Studenten

"Wat wij op de HAN doen, kan straks invloed hebben op de hele wereld"

Op 11 oktober start de 19e editie van de EU Regions and Cities Week: een evenement gericht op samenwerking tussen regio’s in heel Europa. Dit jaar is niemand minder dan onze eigen Frank Croes gevraagd te spreken. Maar wat gaat hij precies zeggen? En met welk doel?

20 september 2021
186302 centrum meervoudige waardecreatie, compilatie van stockbeelden 2020
Studenten

GGD komt opnieuw vaccineren op de HAN

Als HAN ondersteunen we de landelijke vaccinatiecampagne en daarom geven we de GGD nog een keer de gelegenheid om te vaccineren op een HAN-locatie.

13 september 2021
246936 Studenten volgen een opfriscursus vaccineren om zich voor te bereiden op de COVID-vaccinaties.
Studenten

Winnaar Slim, Schoon en Sociaal bekend!

Wie had het slimste, schoonste en meest sociale idee van de HAN? Dat was de vraag die aan medewerkers en studenten werd gesteld met de Slim, Schoon en Sociaal-winactie. Het winnende idee, dat begint bij de HAN zelf: het Circular Lab.

10 september 2021
235947 null
Studenten

HAN-student wint gouden plak met rolstoelbasketbalteam

Bo Kramer, 4e-jaars student Fysiotherapie, heeft op de Paralympische Spelen met haar team de gouden medaille behaald in het rolstoelbasketbal. We zijn trots op deze mooie prestatie!

Carlijn Brinkman-Schulte
07 september 2021
102280 mindervalide jongeren spelen rolstoelbasketbal in de gymzaal van hun tehuis
Studenten

“Samenwerking, bevlogenheid en innig verbonden met onderzoek”

In de 13e editie van CvB on Tour brachten Rob Verhofstad en Bridget Kievits van het College van Bestuur een bezoek aan de Academie Built Environment. Yvonne de Haan moest door omstandigheden verstek laten gaan.

03 september 2021
316040 bouwkundestudenten in oude fabriekshal

HAN-ambassadeurs op het podium

Ze leggen verbindingen, bouwen bruggen, werken constructief aan oplossingen, tonen eigenaarschap, zijn innovatief en zijn daarmee ambassadeurs voor de HAN. CvB-leden Bridget Kievits en Yvonne de Haan deelden met zichtbaar enthousiasme en een passende quote aan de winnaars de HAN-prijzen uit. In 4 categorieën.

27 augustus 2021
307769 Een uitsnede van het beeld van de Opening van het studiejaar en de HAN Parade. Geplaatst door HB.
Studenten

#BEATPLASTIC in de restaurants op de campus

Best wel zonde, al die plastic flesjes, draagtassen, koffiebekers, maaltijdverpakkingen. Ze doen prima hun werk, maar na gebruikt belanden ze direct in de prullenbak. Netjes gescheiden, uiteraard, maar kan het niet nog wat beter? De HAN werkt samen met onze cateraar Eurest om over te stappen op herbruikbare alternatieven.

23 juli 2021
252742 Plastic afval. Bouwkunde maakt er woningen van. Robert en Maud studeerden erop af.
Studenten

Met batterij en laadpaal naar een nog slimmere, schonere trolleybus

In 2025 willen alle gemeenten in Nederland zijn overgestapt op emissievrij openbaar vervoer. Geen probleem voor Arnhem: daar rijdt de elektrische trolleybus immers al sinds 1949 rond. Toch zag vervoerder Connexxion nog veel ruimte voor verbetering. Samen met onder meer de HAN startten ze het project Trolley 2.0. Met een hoop zero emissie innovaties tot gevolg.

09 juli 2021
305801 Studenten werktuigboukunde en elektrotechniek werken aan de elektrische trolleybus in Arnhem (NH)
Studenten

Technische bedrijfskundigen nodig voor maakindustrie

Wat kan er beter in het maakproces van een product? Wat betekent dat voor het productieproces? En hoe krijg je die verandering voor elkaar? Met deze vragen houdt de technisch bedrijfskundige zich bezig. Bij de HAN is de studie Technische Bedrijfskunde met name gericht op deze vragen in de maakindustrie.

25 juni 2021
298368 Sander Kregel en Ard Oudhuizen bij Verheij Metaal aan het werk vor stage Technische Bedrijfskunde

NSE 2021: veel tevredenheid over HAN-docenten

De tevredenheid van HAN-studenten over hun opleiding is in overeenstemming met die van hbo-studenten in het algemeen, met een positief accent. Scores op de kwaliteit van docenten van de hogeschool zijn hoger dan de landelijke scores. Dat geldt ook voor de betrokkenheid die studenten ervaren en het contact met docenten.

23 juni 2021
studenten in de klas