Krijg ik korting op mijn collegegeld in verband met corona?

Heb je het ook gelezen? De overheid is van plan om studenten volgend studiejaar 50% korting te geven op het collegegeld. Nu vraag jij je vast af wat dat voor jou als (aankomend) student precies betekent. Hier lees je wat we nu weten.

09 april 2021
232298 Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona

Pilot met corona-zelftest voor meer fysiek onderwijs

Op donderdag 8 april start de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met het inzetten van zelfsneltesten. In een pilot, waar 400 studenten vrijwillig aan deelnemen, bekijken we hoe we in het nieuwe studiejaar meer fysiek onderwijs mogelijk kunnen maken.

07 april 2021
Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona

Avondklok? Quality time!

Dit is het moment. Om het gezellig te maken, om iets nieuws te leren, voor quality time dus. Ondanks, of juist dankzij de avondklok. Dat is de oproep van een shortfilm, gemaakt door 4e-jaarsstudent Linn Willemsen, in samenwerking met radiopresentator Jan Willem Roodbeen.

15 februari 2021
studenten in de klas

De impact van de pandemie op paramedici

De eerste golf van de coronapandemie had grote impact, ook op paramedici in het ziekenhuis. Niek Koenders (Radboudumc-fysiotherapeut, onderzoeker en HAN-alumnus) bracht hun ervaringen in kaart samen met medeonderzoekers. Het resultaat? Veel inzicht en een aantal aanbevelingen.

10 februari 2021
Paramedici in het Radboudumc. Overleg bij de kantine. Toestemming verleend door Pauline Dekhuijzen, namens Radboud UMC

6 tips: zó kom je de coronacrisis veerkrachtiger door

De coronacrisis treft iedereen. Ook studenten hebben het zwaar. Je sociale leven staat op een laag pitje, het onderwijs ziet er anders uit, misschien kun je niet naar je werk en stappen zit er al helemaal niet in. Hoe kom je die pandemie nu door zonder al te veel kleerscheuren? “Werk aan je veerkracht”, zegt associate lector (en ergotherapeut van oorsprong) Esther Steultjens.

Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona

Team studentenpsychologen breidt uit

Het team studentenpsychologen van de HAN zet extra capaciteit in. De coronacrisis en de bijbehorende maatregelen hebben veel invloed op studenten en hun studie. De laatste maanden kloppen er steeds meer studenten aan bij het team, en de psychische klachten zijn ernstiger.

Gesprek op de trap, Karin met studente, FEM Finance Tax and Advice

Studenten draaien mee op COVID-ic

2e-jaarsstudent Fysiotherapie Max Hendrickx heeft op de COVID-ic van het Radboudumc geholpen. Hij heeft patiënten die in buikligging aan de beademing lagen, gedraaid en beter gepositioneerd om drukplekken en contracturen te voorkomen.

08 december 2020
Max en Indy op de COVID-IC in het Radboudumc