Onmisbare HAN-alumnus, binnen 8 werkdagen

Hoe kom je er achter wat je leuk vindt? En welk bedrijf past bij jou? Het gaat om de juiste match. Studenten en bedrijven komen op veel manieren samen. Hoe dat gaat? Lees hoe de match tussen HAN-alumnus Vrishab Bagewadi en Zenon Energy is ontstaan.

Headerafbeelding de match, goal, bal gescoord.

Hij levert sneller dan gepland, voorziet zijn stagebegeleider elke week ongevraagd van een update en is gegrepen door herbruikbare energietoepassingen. In juli van dit jaar afgestudeerd, een indrukwekkende stage achter de rug en dan? Dan ga je netwerken op het IPKW in Arnhem. Het gevolg: Vrishab Bagewadi vormt nu al een match met Zenon Energy.

Technical Guy

“Would you like to see my workplace?” 25 jaar pas, Indiër van geboorte en sinds 2019 in Nederland. Een vrolijke Vrishab zigzagt voor me uit richting het bedrijfspand van Volstora, wat vroeger Zenon Energy heette, op het IPKW-bedrijventerrein, steekt een sleutel in de toegangsdeur en vertelt ratelend wat zijn bezigheden zijn. In zijn eerste 8 werkdagen: batterijmodules op basis van titanium celtechnologie assembleren, het pand helpen inrichten, software schrijven, manuals samenstellen, zakelijke relaties bezoeken. Wat doet hij niet als de enige ‘technical guy in the company’ - naast de Managing Director?

Zenon Energy is een technologiebedrijf voor hernieuwbare energie dat technologieën voor energieopwekking en -opslag produceert. Dat hernieuwbare, dat spreekt de jonge medewerker meer dan gemiddeld aan. Tijdens zijn Master Engineering Systems aan de HAN komt die belangstelling bovendrijven. 

Vrishab Bagewadi en Sanne Pas op de bank in het IPKW
Sanne Pas en Vrishab Bagewadi bij het IPKW

Hij doet er onderzoek naar en voert zijn afstudeeropdracht bij HyMatters uit. Bij deze expert in waterstof en energie-infrastructuur maakt hij kennis met vergelijkbare opslagsystemen. Hij veert op als hij praat over die 7 maanden durende stageperiode, wekelijks 3 dagen op het IPKW. Parttime weliswaar, maar daardoor heeft hij tijd om te koerieren voor een bakker in de stad. Zo verdient hij net genoeg om rond te komen. 

Would you like to see my workplace?”

Aanbeveling

Jerom Janssen, oprichter van HyMatters, is danig onder de indruk van Vrishab. Helaas heeft hij geen middelen om hem een baan aan te bieden. Maar hij beveelt hem wel aan bij ‘Werken op IPKW', een samenwerkingsverband tussen de 70 startups op het IPKW en Kracht Recruitment. Consultant Sanne Pas ondersteunt de startups in hun zoektocht naar het juiste, technische personeel. 

“Vrishab klopt precies op het juiste moment aan. Want hij wil verder met opslagtechnologie en dat kan dus bij Zenon. Een uur na zijn sollicitatiegesprek is hij al aan het werk. Via een flexcontract voor 32 uur per week. Voorlopig is hij in dienst bij ons. Daarmee spreiden we het ondernemersrisico voor een startup. Die kan zich dan focussen op zijn core business: R&D.”

Aantrekkelijke plek

Die passie voor technologische vooruitgang, de gezamenlijke focus op duurzame energieoplossingen, Vrishab spreekt er dagelijks over met allerlei mensen. Mensen uit het HAN H2Lab en het Mobility Innovation Centre op de campus bijvoorbeeld. Een aantrekkelijke plek om kennis uit te wisselen en ideeën van elkaar over te nemen, meent hij. Die openheid over de voortgang van diverse projecten, hij kent het niet van andere werkomgevingen. 

Zijn eerste 2 werkweken zitten er op. Daar moet op gedronken worden. Op kantoor bij Kracht Recruitment deelt Sanne de pijpjes bier rond. Met pretoogjes tikken beiden de flesjes tegen elkaar en brengen een toost uit op werkplezier. Vrishab heeft inmiddels Dominic, een andere ‘technical guy’, aangedragen bij Zenon Energy. Van persoonlijke contacten en netwerken moet je het hebben. 

Meer over Vrishab's studie?

Engineering Systems

Binnen de Engelstalige voltijd Master Engineering Systems kies je 1 van de 3 specialisaties: de Mastertrack Automotive Systems, Cyber-Physical Systems of Sustainable Energy. Met jouw mastertitel breng jij jouw engineering skills naar the next level.

studenten bekijken model