Energietalent

De energiewereld van morgen vraagt om meer jong talent in de energiesector. Om middelbare scholieren kennis te laten maken met de technische opleidingen en bewust te maken van de energietransitie is Energietalent opgericht. Energietalent zorgt voor een verbinding tussen middelbare scholen en de energie-gerelateerde opleidingen van de HAN.


Energietalent organiseert verschillende workshops en andere instroombevorderende activiteiten voor de opleidingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde aan de HAN.  Er zijn verschillende workshops die we hiervoor kunnen inzetten zoals drones, Arduino programmeren en 3D printen.

In een eerste gesprek inventariseren we graag de wensen en maken we een op maat ontwikkeld programma. Neem gerust contact met ons op! Meer info over de workshops en het lessenmateriaal lees je in de flyer Energietalent.

Workshops

Waterstof

Ontdek waterstof! In deze workshop ervaren leerlingen de kracht van waterstof door zelf een mini-auto te bouwen. Ze leren hoe waterstof wordt toegepast in de praktijk.’

EnergieTalent Workshop van SEECE waarin havisten een autotje op waterstof laten rijden. Dit om ze te interesseren in een Engineering opleiding.

Inkscape

Leerlingen ontwerpen 2D-tekeningen in het programma Inkscape en zien hun creaties tot leven komen via de lasersnijder. Deze boeiende workshop biedt hands-on ervaring en laat ze huiswaarts keren met een unieke zelfgemaakte sleutelhanger.

internationaal

3D tekenen

Leerlingen maken kennis met de wereld van 3D-tekenen met Fusion 360! Leerlingen ontdekken de kracht van dit programma door hands-on opdrachten, waar ze de veelzijdige functies van Fusion 360 verkennen. Een praktische workshop die creativiteit en technologie samenbrengt.

Havo-leerling die bij een SEECE Energietalent workshop van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en embedded systems engineering werkt aan een zonnevolger.

Zonnevolger

In de 4 weken durende workshop zonnevolger maken leerlingen kennis met 3D tekenen, lasersnijden, elektronica en Arduino programmeren. Natuurlijk gaan ze met een echte zonnevolger naar huis.

Bouwpakket van een zonnevolger, huisje met zonnepaneel, havisten, elektrotechniek, embedded system engineering

Arduino programmeren

Tijdens een cursus Arduino leren leerlingen hoe ze een zelfrijdende robot kunnen programmeren.

Energietalent workshop Arduino. SEECE

Zaklamp

Tijdens de workshop zaklamp maken leerlingen kennis met solderen. Door de PCB te solderen halen ze het laatste beetje energie uit een bijna lege batterij.

Energietalent werkt vanuit de Human Capital Agenda voor het in de spotlight zetten van techniekonderwijs. De Workshop Zaklamp maken is daar onderdeel van.

Young Solarboat

Leerlingen maken onder begeleiding van energietalent een boot op zonne-energie. Met deze boot doen zij mee aan verschillende wedstrijden.

Vidal in de Young HAN Solarboat

FabLab

In het FabLab maken leerlingen kennis met 3D-tekenen, 3D-printers en lasersnijden.

Detailfoto 3D-printer in Fablab met studenten op achtergrond

Maatwerk

Uiteraard zijn ook maatwerk oplossingen mogelijk! Neem daarvoor contact met ons op!

Scholieren leren over energietechniek

Leerlingen hebben inspiratie opgedaan met onze activiteiten rondom waterstof en elektrotechniek. Zo bouwden ze een zonnevolger en bekeken ze de HAN Solarboat en het project Infrawall. Daarnaast gingen ze aan de slag met LEGO Mindstorms en drones.

