Nominatie Logopedie Innovatieprijs 2022

Nina van Anen, Kim Aan de Brugh, Manon van Craaikamp en Pien van Dijck zijn genomineerd voor de Logopedie Innovatieprijs 2022. Ze ontwikkelden in hun laatste jaar de hoortraining ‘Spraakverstaan in muziek’ voor mensen die afhankelijk zijn van een hoorimplantaat op hun schedel.

14 november 2022
468054 4 studenten logopedie de genomineerd zijn voor de Innovatieprijs Logopedie 2022. Nina van Amen, Kim Aan de Brugh, Manon van Craaikamp en Pien van Dijck

Jills Podcast zet Physician Assistant vol in the picture

Jill Muijrers (30) is helemaal fan van haar opleiding en functie. Ze is zelfs zó enthousiast dat ze er een Instagramaccount en een podcastreeks aan wijdt. Haar instagramaccount en podcast vormen een prachtig platform voor én over de PA.

Annelies Achterberg
01 november 2022
student reanimeert, rest kijkt

Aftrap innovatieve onderzoeks onderwijseenheid

Een week voordat het studiejaar begon, meldden zich 80 HAN-studenten van verschillende zorg en welzijn opleidingen voor de kennismaking met de splinternieuwe onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW) die vandaag officieel van start gaat.

29 augustus 2022
433091 De 10 leercoaches van PZW voor een Herman Brood bus
Logopedie

Studenten koken voor mensen met slikproblemen

Studenten van de opleiding Voeding & Diëtetiek hebben onlangs een kookworkshop georganiseerd voor studenten Logopedie. De workshop is gericht op mensen met slikproblemen, ook wel dysfagie genoemd. Een mooie samenwerking tussen 2 opleidingen!

07 juli 2022
422997 Logopedie VenD, workshop consistentie keuken
Logopedie

Studenten Logopedie en Diëtetiek volgen samen kookworkshop over gewijzigde consistentie

Hoe dik maak je voeding voor iemand die moeite heeft met slikken? Bijvoorbeeld na een hersenbloeding of een radiotherapie? Voor logopedisten en diëtisten zijn nieuwe richtlijnen opgesteld welke dikte (consistentie) voeding mag hebben bij een bepaalde slikstoornis.

16 mei 2022
405186 Blender met een hand.

Extra online voorlichting gezondheidsbachelors

De 8 gezondheidsbachelors van de HAN bieden extra online voorlichtingsrondes aan voor studiekiezers. Je bent van harte welkom! De voorlichting is met name interessant voor scholieren die twijfelen over een opleiding, maar wel weten ‘iets met mensen’ of ‘iets met zorg’ te willen studeren.

25 april 2022
299386 Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding studenten kantine met laptop

Claire Prinsen wint goud op het WK Bandy

Bandy, een sport die lijkt op ijshockey maar dat niet is. Wereldkampioene bandy Claire Prinsen verwoordt daags na het kampioenschap: “Het is veldhockey op het ijs met de regels van voetbal en de tactiek van rugby. Je speelt het met een stick en een bal, er zijn corners, buitenspel en penaltyshots.”

31 maart 2022
390106 Bandy speler Claire Prinsen op het WK in maart 2022. Student logopedie in actie

Studenten winnen landelijke innovatieprijs Logopedie

Studenten Kiki Wijnands, Michelle van Alst en Anne Hendriks hebben met succes een receptenkalender ontwikkeld. Deze biedt variatie in tussendoortjes voor cliënten met slik- en/of kauwproblemen van zorgorganisatie Kalorama. Ze hebben er de landelijke innovatieprijs mee gewonnen van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie (NVLF)!

29 november 2021
148735 Voeding en Dietetiek Praktijkhuis studenten voorlichting lactose yoghurt melk
Logopedie

Hoe kun je bijdragen aan toekomstbestendige zorg en welzijn?

Vanaf vandaag is het boek 'Integratie en innovatie in zorg en welzijn' te bestellen. Het boek is onder redactie van Lilian Beijer en Roelof Ettema (Hogeschool Utrecht) tot stand gekomen en biedt aankomende en praktiserende professionals handvatten hoe zij bij kunnen dragen aan de herinrichting van zorg- en welzijn.

06 september 2021
307126 Een afbeelding over digitale transformatie.

Symposium Communicatie in Beeld groot succes

Op 5 maart organiseerden de HAN opleiding Logopedie en de Koninklijke Kentalis Nijmegen in het kader van De Dag van de Logopedie het online symposium 'Communicatie In Beeld 2021: wetenschap en praktijk'.

Carlijn Brinkman-Schulte
14 maart 2021