Nieuws

Nieuwe eerstegraads leraren zetten de volgende stap in hun carrière!
In februari ontvingen zes nieuwe Masters of Education van de opleiding Leraar Engels hun welverdiende diploma. Wat heeft de eerstegraads opleiding deze studenten gebracht?

Lerarenbeurs? Alleen maar voordelen
Gratis een masteropleiding volgen, ruimte krijgen voor studieverlof en een vergoeding voor studiemateriaal? De lerarenbeurs kent alleen maar voordelen, vinden oud-student Stephan en studenten Petra en Laura van de Master Pedagogiek. In dit artikel delen zij hun ervaringen.

Werkveld staat te springen om nieuwe Master Transitie naar Gezondheid en Welzijn
Het huidige stelsel voor zorg en welzijn staat onder druk. Daarom leidt de cross-sectorale masteropleiding Transitie naar Gezondheid en Welzijn professionals op die een bijdrage kunnen leveren aan de veranderopdracht.

Innovatiehubs: samen innoveren in de regio
Technische mkb-bedrijven die willen vernieuwen doen dat graag met jong talent. Hoe doe je dat als je bedrijf zich in de Achterhoek bevindt waar het hbo-aanbod beperkt is?

Dubbele materialiteitsanalyse voor het mkb
Wist je al dat de HAN ook mkb-bedrijven ondersteunt bij het inrichten van hun duurzaamheidsstrategie? Dat gebeurt onder meer vanuit onderzoek en vanuit de minor (de keuzeruimte van de student).

Technologie verbinden aan de zorgpraktijk: mensen helpen én het werk leuker maken!
Technologie moet zorgmedewerkers helpen en het werk leuker maken. Daar gaat Rudie van den Heuvel, de nieuwe practor Tech@doptie, aan werken samen met studenten en docenten van de ROC’s Nijmegen en Rijn IJssel, en de HAN.

Onderzoeksintegriteit verdient meer aandacht bij onderzoek van hbo-studenten
Mag ik irrelevante interviews uit de dataverzameling verwijderen? Wat als mijn opdrachtgever de conclusie wil laten aanpassen? Het zijn dilemma’s waar hbo-studenten mee kunnen worstelen tijdens hun onderzoek. Er is meer aandacht voor onderzoeksintegriteit nodig, zegt Susan Berentsen. Ze ontwikkelde er onderwijsmateriaal voor.

Een goed gevoel dankzij ‘Feeling Good!’
Op 7 juni vond het symposium ‘Feeling Good!’ plaats, georganiseerd door de Masteropleiding Vaktherapie en het Lectoraat Vaktherapie in de Gezondheidszorg. Het thema van het symposium was psychisch lijden, een onderwerp dat niet zozeer over ziekten in het hoofd gaat, maar over de uitdagingen die mensen tegenkomen in hun dagelijks leven.

Het woningtekort oplossen in een toekomstige stad
Het tekort aan woningen is nijpend, dus moet er komende jaren flink worden gebouwd. Alleen; waar moeten die nieuwe woningen komen? En hoe richt je een gebied op zo’n manier in dat wonen, werken en recreëren goed samengaan?

De staat van het onderwijs 2024
Hoe staat het ervoor met het Nederlandse onderwijs? Wat gaat goed en wat kan beter? En hoe kunnen we het onderwijs verbeteren? De Staat van het Onderwijs 2024 werd op 17 april aangeboden aan het OCW. Lector Helma Oolbekkink schoof aan tijdens een podcast en besprak onder andere het belang van docentprofessionalisering.
