Aftrap interprofessionele webinars voor zorgprofessionals

In januari heeft met succes de online webinar over ‘Doorbijten en doorslikken’ plaatsgevonden voor zorgprofessionals. Met zo’n 180 deelnemers (professionals, studenten en medewerkers) was dit een mooie start van een nieuwe reeks van interprofessionele webinars.

306805 HBO master studenten werken samen in de kantine van Groenewoudseweg achter de laptop

Terugblik 

Webinar Doorbijten en doorslikken

In de online webinar 'Doorbijten en Doorslikken bij ouderen' werd de interactie tussen mondgezondheid -en verzorging, orale functionaliteit, slikproblemen en voedingsstatus bij kwetsbare ouderen besproken. Waarom en hoe moeten mondhygiënisten, logopedisten en diëtisten interprofessioneel samenwerken in de (mond)zorg bij kwetsbare ouderen?

Zo werd ingegaan op het project ‘Eten met Lange Tanden’ en systematic review ‘Effects of oral health interventions in people with oropharyngeal dysphagia: a systematic review’ (Remijn et al., 2022). 

Reacties 

Professionals

Fijn en waardevol om van 3 invalshoeken een probleem te zien en begrijpen. Ook om te horen waar een andere discipline hulp kan bieden.’

Het was multidisciplinair en er waren deskundige sprekers’

Wetenschappelijke inzichten vanuit recent onderzoek’

Reacties 

Studenten

Ik vond het een relevante tip om de mondhygiëniste te betrekken in een multidisciplinair team, ik heb zelf ook in eerdere stages gemerkt dat mondzorg niet tot nauwelijks wordt bijgehouden. Dit ga ik dan ook zeker meenemen!’

Ik ben meer te weten gekomen over hoe belangrijk het is om op tijd slikproblemen te signaleren. Slikproblemen in combinatie van een aspiratie pneumonie wist ik, maar de informatie die ik vanavond hier nog extra over heb gehad vond ik zeer handig voor in de praktijk. De gevolgen van ondervoeding bij oudere mensen.’

Community Leven Lang Ontwikkelen

Met deze webinarreeks nodigen we alumni en andere zorgprofessionals, HAN-medewerkers én -studenten uit om gezamenlijk te participeren in onze community Leven Lang Ontwikkelen. Het is een flexibele, laagdrempelige en interactieve manier om snel in  te haken op bijvoorbeeld nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen of actueel onderzoek.

Zo leggen we niet alleen de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en werkveld, maar ook tussen verschillende professies onderling. Hierdoor belichten we thema’s vanuit meerdere invalshoeken en wordt duidelijk hoe we elkaar kunnen aanvullen.   

 

Volg een webinar
 

Meld je aan

Wil je meer weten over de nieuwe reeks van interprofessionele webinars? Op 30 maart staat de volgende gepland: ‘Leefstijl en mondgezondheid’. 

31729 studenten aan het luisteren