studenten in lounge ruimte

Samenwerken

HyGear en HAN onderzoeken waterstofzuivering

SEECE-partners HyGear en de HAN slaan de handen ineen om de productie van groene waterstof te verbeteren. In een TKI-project werken ze aan een zuiver en betaalbaar eindresultaat. “We bereiden ons voor op de toekomst; we denken dat de norm voor waterstof gaat veranderen.”

SEECE
362337 Leon Bunthof bij scherm H2lab Waterstoflab IPKW
Samenwerken

Vanuit een stevige basis verder bouwen

Het Lectoraat Organisatie van Zorg en Dienstverlening staat aan het begin van een nieuwe periode. Een goed moment om plannen te delen. Lector Miranda Laurant: “Voor partners in de regio willen we dé partij zijn om samen te onderzoeken hoe we de gezondheidszorg anders en beter kunnen organiseren.”

HAN Redactie
109958 manager leidt een zakelijke bijeenkomst met collega's en medische professionals
Samenwerken

Vergroot kansen in een herstelproces

Haar stage bij de Vincentius Vereniging zit erop. Ook Beleefhuis Nijmegen heeft ze net afgesloten. Letterlijk. Nu maakt Jessica van Hinthem zich op voor het 2e jaar van de deeltijdopleiding Associate Degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn. “Ik wil als professional stigma’s doorbreken.”

HAN Redactie
418393 Bannieren met vooroordelen over leven in armoede
Samenwerken

Je netwerk als sleutel tot een betere kwaliteit van leven

Netwerken zijn enorm belangrijk, bijvoorbeeld in de ouderenzorg. Nederland vergrijst. En dat doen we steeds meer thuis, ondersteund door familie en professionals. Voor deze groeiende groep zijn er echter steeds minder professionals beschikbaar.

HAN Redactie
416687 Afbeelding van het proefschrift van Wendy Kemper
Samenwerken

IPKW: “We moeten in de regio onze krachten bundelen”

Het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem groeide in tien jaar uit tot een clean tech-gemeenschap. Samenwerking speelt een belangrijke rol op het bedrijventerrein. “We vragen aan huurders: kun je aan de voorkant laten zien wat je met elkaar kan?”

SEECE
414211 Portret van Kevin Rijke, directeur van Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem
Samenwerken

Kunnen we de grote verduurzamingsslag tijdig maken?

Met het symposium ‘Het energiesysteem van 2050 - Zijn we d’r klaar voor?’ wil lector Meet- en Regeltechniek Aart-Jan de Graaf de balans opmaken voor de energietransitie. In dit artikel blikt hij vooruit op de bijeenkomst. “Het is belangrijk om goede vragen te stellen.”

SEECE
405775 Een foto bij het agenda-item over een symposium over het energiesysteem in 2050. Geplaatst door HB.
Samenwerken

STERKplaats op de HAN: niet meer weg te denken

Wat hebben we geleerd van bijna 2 jaar STERKplaats Nijmegen op de HAN? Op deze bijzondere plek volgen mensen met een verstandelijke beperking de opleiding STERK, een 3-jarig leer-werktraject tot ervaringsdeskundige. We blikken terug op de opstartfase.

Marleen de Roo
413075 STERKplaats, Handreiking Jaheed
Samenwerken

Over de muren van je vak kijken

Praktijkonderzoek doen met studenten van andere academies, hoe lijkt je dat? Vanaf komend studiejaar kan het: interprofessioneel samenwerken aan een project. In een half jaar tijd doe je een berg extra praktijkervaring op. 2 docenten en 2 studenten vertellen waarom dat een heel goed idee is.

HAN Redactie
236890 student in gesprek met wijkdocent en professional
Samenwerken

HAN Solarboat gaat geüpgraded het water op

HAN-studenten en medewerkers van ingenieursbedrijf Qconcepts stomen de HAN Solarboat klaar voor aankomende wedstrijden. Binnenkort vinden twee jaarlijkse zonnebootraces plaats; in het Friese Akkrum en in de baai van Monaco.

SEECE
403891 HAN Solarboat tijdens testvaart
Samenwerken

Nieuwe leergemeenschappen storten zich op complex energiesysteem

Kennisinstellingen ontwikkelen vier learning communities systeemintegratie. Dat doen ze gezamenlijk, maar wel vanuit hun eigen regio en expertise. De HAN richt zich bijvoorbeeld op flexibiliteit. “Hoe kun je flexibiliteit nou inzetten voor balans in het netwerk?”

SEECE
35023 Detailfoto power grid sustainable energy