studenten in lounge ruimte

Samenwerken

Enexis-medewerkers storten zich op HAN W@TTS-trainingssysteem

Hoe houden netbeheerders hun kennis up-to-date? Onder andere door cursussen te volgen op de HAN. Door middel van een electrical power engineering training system ervaren medewerkers van Enexis de uitdagingen van de energietransitie.

SEECE
471229 Enexis-medewerker William van der Zande volgt een aangepaste cursus bij HAN Watts
Samenwerken

Kopje koffie of thee? Gebruik de Billie Cup!

College om half 9? Even wakker worden met een kopje koffie bij de automaat. Later heb je les in een ander gebouw en pak je snel een nieuwe. Daarna schakel je over op thee, nog 1 bekertje. Dat zijn 3 wegwerpbekers op een dag.

Lori Schulpen
433227 Afbeelding van de Billie Cup, de duurzame beker voor warme dranken.
Samenwerken

SEECE draagt bij aan grootschalige groei van waterstofprofessionals

De HAN en SEECE bouwen een grootschalig waterstofnetwerk in Oost-Nederland. Een netwerk van mensen en organisaties, wel te verstaan. Dit gebeurt in het kader van GroenvermogenNL, een investeringsprogramma dat een slinger geeft aan de Nederlandse waterstofeconomie.

HAN Redactie
362369 4 studenten voor de schterkant van de h2 demonstrator
Samenwerken

Commissie positief over consortium iXpact

Recent heeft de midterm review plaatsgevonden voor SPRONG iXpact. IXpact is het consortium dat als doel heeft om de aanwezige kennis rond gepersonaliseerd leren met en over ict, sectoroverstijgend (po, vo, mbo, hbo) te bundelen, te verbinden en verder uit te bouwen.

HAN Redactie
87505 groep deelnemers iXbites event
Samenwerken

Ondernemen met het oog voor de ander en elders

Het narratief rondom ondernemerschap is aan het veranderen: Ondernemerschap als onderdeel van de oplossing, niet alleen van het probleem. Tijdens zijn intreerede op 17 november schetste lector Kansrijk Ondernemen Thomas Lans zijn visie op ondernemerschap; welke bijdrage kan het lectoraat leveren?

Joline Nijholt
470292 installatie lector Thomas Lans Kansrijk Ondernemen Hogeschool Arnhem en Nijmegen
Samenwerken

Verpleegkunde volop in de stroomversnelling

Het verpleegkundig vak en de inhoudelijke beroepsuitoefening ontwikkelen zich in volle vaart. Hoe kunnen verpleegkundigen zelf koers zetten op hun rol in de toekomstige zorg? Over dit thema organiseerden de HAN en het Radboudumc op 10 november de 1e editie van het jaarlijkse congres Over de Bogen.

HAN Redactie
285600 waalbrug bij Nijmegen
Samenwerken

Samenwerken om armoede bespreekbaar te maken

Armoede. Bijna iedereen kent wel iemand die ermee te maken heeft. Het is een maatschappelijk probleem met veel impact, in 2022 helaas actueler dan ooit. Armoede bespreekbaar maken is dan ook belangrijk. Alleen, hoe doe je dat als professional?

HAN Redactie
460506 Projectteam Armoede bespreekbaar maken InterProfessioneel leren. Projectpresentaties bij LAB Lindenholt.
Samenwerken

Ervaringen Leergemeenschap Samenredzaamheid

De Leergemeenschap van het project Samenredzaamheid kwam op 17 oktober voor de 2e keer bijeen bij de HAN. America Left, Zorgcoöperatie Brummen Gezond en Gezondheidscentrum Presikhaaf, de 3 aangesloten inwonerinitiatieven, gaven een update van de voortgang van hun initiatieven en deelden ervaringen.

HAN Redactie
236900 studenten en professionals in overleg
Samenwerken

Foto-expo geeft beeld van belevingswereld jongeren

Joos Meesters is goed op weg met haar onderzoek naar het vergroten van sociale kwaliteit bij jongeren. Met de foto-expositie ‘Alles kan’ trapte ze de Week van Inclusie af. Hoe een onderzoeksmethodiek uitmondde in een feestelijke happening waarin jongeren met al hun kwaliteiten centraal staan.

HAN Redactie
465294 Week van Inclusie Zaal
Samenwerken

Online leeromgeving om interdisciplinair samen te leren werken

Docenten uit de netwerkgroep Ouderen & Chronisch Zieken van de paramedische studies zijn bezig met de ontwikkeling van een aantrekkelijke, up-to-date en innovatieve online leeromgeving. Daarin moet de interdisciplinaire samenwerking bij Ouderen & Chronisch Zieken tot stand komen.

HAN Redactie
102256 verpleegkundige op afdeling geriatrie troost oudere man