Succesvol studeren

Sneller je diploma en minder uitval

HAN-studenten halen sneller hun diploma, en er vallen minder 1e-jaarsstudenten uit. Dat blijkt uit de gegevens van de Vereniging Hogescholen over studievoortgang in 2020. Het uitstel van het bindend studieadvies (BSA) voor 1e-jaars speelt hier een rol in.

13 april 2021
studenten in de klas

Team studentenpsychologen breidt uit

Het team studentenpsychologen van de HAN zet extra capaciteit in. De coronacrisis en de bijbehorende maatregelen hebben veel invloed op studenten en hun studie. De laatste maanden kloppen er steeds meer studenten aan bij het team, en de psychische klachten zijn ernstiger.

10 februari 2021
Gesprek op de trap, Karin met studente, FEM Finance Tax and Advice
Succesvol studeren

Wat werkt bij doorstroom mbo naar hbo

Ongeveer 17 tot 20% van de mbo-studenten die doorstromen naar het hbo redt het niet. Speciale programma’s moeten de doorstroom van mbo naar hbo verbeteren. Pakken die programma’s om de overstap makkelijker te maken wel altijd goed uit? HAN-onderzoeker Derk-Jan Nijman deed daar onderzoek naar.

Er is geen omschrijving beschikbaar
26 september 2018
studeren-op-campus