studenten in lounge ruimte

Bijz. Lectoraat Arbeidsdeskundigheid

Suzanne van Hees

Wie zijn de onderzoekers van de HAN? In deze editie: Suzanne van Hees, onderzoeker en PhD-kandidaat bij het lectoraat Arbeidsdeskundigheid.

HAN Redactie
354287 Coverbeeld vrouw met loep, onderzoekers van de HAN (NH)
Bijz. Lectoraat Arbeidsdeskundigheid

Wat werkenden met psychische klachten helpt om te blijven werken

Sociale steun op de werkvloer en (kleine) werkaanpassingen dragen bij aan het ervaren werkvermogen van werkenden met psychische klachten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Tilburg en de HAN, waarin ook een aantal praktische tips voor werkgevers wordt genoemd.

HAN Redactie
Afbeelding lectoraat arbeidsdeskundigheid mentaal gezonde zaak
Bijz. Lectoraat Arbeidsdeskundigheid

Zorg voor mentale gezondheid thuiswerkers

Ook na de coronapandemie blijft thuiswerken waarschijnlijk de norm. Fulltime thuiswerken brengt voor de mentale gezondheid van werknemers risico’s met zich mee. De scheiding tussen werk en privé kan vervagen en de dagelijkse structuur is minder vanzelfsprekend. Voor werknemers die al voor de coronacrisis psychische kwetsbaar waren, kan deze crisis een extra trigger zijn waardoor hun kwetsbaarheid groter is. Suzanne van Hees over thuiswerken en de coronacrisis.

HAN Redactie
null
Bijz. Lectoraat Arbeidsdeskundigheid

Zó houden we mensen met psychische klachten binnenboord

Inzicht in je eigen situatie. Zeggenschap over het werk. Ondersteuning van de leidinggevende. Het is wat werknemers met psychische klachten en een lage sociaal-economische status nodig hebben om tóch aan het werk te blijven. Dat is de conclusie van het Health-project De Mentaal Gezonde Zaak.

HAN Redactie
null
Bijz. Lectoraat Arbeidsdeskundigheid

Bepaalt de zorgverzekeraar jouw gezondheid?

Het huidige systeem van zorgverzekeringen draagt mogelijk bij aan sociaal-economische gezondheidsverschillen. Dit stelt HAN-onderzoeker Suzanne van Hees. Vanuit persoonlijke interesse deed zij wetenschappelijk onderzoek naar gelijke toegang tot zorgverzekeringen in ontwikkelingslanden. Sociaal-economische verschillen kunnen de toegang tot zorg in Nederland belemmeren.

HAN Redactie
Suzanne van Hees in Afrika