studenten in lounge ruimte

Academie Paramedische Studies

Vergroot kansen in een herstelproces

Haar stage bij de Vincentius Vereniging zit erop. Ook Beleefhuis Nijmegen heeft ze net afgesloten. Letterlijk. Nu maakt Jessica van Hinthem zich op voor het 2e jaar van de deeltijdopleiding Associate Degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn. “Ik wil als professional stigma’s doorbreken.”

HAN Redactie
418393 Bannieren met vooroordelen over leven in armoede
Academie Paramedische Studies

Over de muren van je vak kijken

Praktijkonderzoek doen met studenten van andere academies, hoe lijkt je dat? Vanaf komend studiejaar kan het: interprofessioneel samenwerken aan een project. In een half jaar tijd doe je een berg extra praktijkervaring op. 2 docenten en 2 studenten vertellen waarom dat een heel goed idee is.

HAN Redactie
236890 student in gesprek met wijkdocent en professional
Academie Paramedische Studies

Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn

Studenten vanuit verschillende zorg en welzijn opleidingen die samenwerken aan vraagstukken vanuit de praktijk: dát is de kracht van de innovatieve onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn. De 1e start vindt plaats in september 2022.

Carin Coenen
128829 GGM K33 kantine rode hoge stoelen studenten
Academie Paramedische Studies

Opleiding Mondzorgkunde krijgt Topsector onderzoeksbeurs

De opleiding Mondzorgkunde heeft een onderzoeksbeurs toegekend gekregen van Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland).

HAN Redactie
31938 jongen oefening tandheelkunde op pop
Academie Paramedische Studies

Af en toe lage rugpijn hoort bij het leven

Heb je de laatste tijd regelmatig last van lage rugpijn? Dit kan zomaar te maken hebben met het vele zitten en weinig bewegen ingegeven door corona. En dan zit je aan je laptop ook nog vaak op een stoel die de naam bureaustoel niet mag hebben.

HAN Redactie
302408 Biologie studenten wandelen door het bos
Academie Paramedische Studies

Presikhaaf Samen Gezond

De mens centraal stellen in plaats van zijn ziekte. Een werkwijze die bij huisartsenpraktijk Presikhaaf inmiddels geïmplementeerd is en waarbij de huisartsen 5 minuten langer de tijd nemen voor een patiënt.

HAN Redactie
236886 samen proberen om tot een oplossing te komen tijdens een MDO
Academie Paramedische Studies

Leerwerkplaats Pluryn: van en met elkaar leren

Studenten van verschillende opleidingen leren en werken samen aan praktijkverbetering. Dat is het idee bij interprofessioneel leren. “Je leert van en met elkaar”, legt docent Lara Weidemann uit. September 2021 is bij Pluryn in Groesbeek een leerwerkplaats gestart voor interprofessioneel onderwijs.

Marleen de Roo
236884 samen werken aan een project
Academie Paramedische Studies

Cursus zelfmanagement, coaching en begeleiding

Ben of ken jij een paramedicus, verpleegkundige, praktijkondersteuner of een andere hulpverlener in zorg en welzijn die handvatten zoekt om de eigen regie en zelfmanagement bij cliënten te vergroten? De nieuwe post-hbo cursus Zelfmanagement: Coaching en begeleiding geeft waardevolle handvatten.

HAN Redactie
102255 cliënte in rolstoel aan aanrecht
Academie Paramedische Studies

VR en sensortechnologie

Voor aankomende en reeds praktiserende zorgprofessionals worden de mogelijkheden van Virtual Reality (VR) in combinatie met sensortechnologie steeds duidelijker. Dit is te danken aan de vruchtbare samenwerking in onderwijs en onderzoek tussen de HAN en de Sint Maartenskliniek.

HAN Redactie
282871 Telepresent als Vaktherapeut gebruik Virtuele Ruimte
Academie Paramedische Studies

Samenwerken op het raakvlak mondgezondheid en voeding

Nogal wat ouderen ervaren problemen in de mond. Dat is voer voor mondhygiënisten, maar natuurlijk speelt ook de diëtist, de huisarts en de praktijkondersteuner hier een voorname rol in. Maar wat nu als deze partijen elkaar niet weten te vinden?

HAN Redactie
352194 Oude dame met haar hand voor haar mond.