“Voed je professionaliteit tijdens het Symposium Bouwen 2.0”

De voorbereidingen voor het Symposium Bouwen 2.0 van donderdag 2 juni zijn in volle gang. Anne de Jonge van Bouwend Nederland is dagvoorzitter van dit symposium en vindt het een heel goed initiatief dat de HAN op deze unieke manier in gesprek wil met de buitenwereld over toekomstige thema’s.

375932 Een vinger die een bouwblokje omstoot met de tekst goals. Bouwkunde

Als adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt bij dé vereniging van bouw- en infrabedrijven krijgt Anne vaak de vraag of het onderwijs of het bedrijfsleven vooroploopt. Hoe het ook zij, op het Symposium Bouwen 2.0  komen deze doelgroepen samen waardoor 2 generaties met elkaar in gesprek gaan. “Die dynamiek is prachtig,” voorspelt ze.

Intrinsieke motivatie

Zowel het onderwijs als het bedrijfsleven heeft gekozen voor een sector waarin ze het verschil wil maken in de gebouwde omgeving. De een komt er net mee in aanraking, de ander zit al langer in het vak. Anne vindt het mooi en uniek om in een veilige omgeving met elkaar het gesprek aan te gaan. “In een onderwijsomgeving mag je vragen stellen en fouten maken. Ik ga als dagvoorzitter techneuten uitdagen om vragen te stellen die ze in het werk of op een stage niet durven te stellen. Ik ga tijdens het symposium op zoek naar de intrinsieke motivatie van mensen.”

Kom je professionaliteit voeden tijdens het Symposium Bouwen 2.0 en grijp de kans jezelf te bekwamen."

Professionaliteit voeden

De oudere generatie spreekt vaak over klimaatdoelstellingen. Zij zitten aan de knoppen. Nu is het podium aan de groep die het moet gaan waarmaken. “Voor de oudere generatie is kennis nog vaak macht, maar dat is helemaal niet zo: alles staat op internet. Out of te box denken is ook achterhaald. Alles zit al in de box, maar daag jezelf uit om er vanuit een andere hoek of met een andere opvatting naar te kijken.” Daarom motiveert Anne mensen naar het Bouwcongres te komen en roept ze op: “Kom je professionaliteit voeden tijdens het Bouwcongres 2.0 en grijp de kans jezelf te bekwamen.”

395023 Anne de Jonge van Bouwend Nederland achter een bureau

Meld je aan voor het Symposium Bouwen

Zowel studenten als het werkveld kunnen veel halen uit de 11 workshops die gegeven worden. Anne: “Het event is al geslaagd als een persoon 1 ding oppikt uit het congres. Een contact, een eyeopener of een bewustwording.”
Wil je er ook bijzijn tijdens het Symposium Bouwen 2.0. Dat kan! Meld je aan. Iedereen die iets heeft met de bouw is van harte welkom.