Energietalent

De energiewereld van morgen vraagt om meer jong talent in de energiesector. Om middelbare scholieren kennis te laten maken met de technische opleidingen en bewust te maken van de energietransitie is Energietalent opgericht. Energietalent zorgt voor een verbinding tussen middelbare scholen en de energie-gerelateerde opleidingen van de HAN.

Afbeelding-SEECE-2021

Energietalent organiseert verschillende workshops en andere instroombevorderende activiteiten voor de opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde aan de HAN.  Er zijn verschillende workshops die we hiervoor kunnen inzetten zoals drones, Arduino programmeren en 3D printen.

In een eerste gesprek inventariseren we graag de wensen en maken we een op maat ontwikkeld programma. Neem gerust contact met ons op!

Workshops

Zonnevolger

Tijdens de workshop zonnevolger maken leerlingen kennis met 3D tekenen, lasersnijden, elektronica en Arduino programmeren. Natuurlijk gaan ze met een echte zonnevolger naar huis.

519466 Landscape formaat foto van een havo-leerling die een zonnevolger maakt tijdens de EnergieTalent workshop van Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise.

Drones

Leer vliegen, opnemen en programmeren met de Tello Edu Drones. Door code te schrijven in een van de programeertalen, kan je de drone diverse opdrachten laten uitvoeren. Zo kan je de drone in een zwerm laten vliegen en synchroon missies laten uitvoeren.

367234 Een drone die door de lucht zweeft met op de achtergrond een stenen muur.

Arduino programmeren

Tijdens een cursus Arduino leren leerlingen hoe ze een zelfrijdende robot kunnen programmeren.

357140 Energietalent workshop Arduino. SEECE

Zaklamp

Tijdens de workshop zaklamp maken leerlingen kennis met solderen. Door de PCB te solderen halen ze het laatste beetje energie uit een bijna lege batterij.

524830 Energietalent werkt vanuit de Human Capital Agenda voor het in de spotlight zetten van techniekonderwijs. De Workshop Zaklamp maken is daar onderdeel van.

Young Solarboat

Leerlingen maken onder begeleiding van energietalent een boot op zonne-energie. Met deze boot doen zij mee aan verschillende wedstrijden.

456152 Vidal in de Young HAN Solarboat

Lego Mindstorm

Door deze workshop maken leerlingen op een creatieve manier kennis met programmeren.

357141 Lego Mindstorms. SEECE

FabLab

In het FabLab maken leerlingen kennis met 3D-tekenen, 3D-printers en lasersnijden.

30307 Detailfoto 3D-printer in Fablab met studenten op achtergrond

Maatwerk

Uiteraard zijn ook maatwerk oplossingen mogelijk! Neem daarvoor contact met ons op!

296555 Jongens speelt met drone

Scholieren leren over energietechniek

Leerlingen hebben inspiratie opgedaan met onze activiteiten rondom waterstof en elektrotechniek. Zo bouwden ze een zonnevolger en bekeken ze de HAN Solarboat en het project Infrawall. Daarnaast gingen ze aan de slag met LEGO Mindstorms en drones.

Werken aan een zonnevolgerLeerlingen van het Fruytier College kregen de mogelijkheid te proeven aan opleidingen als Waterstoftechniek en Elektrotechniek. Ze bouwden in een aantal proeflessen een zonnevolger.
519452 Voorbeeld van de zonnevolger die tijdens de SEECE Energietalentworkshop is gemaakt door havisten.
Leren over energietechniekLeerlingen hebben inspiratie opgedaan met onze activiteiten rondom waterstof, de HAN Solarboat en het project Infrawall. Daarnaast gingen ze aan de slag met LEGO Mindstorms en drones.
357141 Lego Mindstorms. SEECE
Scholieren werken aan eigen solarboatMiddelbare scholieren van het Candea College uit Duiven werken aan een eigen solarboat voor de Young Solar Challenge.
456152 Vidal in de Young HAN Solarboat

Nieuws en artikelen

Een auto laten rijden op waterstof

Derdejaars havisten van het Candea College uit Duiven en het Liemers College uit Zevenaar leren in een workshop van EnergieTalent een autootje te laten rijden op waterstof.

403906 Leerlingen van SSgN volgen Energietalent-workshops

Leerlingen ervaren energietechniek op de HAN

Van waterstofautootjes bouwen tot drone-racen. SEECE-energietalent organiseerde vier workshops voor leerlingen van de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen.

404633 Leerlingen van SSgN doen mee aan workshops van SEECE Energietalent

Young HAN Solarboat in het Jeugdjournaal

Young HAN Solarboat was op 28 mei te bewonderen in het jeugdjournaal. Gemist? Geen probleem, je kan het artikel en het fragment hieronder alsnog bekijken.

456164 Koen op het jeugdjournaal met de HAN young solarboat

Leerlingen leren 3D tekenen en printen

Leerlingen van de Q-highschool hebben eind dit jaar het FABlab op de HAN bezocht waar geavanceerde 3D-printers staan. Ze leerden hoe ze ondermeer de 3D-printer instellen en hoeveel vulling ze hun ontwerp geven. Tot slot maakten ze hun eigen ontwerp.

33532 elektrotechniek elektro lab 3d printer wellplates

Scholieren bouwen drones

14 leerlingen van middelbare scholen in en om Arnhem storten zich momenteel enthousiast op het leeravontuur “Bouw je eigen drone”. Onderwijs op z’n leukst. De HAN doet mee, ook uit eigenbelang.

296555 Jongens speelt met drone

Scholieren Q-highschool bouwen drones

14 scholieren maakten op Industriepark Kleefse Waard kennis met de praktijk, bouwden een houten drone en kregen een rondleiding door het HAN Powerlab.

346058 Jongen speelt met een drone. SEECE, energietalent, energietransitie, drone, Engineering, jongeren, techniek

Leerlingen bouwen thuis een rijdende robot

20 enthousiaste deelnemers van de Q-highschool vonden een Arduino op de mat. Met behulp van hard- en software transformeerden de leerlingen deze minicomputer in 5 lessen tot een zelfrijdende robot die nergens tegenaan botst.

143938 ict robot wagentje met draden en cam

Proeven aan elektrotechniek tijdens masterclass

Leerlingen uit de bovenbouw havo van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap uit Apeldoorn bezochten de Academie Engineering en Automotive. Ze werden flink aan het werk gezet.

353391 SEECE, Fablab, Lucas Nülle, Fruytier, mini-conferentie

Leerlingen proeven aan HAN-opleidingen

Leerlingen uit de bovenbouw havo-vwo van het Lorentz Lyceum in Arnhem en leerlingen havo-3 van het Liemerscollege in Zevenaar hebben in de afgelopen dagen kennis kunnen maken met opleidingen van de HAN.

353320 Startbijeenkomst leerlingen Liemers College

Schrijf je in Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

317486 Stockfoto met laptop, papieren en financiën voor publicatie van het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax van AFEM.

Contact

Heb je vragen over SEECE Energietalent? Neem dan contact met ons op via energietalent@han.nl