Podcast-serie 'Hoe je armoede doorbreekt'

Tijdens de Week tegen armoede lanceren we een podcast over armoede. Dagelijks zijn experts, ervaringsdeskundigen, studenten en professionals aan het woord over een thema rondom de armoedeproblematiek.

07 oktober 2021
327266 Voorkant boek 'Hoe je armoede doorbreekt'
Medewerkers

Kansen vergroten op een gezond en geslaagd leven

Het is zo ongeveer haar persoonlijke missie om verschillende opleidingen, academies en het werkveld met elkaar te verbinden. Hoe matcht docent-onderzoeker Joos Meesters dat met haar postdoconderzoek over het vergroten van sociale kwaliteit bij jongeren met een ondersteuningsbehoefte? Ze licht een tipje van de sluier op.

29 september 2021
330455 groep jonge professionals in gesprek
Medewerkers

Trots op onze Olympische sporters!

Na een jaar uitstel was het afgelopen zomer dan eindelijk zover: de Olympische Spelen in Tokio! Meerdere HAN-studenten deden mee. Samen met hen blikken we terug op unieke spelen.

28 september 2021
329399 null
Medewerkers

Engineering en Automotive leveren waardevolle bijdrage aan energietransitie

Zonder het zelf in de gaten te hebben, verrichten studenten en docenten Engineering en Automotive een waardevolle bijdrage aan de energietransitie. Dat bleek tijdens een bezoek van het College van Bestuur (CvB) op 23 september aan deze innovatieve academie.

24 september 2021
328106 Rob Verhofstad in gesprek met de academie engineering en automotive
Medewerkers

GGD komt opnieuw vaccineren op de HAN

We ondersteunen de landelijke vaccinatiecampagne, en daarom geven we de GGD nog een keer de gelegenheid om te vaccineren op onze campussen in Arnhem en Nijmegen.

24 september 2021
246936 Studenten volgen een opfriscursus vaccineren om zich voor te bereiden op de COVID-vaccinaties.
Medewerkers

Gezondheidsvaardigheden vergroten, hoe werkt dat?

Samen pijn de baas. Dat is de missie van het postdoconderzoek van Suzan Mooren, docent-onderzoeker en opleidingscoördinator Musculoskeletale Revalidatie. In co-creatie met mensen die fysiek werk uitoefenen gaat ze na wat helpt om hun gezondheidsvaardigheden te vergroten en nek-, schouder- en rugklachten te voorkomen.

22 september 2021
322648 Mensen maken high five, samen pijn de baas, health
Medewerkers

"Wat wij op de HAN doen, kan straks invloed hebben op de hele wereld"

Op 11 oktober start de 19e editie van de EU Regions and Cities Week: een evenement gericht op samenwerking tussen regio’s in heel Europa. Dit jaar is niemand minder dan onze eigen Frank Croes gevraagd te spreken. Maar wat gaat hij precies zeggen? En met welk doel?

20 september 2021
186302 centrum meervoudige waardecreatie, compilatie van stockbeelden 2020
Medewerkers

Winnaar Slim, Schoon en Sociaal bekend!

Wie had het slimste, schoonste en meest sociale idee van de HAN? Dat was de vraag die aan medewerkers en studenten werd gesteld met de Slim, Schoon en Sociaal-winactie. Het winnende idee, dat begint bij de HAN zelf: het Circular Lab.

10 september 2021
235947 null
Medewerkers

"Schrijven kost nog moeite"

Uiteraard, hij praat met een accent, maar zeg niet dat zijn Nederlands onbegrijpelijk is. De woorden rollen razendsnel over zijn tong, precies zoals hij handelt. Jamal Belahsen is een aanpakker en sinds een jaartje de ideale versterking van het conciërgeteam van Ruitenberglaan 26.

09 september 2021
317636 Een foto van HAN-medewerker Jamal. Geplaatst door HB.
Medewerkers

HAN-student wint gouden plak met rolstoelbasketbalteam

Bo Kramer, 4e-jaars student Fysiotherapie, heeft op de Paralympische Spelen met haar team de gouden medaille behaald in het rolstoelbasketbal. We zijn trots op deze mooie prestatie!

Carlijn Brinkman-Schulte
07 september 2021
102280 mindervalide jongeren spelen rolstoelbasketbal in de gymzaal van hun tehuis