Prijzen voor HAN-lector Masi Mohammadi

"Geweldig, 2 awards op één dag ontvangen: Nou, dat is iets wat je niet dagelijks meemaakt!" Zo reageerde Masi Mohammadi, lector Architecture in Health op haar LinkedIn-pagina, nadat zij op de International Conference on Intelligent Environments 2 prijzen in de wacht sleepte.

14 september 2021
243935 Masi Mohammadi zittend
Lectoraat Architecture in Health

Samenwerking, bevlogenheid en innig verbonden met onderzoek

In de 13e editie van CvB on Tour brachten Rob Verhofstad en Bridget Kievits van het College van Bestuur een bezoek aan de Academie Built Environment. Yvonne de Haan moest door omstandigheden verstek laten gaan.

03 september 2021
316040 bouwkundestudenten in oude fabriekshal
Lectoraat Architecture in Health

Een sociale woonomgeving creëer je samen

Gezonder leven? Meer bewegen ligt voor de hand, net als gezonder eten. Ook het sociale netwerk speelt een rol. Een slim ingerichte woonomgeving kan het sociale contact in een wijk bevorderen. Denk aan een bankje in het park en meer groen. Ivo Maathuis vertelde erover tijdens het Health event.

30 juni 2021
303796 Basketbalveld
Lectoraat Architecture in Health

Ben jij mantelzorger? Dan kun jij helpen!

Ondersteun jij weleens iemand met (beginnende) dementie? Dan kun jij helpen door deel te nemen aan een onderzoek.

21 juni 2021
240522 Richtingaanduiding in empathische woning
Lectoraat Architecture in Health

"Alles ademt hier duurzaamheid"

De Academie Built Environment heeft als enige hbo-opleiding in Nederland 4 duurzaamheidssterren. Uit de audit van vorige maand bleek zelfs dat op sommige thema’s de 5e ster lonkt. Academiedirecteur Frank Spuij beaamt trots: “Bij alles wat we binnen Bouwkunde en Civiele Techniek ondernemen, is duurzaamheid ingebed.

04 januari 2021
Lectoraat architecture in health. Living labs

Promotie hoofddocent Bouwkunde

Hoofddocent Bouwkunde Frits Schultheiss is eind augustus bij de TU Delft gepromoveerd met het onderwerp Energetische upgrading van Nederlandse Wederopbouw flats.

11 september 2020
zonnepanelen met blauwe lucht
Lectoraat Architecture in Health

Slimme kookplaat voor ouderen met dementie

Om thuiswonende mensen met beginnende dementie in staat te stellen zelfstandig te koken, is bij het Lectoraat Architecture in Health (gekoppeld aan de HAN-opleiding Bouwkunde) het idee van een slimme kookplaat ontstaan. De COOK3R is een interactieve kookplaat die meedenkt en begeleidt bij het koken.

02 september 2020

Publieksprijs Humanized Tech Award

Het RAAK MKB-project The Guiding Environment van het Lectoraat Architecture in Health heeft de publieksprijs van de Humanized Tech Award gewonnen. Lector Masi Mohammadi wist het publiek met de opgebouwde demo en haar pitch te overtuigen tijdens de finale in Babel Den Bosch. Het project werd in oktober 2019 voor de finale genomineerd tijdens de Dutch Design Week.

12 februari 2020
bijeenkomst wijkatelier lindenholt- ouderen aan tafel studente staand in het midden
Lectoraat Architecture in Health

Matchmaking Health levert inspirerende projectvoorstellen op

HAN Health zet ook dit jaar de schouders onder het verkleinen van sociaal-economische gezondheidsverschillen. Tijdens een 2e matchmaking werkten onderzoekers en docenten van verschillende academies een aantal projectvoorstellen uit. Intersectoraal én interdisciplinair.

27 januari 2020
Matchmaking
Lectoraat Architecture in Health

Meerwaarde gemeenschappelijk wonen voor senioren onderzocht

Het Lectoraat Architecture in Health van de HAN start samen met Woonzorg Nederland en de Technische Universiteit Eindhoven een meerjarig onderzoek naar de meerwaarde van gemeenschappelijk wonen in een vergrijzende samenleving.

27 november 2019
ouderen die deelnemen aan groepsactiviteiten