Plek voor ambitieuze studenten

Ben jij een tikkeltje ambitieus? Wil én kun je meer? Kies net zoals Nienke Lankveld voor de Talent Academy, een honourstraject bij de HAN. Dit 2-jarige traject volg je naast je huidige studie. Het levert je inhoudelijke uitdaging én extra studiepunten op!

14 april 2021
Twee studenten overleggen met laptop
Studenten

Hogescholen introduceren een eigen doctoraat

Vanaf 2022 kunnen studenten aan de hogeschool na hun master starten met een doctoraatstraject: het Professional Doctorate. Dit staat in een plan dat de Vereniging Hogescholen vandaag overhandigt aan minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

09 maart 2021
Afstuderen, graduation ceremony
Studenten

Steunpakket voor alle studenten en docenten in het hbo

De demissionaire onderwijsministers Van Engelshoven en Slob presenteerden op dinsdag 17 februari een Nationaal Programma Onderwijs. Het plan is gericht op herstel én ontwikkeling van het onderwijs, op het inhalen én compenseren van studievertraging en op het ondersteunen van iedereen in het onderwijs die het moeilijk heeft.

17 februari 2021
31958 studenten in de klas

Avondklok? Quality time!

Dit is het moment. Om het gezellig te maken, om iets nieuws te leren, voor quality time dus. Ondanks, of juist dankzij de avondklok. Dat is de oproep van een shortfilm, gemaakt door 4e-jaarsstudent Linn Willemsen, in samenwerking met radiopresentator Jan Willem Roodbeen.

15 februari 2021
studenten in de klas

Gladheid | HAN-locaties gesloten tot 13.00 uur

Ben jij, ondanks dat het vakantie is, van plan om morgen naar de HAN te komen?

14 februari 2021
258332 Afbeelding ijspegels / ijzel
Studenten

Hart onder de riem voor masterstudenten

Bij het online college Master Physician Assistant schoof op maandag 8 februari (demissionair) minister Ingrid van Engelshoven aan. Wat zij vooral van de 60 virtueel aanwezige 1e-jaarsstudenten wilde weten: “Stagelopen is nu ingewikkeld. Krijgen jullie genoeg praktijkervaring?”

10 februari 2021
studenten luisteren in praktijk

Team studentenpsychologen breidt uit

Het team studentenpsychologen van de HAN zet extra capaciteit in. De coronacrisis en de bijbehorende maatregelen hebben veel invloed op studenten en hun studie. De laatste maanden kloppen er steeds meer studenten aan bij het team, en de psychische klachten zijn ernstiger.

10 februari 2021
Gesprek op de trap, Karin met studente, FEM Finance Tax and Advice

Studenten Sportkunde adviseren FC Utrecht

FC Utrecht zet onze studenten Sportkunde in. Daardoor weet de voetbalclub jonge fans en volgers steeds beter aan zich te binden. Binnen- en buitenlandse studenten van de HAN analyseerden de customer journey van de jeugdige FC Utrecht-fan.

29 januari 2021
Studenten op stoelen bij lage tafel lachend meisje horizontaal

Non-directieve schrijfcoaching helpt studenten

Dat de taalvaardigheid van studenten met rasse schreden achteruit holt, is overal bekend. Niet alleen in het basisonderwijs is dit een punt van aandacht, ook in het hoger onderwijs speelt dit. Veel studenten worstelen met het schrijven van een opdracht, verslag of scriptie.

21 januari 2021
NT2, anderstaligen in de klas

HAN doet weer mee aan Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een jaarlijks onderzoek onder bijna alle studenten in het Nederlandse hoger onderwijs. In de enquête geven studenten hun mening over hun opleiding aan een hogeschool of universiteit. Ook dit jaar doet de HAN weer mee aan de NSE.

18 januari 2021
studenten in de klas