studenten in lounge ruimte

Lectoraat Wijkverpleging

Zo blijft de zorg zelf ook gezond

Als de zorg zo blijft doorgroeien, moet straks in Nederland 1 op de 3 werknemers in die sector aan de slag. Onhaalbaar, en onbetaalbaar. Hoe blijft de zorg zelf gezond? ZZG zorggroep en de HAN werken aan oplossingen, zoals zorg in de buurt brengen, het curriculum versterken en leefstijlmonitoring.

HAN Redactie
341885 Een headerafbeelding voor bij het interview met Tonia van Beusekom. Serie HAN 25 jaar. Gepubliceerd door HB.
Lectoraat Wijkverpleging

Wijkverpleging en Proactieve Zorgplanning

Het doel van het project ‘Proactieve Zorgplanning voor ouderen’ is optimale samenwerking tussen patiënt, huisartsenpraktijk en partners in de eerstelijnszorg. Het project is in februari 2021 in regio Zuid-Gelderland gestart. Studenten HAN Verpleegkunde meten wat de voortgang is in Nijmegen.

HAN Redactie
120492 ouderenzorg met patient
Lectoraat Wijkverpleging

Leernetwerk zorg en welzijn thuiswonende ouderen

De ervaringen van 17 deelnemers aan het Nijmeegs Interprofessioneel Leerlandschap zijn gebundeld in de publicatie 'Het leernetwerk In Zorg Wel Zijn'. De deelnemers vertellen over de wijze waarop ze inzicht krijgen in elkaars perspectieven. Ze leren mét en van elkaar tijdens het samenwerken.

Annelies Peters
238581 Het project Eten met Lange Tanden is een project om ouderen die problemen hebben met mondgezondheid op te sporen.