Lectoraat Media Design

Overheidsteksten over schuldhulp vaak nog te moeilijk

Overheidsinstanties sturen nog steeds moeilijke teksten aan mensen met schuldproblemen. De taal is in 62% van de gevallen moeilijk te begrijpen voor laagopgeleide lezers. Ook is het lang niet altijd duidelijk wat de lezer moet doen met een tekst. De teksten ontmoedigen de lezers door hun lengte, of zorgen voor veel stress door hun onbegrijpelijkheid.

08 september 2021
316647 Man leest overheidsbrieven aan tafel
Lectoraat Media Design

Subsidie voor ID-Contact: veilige identificatie voor overheidsinstanties

Het project ID-Contact, een samenwerkingsverband van de gemeenten Arnhem, Nijmegen en Drechtsteden, de Belastingdienst, Digicampus (Logius), de Sociale Verzekeringsbank (NOVUM), de Radboud Universiteit (iHub) en de HAN, heeft een subsidie vanuit het Innovatiebudget Digitale Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verkregen. Vanuit de HAN is onder meer Thea van der Geest, lector Media Design van de academie IT & Media Design (AIM) betrokken bij het project. De ontwikkeling van ID-Contact is een investering in de verbetering van digitale overheidsdienstverlening aan inwoners en ondernemers.

03 juli 2020
studenten staan te praten
Lectoraat Media Design

Matchmaking Health levert inspirerende projectvoorstellen op

HAN Health zet ook dit jaar de schouders onder het verkleinen van sociaal-economische gezondheidsverschillen. Tijdens een 2e matchmaking werkten onderzoekers en docenten van verschillende academies een aantal projectvoorstellen uit. Intersectoraal én interdisciplinair.

27 januari 2020
Matchmaking
Lectoraat Media Design

Maak e-health begrijpelijk en toegankelijk voor iedereen

Het lijkt zo makkelijk, gezondheid(szorg) ondersteunen of verbeteren via de digitale snelweg. Maar de praktijk van e-health is helaas anders: te vaak kiest de zorg voor een ‘presenteerblaadje’ dat niet past bij laaggeletterden, hoogbejaarden of bijvoorbeeld blinden en slechtzienden. Dat leidt tot onnodige gezondheidsverschillen.

03 juni 2019
Ouderenzorg