studenten in lounge ruimte

Academie Paramedische Studies

Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn

Studenten vanuit verschillende zorg en welzijn opleidingen die samenwerken aan vraagstukken vanuit de praktijk: dát is de kracht van de innovatieve onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn (PZW).

Carin Coenen
128832 GGM K33 kantine rood zitje groep studenten
Academie Paramedische Studies

Opleiding Mondzorgkunde krijgt Topsector onderzoeksbeurs

De opleiding Mondzorgkunde heeft een onderzoeksbeurs toegekend gekregen van Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland).

HAN Redactie
31938 jongen oefening tandheelkunde op pop
Academie Paramedische Studies

Af en toe lage rugpijn hoort bij het leven

Heb je de laatste tijd regelmatig last van lage rugpijn? Dit kan zomaar te maken hebben met het vele zitten en weinig bewegen ingegeven door corona. En dan zit je aan je laptop ook nog vaak op een stoel die de naam bureaustoel niet mag hebben.

HAN Redactie
302408 Biologie studenten wandelen door het bos
Academie Paramedische Studies

Presikhaaf Samen Gezond

De mens centraal stellen in plaats van zijn ziekte. Een werkwijze die bij huisartsenpraktijk Presikhaaf inmiddels geïmplementeerd is en waarbij de huisartsen 5 minuten langer de tijd nemen voor een patiënt.

HAN Redactie
236886 samen proberen om tot een oplossing te komen tijdens een MDO
Academie Paramedische Studies

Leerwerkplaats Pluryn: van en met elkaar leren

Studenten van verschillende opleidingen leren en werken samen aan praktijkverbetering. Dat is het idee bij interprofessioneel leren. “Je leert van en met elkaar”, legt docent Lara Weidemann uit. September 2021 is bij Pluryn in Groesbeek een leerwerkplaats gestart voor interprofessioneel onderwijs.

Marleen de Roo
236884 samen werken aan een project
Academie Paramedische Studies

Cursus zelfmanagement, coaching en begeleiding

Ben of ken jij een paramedicus, verpleegkundige, praktijkondersteuner of een andere hulpverlener in zorg en welzijn die handvatten zoekt om de eigen regie en zelfmanagement bij cliënten te vergroten? De nieuwe post-hbo cursus Zelfmanagement: Coaching en begeleiding geeft waardevolle handvatten.

HAN Redactie
102255 cliënte in rolstoel aan aanrecht
Academie Paramedische Studies

VR en sensortechnologie

Voor aankomende en reeds praktiserende zorgprofessionals worden de mogelijkheden van Virtual Reality (VR) in combinatie met sensortechnologie steeds duidelijker. Dit is te danken aan de vruchtbare samenwerking in onderwijs en onderzoek tussen de HAN en de Sint Maartenskliniek.

HAN Redactie
282871 Telepresent als Vaktherapeut gebruik Virtuele Ruimte
Academie Paramedische Studies

Samenwerken op het raakvlak mondgezondheid en voeding

Nogal wat ouderen ervaren problemen in de mond. Dat is voer voor mondhygiënisten, maar natuurlijk speelt ook de diëtist, de huisarts en de praktijkondersteuner hier een voorname rol in. Maar wat nu als deze partijen elkaar niet weten te vinden?

HAN Redactie
352194 Oude dame met haar hand voor haar mond.
Academie Paramedische Studies

Proeftuin Robotica

Robot Pepper is de Personal Health Coach van de toekomst. Om Pepper goed aan te laten sluiten bij de zorgvraag moet er veel getest worden met de eindgebruikers. In de Proeftuin Robotica is aan de doorontwikkeling gewerkt. Hoe hebben studenten van de HAN zorgopleidingen bijgedragen aan de testfase?

HAN Redactie
236876 studenten aan het werk met robot
Academie Paramedische Studies

"Leerrendement gaat bij mij voor studenttevredenheid"

Lesgeven aan de HAN. Waarom doe je het, en wat geef je mee aan studenten? Karen Lips, finalist in de Docent van het Jaar-verkiezing, doet graag een boekje open. Tijd voor de laatste 10 vragen! Over lef voor diëtisten, Karens vele ‘yes!’-momentjes en wat ze nog in petto heeft voor de HAN.

HAN Redactie
291030 Een header voor bij een serie artikelen met Karen Kotten-Lips. Zij was finalist van de Docent van het Jaar-verkiezing. Geplaatst door Hanneke Bulten.