studenten in lounge ruimte

Academie Paramedische Studies

Zelfmanagementgedrag bij chronische lage rugpijn na blended fysiotherapie-interventie

Jesse Achten is fysiotherapeut en volgt daarnaast de masteropleiding Musculoskeletale Revalidatie aan de HAN, specialisatie Manuele Therapie. Wat betekent deze masteropleiding in de praktijk? Hoe past Jesse zijn grote interesse in technologie en eHealth toe in zijn masterthesis?

Carlijn Brinkman-Schulte
282323 Foto Jesse Achten aan het werk in de praktijk als fysiotherapeut
Academie Paramedische Studies

Onderzoek sprongbelasting voor trainingsbelasting bij eredivisie volleybalspelers

Madelon Kamp is musculoskeletaal (sport)fysiotherapeut bij Medifit Barneveld. Ze studeert daarnaast aan de master Musculoskeletale Revalidatie. Voor haar masterthesis heeft Madelon onderzoek gedaan naar de sprongbelasting als maat voor trainingsbelasting bij eredivisie volleybalspelers.

Carlijn Brinkman-Schulte
282324 mmr stockfoto van de vert een draagbaar apparaatje voor meten van sprongbelasting volleyballers
Academie Paramedische Studies

Zorgproces beroertes focust op minder vermoeidheid

De zorg voor patiënten die na een beroerte in het ETZ zijn opgenomen, wordt voortaan beter afgestemd op de belastbaarheid van elke patiënt. Door het bieden van maatwerk moet vermoeidheid bij de patiënt zoveel mogelijk worden beperkt.

Carlijn Brinkman-Schulte
278963 Foto bij nieuwsbericht zorgproces beroertes focust op minder vermoeidheid
Academie Paramedische Studies

Dít doet corona met de work-life-balance van thuiswerkenden

Een groot deel van de Nederlanders werkt veel vanuit huis door de coronapandemie. Wat heeft dit voor invloed op de balans tussen werk en privé? Ergotherapiestudenten Britt de Baaij, Miron van de Mortel en Noor van den Pol vroegen zich dat af en maakten er een afstudeerscriptie van.

HAN Redactie
Laptop met blauwe hoes
Academie Paramedische Studies

De kracht van logopedie na COVID-19

Mensen die met COVID-19 in het ziekenhuis terechtkomen, hebben vaak last van ademhaling-, stem- en slikproblemen, krachtverlies en vermoeidheid. De logopedist is de aangewezen professional om hierbij te ondersteunen. HAN-docent en klinisch logopedist Harry Goos legt uit wat daarbij komt kijken.

HAN Redactie
logopedie interdisciplinair BITE
Academie Paramedische Studies

QuaranTrain: sportief én leerzaam initiatief tijdens pandemie

Het begon allemaal als een kleinschalig initiatief van fysiotherapiedocent Joost van Wijchen en zijn studenten. Binnen de kortste keren groeide QuaranTrain uit tot een internationaal platform om mensen aan het bewegen te krijgen in coronatijd. Bijna een jaar na de start is dit nog steeds relevant.

HAN Redactie
Studente buiten sporten closeup
Academie Paramedische Studies

‘Over je eigen schutting leren kijken’ in het COVID Sparkcentre

Men neme een beproefd concept voor leerwerkplekken, een docent die van huis uit IC-verpleegkundige is én een virus dat de wereld op zijn kop zet. Tel die ingrediënten bij elkaar op en je hebt het recept voor een COVID Sparkcentre. Studenten leren interprofessioneel samenwerken in dit online lab.

HAN Redactie
Studente studeren in studiecentrum en werken op laptop, van bovenaf
Academie Paramedische Studies

7 vragen over het nieuwe COVID-19-portaal

Technologie kan fysiotherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten en logopedisten beter laten samenwerken bij de revalidatie van COVID-patiënten. Lilian Beijer, van het lectoraat Werkzame Factoren in Fysiotherapie en Paramedisch Handelen, realiseerde met haar team een gloednieuw COVID-19 portaal.

HAN Redactie
Coronavirus COVID19 artist impression