Studenten

Hoe word je mentaal weerbaar?

Wekenlang studeren vanuit huis, online lessen volgen, de zoveelste coronagolf die het land overspoelt en nog geen uitzicht op blijvende verandering. Dat doet wat met je. Daar worden velen niet up van, eerder down.

11 januari 2022
357846 null

Open Up

Rob Verhofstad, voorzitter van het College van Bestuur van de HAN, neemt je mee het nieuwe jaar in. Hij zet in op optimisme, omdat dat de manier is om mooie dingen te realiseren.

242522 null
Rob Verhofstad
07 januari 2022
365811 Zonsopkomst aan het strand
Studenten

De opbrengst van een training Visueel communiceren

Wat levert het op als je ervaringsdeskundigen en onderzoekers bij elkaar zet voor een training Visueel communiceren? Een mooie samenwerking en een visual van het onderzoeksproces. Inclusief wel te verstaan!

02 december 2021
357700 Eindresultaat training visueel communiceren
Studenten

Studentenwelzijn in het gedrang door invoering coronatoegangsbewijs

De contouren van het invoeren van het coronatoegangsbewijs (CTB) in het hoger onderwijs worden steeds duidelijker. Het is momenteel onderwerp van gesprek in de Tweede Kamer. Het besluit over de invoering is dus in voorbereiding, maar is nog niet genomen. De Vereniging Hogescholen (VH) heeft daarover als vertegenwoordiger van alle hogescholen een statement geformuleerd, waar ook de HAN zich achter schaart.

25 november 2021
232298 Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona

HAN-docent Shani Mooijman aan tafel bij Humberto Tan

Zondagavond 14 november was docent Shani Mooijman te gast bij Humberto Tan. Shani benoemde de effecten van de coronamaatregelen op studenten: "Ze zijn vooral bang dat ze weer continu thuis moeten blijven."

355201 Shani Mooijman bij uitzending Humberto Tan met HAN logo

HAN-alumnus Vrishab Bagewadi vindt zijn match bij Zenon Energy

Hoe kom je er achter wat je leuk vindt? En welk bedrijf past bij jou? Het gaat om de juiste match. Studenten en bedrijven komen op veel manieren samen. Hoe dat gaat? Lees hoe de match tussen HAN-alumnus Vrishab Bagewadi en Zenon Energy is ontstaan.

22 november 2021
355278 Headerafbeelding de match, goal, bal gescoord.
Studenten

Sterker en weerbaarder: mbo’ers in de zorg

De kans op uitval bij jonge, net gestarte zorgmedewerkers is groot. Zonde. Want daarmee slinken hun kansen op een succesvolle loopbaan en een gezond leven. Of een sport- en beweegprogramma helpt hun mentale vitaliteit te vergroten? Dat zoekt Velibor Peters uit in zijn postdoconderzoek.

22 november 2021
109962 fitnesstrainer in de sportschool in gesprek met een blonde vrouw met overgewicht

De Open Dagen van de HAN gaan door

Ook na de persconferentie van 12 november gaan de Open Dagen van de HAN door. Op 20 november is de Open Dag voor de voltijd-opleidingen in Arnhem. Je kunt de Open Dag op de campus bezoeken óf online volgen.

12 november 2021
333567 HAN Open Dag voltijd 2021 2022 header meisje met lichtjes
Studenten

Hoe kan Virtual Reality vluchtelingen helpen hun plek in de samenleving te vinden?

Het Refugee Team uit Tilburg coacht vluchtelingen in Nederland met het vinden van hun plek in de samenleving. Daarvoor maken ze gebruik van allerlei tools en zoeken ze steeds naar nieuwe mogelijkheden. Wat kan de toegevoegde waarde van Virtual Reality (VR) zijn? Dat is een vraag die ze bij studenten van de HAN hebben neergelegd.

10 november 2021
236879 studenten met VR-bril op