Werken aan een zonnevolgerLeerlingen van het Fruytier College kregen de mogelijkheid te proeven aan opleidingen als Waterstoftechniek en Elektrotechniek. Ze bouwden in een aantal proeflessen een zonnevolger.
Voorbeeld van de zonnevolger die tijdens de SEECE Energietalentworkshop is gemaakt door havisten.
Leren over energietechniekLeerlingen hebben inspiratie opgedaan met onze activiteiten rondom waterstof, de HAN Solarboat en het project Infrawall. Daarnaast gingen ze aan de slag met LEGO Mindstorms en drones.
Lego Mindstorms. SEECE
Scholieren werken aan eigen solarboatMiddelbare scholieren van het Candea College uit Duiven werken aan een eigen solarboat voor de Young Solar Challenge.
HAN Young Solar. Energietalenten Junn Speet en Thijs Spaan. SEECE. Engineering en Automotive

Nieuws en artikelen

Techniek workshop door Energietalent

14 vwo- en havo-leerlingen van het Liemens College nemen op de HAN deel aan het programma Energietalent. Ze maken tijdens verschillende workshops kennis met waterstoftechnologie, programmeren en ze fabriceren een sleutelhanger en een zaklamp.

Workshop waterstof, Martin Jacobs, Energietalent, Joshua Kemkes, Silke Hieltjes

Een auto laten rijden op waterstof

Derdejaars havisten van het Candea College uit Duiven en het Liemers College uit Zevenaar leren in een workshop van EnergieTalent een autootje te laten rijden op waterstof.

Leerlingen van SSgN volgen Energietalent-workshops

Leerlingen ervaren energietechniek op de HAN

Van waterstofautootjes bouwen tot drone-racen. SEECE-energietalent organiseerde vier workshops voor leerlingen van de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen.

Leerlingen van SSgN doen mee aan workshops van SEECE Energietalent

Young HAN Solarboat in het Jeugdjournaal

Young HAN Solarboat was op 28 mei te bewonderen in het jeugdjournaal. Gemist? Geen probleem, je kan het artikel en het fragment hieronder alsnog bekijken.

Koen op het jeugdjournaal met de HAN young solarboat

Leerlingen leren 3D tekenen en printen

Leerlingen van de Q-highschool hebben eind dit jaar het FABlab op de HAN bezocht waar geavanceerde 3D-printers staan. Ze leerden hoe ze ondermeer de 3D-printer instellen en hoeveel vulling ze hun ontwerp geven. Tot slot maakten ze hun eigen ontwerp.

elektrotechniek elektro lab 3d printer wellplates

Scholieren bouwen drones

14 leerlingen van middelbare scholen in en om Arnhem storten zich momenteel enthousiast op het leeravontuur “Bouw je eigen drone”. Onderwijs op z’n leukst. De HAN doet mee, ook uit eigenbelang.

Jongens speelt met drone

Scholieren Q-highschool bouwen drones

14 scholieren maakten op Industriepark Kleefse Waard kennis met de praktijk, bouwden een houten drone en kregen een rondleiding door het HAN Powerlab.

Jongen speelt met een drone. SEECE, energietalent, energietransitie, drone, Engineering, jongeren, techniek

Leerlingen bouwen thuis een rijdende robot

20 enthousiaste deelnemers van de Q-highschool vonden een Arduino op de mat. Met behulp van hard- en software transformeerden de leerlingen deze minicomputer in 5 lessen tot een zelfrijdende robot die nergens tegenaan botst.

ict robot wagentje met draden en cam

Proeven aan elektrotechniek tijdens masterclass

Leerlingen uit de bovenbouw havo van de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap uit Apeldoorn bezochten de Academie Engineering en Automotive. Ze werden flink aan het werk gezet.

SEECE, Fablab, Lucas Nülle, Fruytier, mini-conferentie

Leerlingen proeven aan HAN-opleidingen

Leerlingen uit de bovenbouw havo-vwo van het Lorentz Lyceum in Arnhem en leerlingen havo-3 van het Liemerscollege in Zevenaar hebben in de afgelopen dagen kennis kunnen maken met opleidingen van de HAN.

Startbijeenkomst leerlingen Liemers College
Schrijf je in
 

Op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Stockfoto met laptop, papieren en financiën voor publicatie van het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax van AFEM.

Contact

Heb je vragen over SEECE Energietalent? Neem dan contact met ons op via energietalent@han.nl