HAN Campus Nijmegen, communicatie, klas, presenteren, studenten, college, les, finance, economie

Logopedie

Lesstof komt écht tot leven

Bij 1e jaars studenten Logopedie komt de lesstof echt tot leven: een vrouw met een spraakstoornis is 4 weken lang hun levende casus. Ervaringsdeskundige Karen loopt samen met studenten haar revalidatieproces nog een keer door. Als échte cliënt.

HAN Redactie
07 juli 2023
534611 Studenten Logopedie studeren op de HAN met 5 domeinen
Logopedie

Dreigend tekort aan logopedisten

De vraag naar logopedisten is groter dan ooit. Door ontwikkelingen als vergrijzing en bevolkingsgroei door migratie hebben steeds meer groepen mensen problemen met spraak, slikken en gehoor. Tegelijkertijd stagneert de instroom bij de logopedieopleidingen, ook bij de HAN.

HAN Redactie
02 maart 2023
502009 Omroep Gelderland over tekort aan logopedisten en dalende instroom opleidingen
Logopedie

Wat kook je voor jonge kinderen met slikproblemen?

Anke van Dinther en Demi Dellemann wonnen op het symposium van Praktijkinnovatie in Zorg en Welzijn (PZW) de publieksprijs voor hun onderzoeksproject. Hun onderzoek ging over voeding voor kinderen met slikproblemen. Het resultaat - een receptenboek - maakt het verschil.

HAN Redactie
17 februari 2023
497161 Studenten Anke van Dinther (logopedie) en Demi Dellemann (voeding en diëtiek) wonnen de publieksprijs van het PZW symposium met het onderzoeksproject Koken met IDDSI.
Logopedie

Aftrap interprofessionele webinars voor zorgprofessionals

In januari heeft met succes de online webinar over ‘Doorbijten en doorslikken’ plaatsgevonden voor zorgprofessionals. Met zo’n 180 deelnemers (professionals, studenten en medewerkers) was dit een mooie start van een nieuwe reeks van interprofessionele webinars.

HAN Redactie
08 februari 2023
306805 HBO master studenten werken samen in de kantine van Groenewoudseweg achter de laptop
Logopedie

Samen impact maken met Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn

Het allereerste semester van de innovatieve onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW) is afgerond. 120 studenten van 10 opleidingen en 3 academies werkten het afgelopen half jaar samen aan concrete praktijkopdrachten van opdrachtgevers. Dé manier om direct impact te maken.

HAN Redactie
01 februari 2023
492471 Genomineerden van de publieksprijs PZW Astrid Faber en Simone van Breda, Demi Delleman, Anke van Dinther, Anniek van Kregten, Isabel Beenhakker.
Logopedie

"Waar ligt het spraakprobleem bij kinderen nu écht?”

Spraakonwikkelstoornissen behoren tot de meest behandelde stoornissen door logopedisten. Een genormeerd spraakonderzoek is er echter nog niet. Onderzoeker Sanne Diepeveen heeft daar in haar promotieonderzoek naar gekeken.

HAN Redactie
01 december 2022
474309 Onderzoeker Sanne Diepeveen tijdens haar promotie
Logopedie

Nominatie Logopedie Innovatieprijs 2022

Nina van Anen, Kim Aan de Brugh, Manon van Craaikamp en Pien van Dijck zijn genomineerd voor de Logopedie Innovatieprijs 2022. Ze ontwikkelden in hun laatste jaar de hoortraining ‘Spraakverstaan in muziek’ voor mensen die afhankelijk zijn van een hoorimplantaat op hun schedel.

HAN Redactie
14 november 2022
468054 4 studenten logopedie de genomineerd zijn voor de Innovatieprijs Logopedie 2022. Nina van Amen, Kim Aan de Brugh, Manon van Craaikamp en Pien van Dijck
Logopedie

Jills Podcast zet Physician Assistant vol in the picture

Jill Muijrers (30) is helemaal fan van haar opleiding en functie. Ze is zelfs zó enthousiast dat ze er een Instagramaccount en een podcastreeks aan wijdt. Haar instagramaccount en podcast vormen een prachtig platform voor én over de PA.

Annelies Achterberg
01 november 2022
student reanimeert, rest kijkt
Logopedie

Aftrap innovatieve onderzoeks onderwijseenheid

Een week voordat het studiejaar begon, meldden zich 80 HAN-studenten van verschillende zorg en welzijn opleidingen voor de kennismaking met de splinternieuwe onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW) die vandaag officieel van start gaat.

HAN Redactie
29 augustus 2022
433091 De 10 leercoaches van PZW voor een Herman Brood bus
Logopedie

Studenten koken voor mensen met slikproblemen

Studenten van de opleiding Voeding & Diëtetiek hebben onlangs een kookworkshop georganiseerd voor studenten Logopedie. De workshop is gericht op mensen met slikproblemen, ook wel dysfagie genoemd. Een mooie samenwerking tussen 2 opleidingen!

HAN Redactie
07 juli 2022
422997 Logopedie VenD, workshop consistentie keuken