Hoe word je mentaal weerbaar?

Wekenlang studeren vanuit huis, online lessen volgen, de zoveelste coronagolf die het land overspoelt en nog geen uitzicht op blijvende verandering. Dat doet wat met je. Daar worden velen niet up van, eerder down.

357846 null

Juist dan moet je gaan voor 'doen' en vechten om je doelen te bereiken. Dat stelt Lindy Bremer, beroepsdanser en motivational speaker. Lindy haalt graag het beste uit zichzelf en adviseert studenten ook de volle 100% te geven. Dat verbetert je mentale gezondheid en weerbaarheid.  

Veel studenten met psychische klachten

Wat doet bijna 2 jaar corona met studenten? Ruim de helft van de studenten ervaarde in de afgelopen periode psychische klachten of zelfs emotionele uitputtingsklachten, schrijft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarnaast blijkt dat meer dan een kwart van de studenten een overmatige of zware drinker is. Ook is vooral het gebruik van cannabis voor veel studenten normaal.  

357846 null
Lindy Bremer

Doe er wat aan

Daar kun je als student wat aan doen. Je kunt verandering aanbrengen in je leven. 'Durf te dromen, stel jezelf doelen', weet Lindy Bremer uit ervaring. 'Toen corona verscheen, zat ik van de ene op de andere dag zonder werk. Al mijn optredens als danser in Nederland en het buitenland werden afgeblazen. Ik kon van een uitkering gaan leven, maar ik besloot gebruik te maken van een andere competentie die ik heb: optreden als motivational speaker én onzekere mensen coachen met mindtuning.' 

Lindy's tips:

  • beschrijf wat je wilt; 
  • maak afspraken met jezelf die je nakomt; 
  • stop met uitstellen, doe dingen NU; 
  • motiveer de belangrijkste persoon in je leven: jezelf!; 
  • durf waar te nemen, ruimte in te nemen, te kijken en mentaal fit te zijn; 
  • weet dat tegenslagen bij het leven horen.

Meer kijken? HAN25 Powertalk Lindy Bremer (log in met je HANaccount)