Toolkit voor acute intensieve zorgprofessionals

Veel zorgprofessionals die in de coronacrisis in de frontlinie werken hebben last van de impact van COVID-19 op hun professionele en persoonlijke leven. Wat helpt hen om tóch op de been te kunnen blijven? Onderzoekers van de HAN ontwikkelen een toolkit voor duurzame inzetbaarheid in crisistijd.

14 september 2021
215636 Studenten Medische Hulpverlening in operatiekleding lachen

Word ik nog toegelaten als ik een eindcijfer wegstreep?

Als je dit jaar eindexamen doet mag je ervoor kiezen om het eindcijfer van 1 niet-kernvak weg te strepen. Maar wat als je dat vak nou net nodig hebt om toegelaten te worden tot een opleiding?

15 juni 2021
34633 Detailfoto student bladert door papieren

Studievertraging en tóch in september starten?

Wil jij in september 2021 met een studie aan de HAN starten maar heb je nog niet het juiste diploma of certificaat gehaald? Als dat door de coronacrisis komt, kun je misschien voorwaardelijk worden toegelaten. Dan start je toch in september en lever je de benodigde documenten later in.

15 juni 2021
31919 Studenten buiten aan het werk

Impact op kwetsbare thuiswonende ouderen tijdens COVID-19

Kwetsbare ouderen die thuis wonen zijn vaak afhankelijk van hulp van anderen die boodschappen voor ze doen, koken of helpen met eten en drinken. Hoe heeft deze groep zich door de coronapandemie gewerkt?

10 juni 2021
296852 Een mantelzorgen komt tijdens coronatijd boodschappen brengen bij een oudere dame thuis. Met mondkapje.

Krijg ik korting op mijn collegegeld in verband met corona?

Heb je het ook gelezen? In verband met corona hoeft een groot deel van de studenten volgend studiejaar maar de helft van het collegegeld te betalen. Lees hier of dat ook voor jou geldt en hoeveel je dan gaat betalen.

31 mei 2021
232298 Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona

Welkom op de campus!

Yes! Vanaf maandag 26 april kunnen we onze studenten weer verwelkomen op de campus. Weliswaar voor één dag in de week, en met inachtneming van de algemeen geldende maatregelen zoals de 1,5 meter afstand, het dragen van mondkapjes en het regelmatig handen wassen. De kentering is ingezet. En wat mij betreft is dat vooral goed nieuws.

242522 null
Rob Verhofstad
23 april 2021
242522 null

Pilot met corona-zelftest voor meer fysiek onderwijs

Op donderdag 8 april start de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met het inzetten van zelfsneltesten. In een pilot, waar 400 studenten vrijwillig aan deelnemen, bekijken we hoe we in het nieuwe studiejaar meer fysiek onderwijs mogelijk kunnen maken.

07 april 2021
Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona

Avondklok? Quality time!

Dit is het moment. Om het gezellig te maken, om iets nieuws te leren, voor quality time dus. Ondanks, of juist dankzij de avondklok. Dat is de oproep van een shortfilm, gemaakt door 4e-jaarsstudent Linn Willemsen, in samenwerking met radiopresentator Jan Willem Roodbeen.

15 februari 2021
studenten in de klas

De impact van de pandemie op paramedici

De eerste golf van de coronapandemie had grote impact, ook op paramedici in het ziekenhuis. Niek Koenders (Radboudumc-fysiotherapeut, onderzoeker en HAN-alumnus) bracht hun ervaringen in kaart samen met medeonderzoekers. Het resultaat? Veel inzicht en een aantal aanbevelingen.

10 februari 2021
Paramedici in het Radboudumc. Overleg bij de kantine. Toestemming verleend door Pauline Dekhuijzen, namens Radboud UMC

6 tips: zó kom je de coronacrisis veerkrachtiger door

De coronacrisis treft iedereen. Ook studenten hebben het zwaar. Je sociale leven staat op een laag pitje, het onderwijs ziet er anders uit, misschien kun je niet naar je werk en stappen zit er al helemaal niet in. Hoe kom je die pandemie nu door zonder al te veel kleerscheuren? “Werk aan je veerkracht”, zegt associate lector (en ergotherapeut van oorsprong) Esther Steultjens.

10 februari 2021
Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona