Energietalent

De energiewereld van morgen vraagt om meer jong talent in de energiesector. Om middelbare scholieren kennis te laten maken met de technische opleidingen en bewust te maken van de energietransitie is Energietalent opgericht. Energietalent zorgt voor een verbinding tussen middelbare scholen en de energie-gerelateerde opleidingen van de HAN.

Afbeelding-SEECE-2021

Energietalent verzorgt onder andere de bèta avonturen voor de Q-highschool van Quadraam scholengroep. Tijdens een avontuur gaan leerlingen gezamenlijk op zoek naar antwoorden op hun vragen. Zo komen zij op bijzondere plekken, ontmoeten zij nieuwe mensen en leren zij nieuwe dingen. Avonturen die wij al verzorgd hebben zijn: Bouw je eigen drone, 2D / 3D en Arduino programmeren.

Verder organiseert Energietalent verschillende workshops en andere instroombevorderende activiteiten voor de opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde aan de HAN.

Workshops

Drones

Leer vliegen, opnemen en programmeren met de Tello Edu Drones. Door code te schrijven in een van de programeertalen, kan je de drone diverse opdrachten laten uitvoeren. Zo kan je de drone in een zwerm laten vliegen en synchroon missies laten uitvoeren.

367234 Een drone die door de lucht zweeft met op de achtergrond een stenen muur.

Arduino programmeren

Tijdens een cursus Arduino leren leerlingen hoe ze een zelfrijdende robot kunnen programmeren.

357140 Energietalent workshop Arduino. SEECE

Lego Mindstorm

Door deze workshop maken leerlingen op een creatieve manier kennis met programmeren.

357141 Lego Mindstorms. SEECE

FabLab

In het FabLab maken leerlingen kennis met 3D-tekenen, 3D-printers en lasersnijden.

30307 Detailfoto 3D-printer in Fablab met studenten op achtergrond

Unitrain koffer

Leerlingen gaan op een praktische manier aan de slag met elektriciteit en elektromagnetisme. Ideaal voor leerlingen die graag kennis willen maken met de opleiding Elektrotechniek.

353396 Fablab, SEECE, Lucas Nülle, Fruytier, Rutger, Arno en Martin achter laptop

Bordspel De fietsfabriek

In het bordspel ‘De Fietsfabriek’ ontdekken leerlingen wat een technisch bedrijfskundige doet. 3 Teams zijn elk een Nederlandse fietsfabriek en strijden tegen elkaar om de beste fietsfabriek te worden!

302360 Beelden van het spel Fietsfabriek ontwikkeld door docenten HAN Technische Bedrijfskunde

Maatwerk

Uiteraard zijn ook maatwerk oplossingen mogelijk! Neem daarvoor contact met ons op!

296555 Jongens speelt met drone

Scholieren leren over energietechniek

Leerlingen hebben inspiratie opgedaan met onze activiteiten rondom waterstof, de HAN Solarboat en het project Infrawall. Daarnaast gingen ze aan de slag met LEGO Mindstorms en drones.

Nieuws en artikelen

Leerlingen leren 3D tekenen en printen

Leerlingen van de Q-highschool hebben eind dit jaar het FABlab op de HAN bezocht waar geavanceerde 3D-printers staan. Ze leerden hoe ze ondermeer de 3D-printer instellen en hoeveel vulling ze hun ontwerp geven. Tot slot maakten ze hun eigen ontwerp.

33532 elektrotechniek elektro lab 3d printer wellplates

Scholieren bouwen drones

14 leerlingen van middelbare scholen in en om Arnhem storten zich momenteel enthousiast op het leeravontuur “Bouw je eigen drone”. Onderwijs op z’n leukst. De HAN doet mee, ook uit eigenbelang.

296555 Jongens speelt met drone

Scholieren Q-highschool bouwen drones

14 scholieren maakten op Industriepark Kleefse Waard kennis met de praktijk, bouwden een houten drone en kregen een rondleiding door het HAN Powerlab.

346058 Jongen speelt met een drone. SEECE, energietalent, energietransitie, drone, Engineering, jongeren, techniek

Leerlingen bouwen thuis een rijdende robot

20 enthousiaste deelnemers van de Q-highschool vonden een Arduino op de mat. Met behulp van hard- en software transformeerden de leerlingen deze minicomputer in 5 lessen tot een zelfrijdende robot die nergens tegenaan botst.

143938 ict robot wagentje met draden en cam

Leerlingen proeven aan HAN-opleidingen

Leerlingen uit de bovenbouw havo-vwo van het Lorentz Lyceum in Arnhem en leerlingen havo-3 van het Liemerscollege in Zevenaar hebben in de afgelopen dagen kennis kunnen maken met opleidingen van de HAN.

353320 Startbijeenkomst leerlingen Liemers College

Schrijf je in Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

317486 Stockfoto met laptop, papieren en financiën voor publicatie van het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax van AFEM.

Contact

Heb je vragen over SEECE Energietalent? Neem dan contact met ons op via energietalent@han.nl