Wetenschapsfilmfestival InScience 2022- Amazing discoveries

InScience 2022 - 4 en 5 november

InScience zet onderzoek in de spotlights via het medium film. Ook studenten, docent-onderzoekers en lectoren van de HAN dragen bij aan het festival. Ben jij erbij?

2022Wat staat er op het programma?

Op 4 en 5 november vindt InScience Amazing Discoveries plaats, met de 7 meest indrukwekkende en memorabele films uit de geschiedenis van InScience. Van geestverruimende reizen in de interstellaire ruimte tot ethische uitdagingen in cryogene technologie, ontroerende portretten van legendarische wetenschappers en geanimeerde verkenningen van de filosofie – InScience heeft een reeks films en Talks in petto die je versteld laten staan. 

InScience 2022 - Amazing Discoveries

Dit wil je zien Mis dit niet!

Tijdens InScience zijn er enorm veel wetenschapsfilms en interessante talks te zien, sommige met HAN-studenten en -medewerkers. Wij zetten er alvast enkele voor je op een rij:

Over InScience

InScience, Dutch International Science Film Festival is een meerdaags onderzoeksfilmfestival dat sinds 2014 elk jaar plaatsvindt in november.

Op het festival worden de beste en mooiste onderzoeks- en wetenschapsfilms van het jaar vertoond. Kort en lang, documentaires en speelfilms, animatie en live-action, met filmdebatten en kunstexposities. InScience is een uitgelezen podium om het praktijkgericht onderzoek van de HAN regionaal en (inter)nationaal op de kaart te zetten. De HAN is een van de partners van InScience. LUX en Radboud Universiteit zijn initiatiefnemers.

Still uit The Peacemaker

InScience Voor praktijkgerichte onderzoekers

De HAN staat niet alleen voor onderwijs, maar ook voor het ontwikkelen en delen van kennis. Dat willen we op een manier doen die je onthoudt en gebruikt. Filmfestival InScience biedt een (inter)nationaal podium voor praktijkgerichte onderzoekers, vlak om de hoek. Experimenten, onderzoeksopstellingen en debatten laten bezoekers van InScience kennismaken met wetenschappelijk onderzoek, zowel kennisgericht- als praktijkgericht onderzoek. Dat kan niet zonder de betrokkenheid en het enthousiasme van onderzoekers en lectoren. Zij vormen een belangrijke schakel in het programma van InScience.

Wat levert het onderzoekers op?

  • Een breed platform om data te verzamelen voor wetenschappelijk onderzoek
  • Een publiek van meer dan 10.000 bezoekers, waaronder 2200 studenten of leerlingen
  • Een uitgelezen kans om publiciteit te genereren voor wetenschappelijk onderzoek
  • Netwerk- en uitwisselingsmogelijkheden met wetenschappers en filmmakers
  • In samenwerking met InScience wordt je onderzoek op een aantrekkelijke manier vormgegeven en gepresenteerd op het festival
Still uit Inventing Tomorrow

Nieuws

Circulaire economie op internationaal filmfestival'Plastic wordt niet gemaakt om het ecosysteem te vernielen'
512860 Frank Kroes vertelt op Wetenschapsfilmfestival InScience over de Circulaire Economie.
Terugblik HAN Unexpected@InScienceEen trilvest met ‘haken en ogen’
509905 Beeld van HAN Unexpected@Inscience op 17 maart 2023, let's change the way we care
322520 Campagnebeeld Unexpected kennisfestival slim schoon sociaal. Alleen hiervoor te gebruiken.
465206 3 pitches van HAN studentenprojecten tijdens InScience.
461938 Header InScience 2022
DuurzaamheidscaféMet je neus in de fijnstof
336354 InScience filmfestival 2021 Lust for Life
339018 Videostill campagnetrailer InScience 2021
336355 InScience filmfestival lust for life 2021 - 4
336354 InScience filmfestival 2021 Lust for Life

Meedoen met InScience? Leg contact

Nu zijn er tal van manieren om kennis over te dragen, maar weinig zijn zo effectief als film. Ben je onderzoeker en lijkt het je zinvol en leuk een talk bij een van de vertoonde films te verzorgen, deel te nemen aan een debat of een andere bijdrage te leveren? Neem contact op met InScience (info@insciencefestival.nl)