 

Twee studenten presenteren hun verbeterproject tijdens het HAN Lean Event

Wij helpen graag bij de keuze

Twijfel je over je keuze? Mis je informatie om een goed vergelijk te maken? Of wil je gewoon even iemand die betrokken is bij de opleiding spreken? Neem dan contact op met Nathalie Rademaker. Zij helpt je graag verder. 

Portretfoto Nathalie Rademaker