Lerarenopleidingen Techniek

314118 null

Lerarenopleidingen Techniek

De leraar maakt het vak. Ben jij die toffe leerkracht die een les natuurkunde, scheikunde of wiskunde écht interessant maakt? Breng de theorie over moleculen of elektriciteit tot leven en varieer er op los met behulp van de nieuwste technologieën. Welke lerarenopleiding past bij jou?

Welke opleiding past bij jou?Volg een technische lerarenopleiding

Past dit bij jou?

#IETS_MET

lesgeven en opleiden - coachen en begeleiden - werken met jongeren - natuurkunde - scheikunde - wiskunde

geodriehoek en passer

#LEUK

jongeren iets nieuws leren - jongeren enthousiast maken - passie voor het vak doorgeven - helderheid en structuur bieden - verder verdiepen in het vak - onderzoeken, experimenteren - theorie tot leven laten komen in practica

docent geeft les aan theorieklas

#BELANGRIJK

bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren - duidelijke verwachtingen en doelstellingen - betrouwbaarheid - hulpvaardig zijn - openheid, begrip en genegenheid

twee studenten gebuiken rekenmachine

#KAN_IK

natuurkunde, scheikunde of wiskunde - presenteren - anderen iets uitleggen - goed luisteren - voor een groep staan - anderen motiveren

student met reageerbuis

#BEN_IK

meevoelend - warm en vriendelijk - begripvol en respectvol - geduldig - eigenschap - handelingsgericht - besluitvaardig - makkelijke prater - energiek - doorzetter - resultaatgericht - nuchter - harde werker - fysiek

30401 Docent aan het lesgeven

Jouw beroepKlinken deze beroepen goed?

  • Docent voortgezet onderwijs en mbo
  • Excursieleider/veldwerkorganisator
  • Educatief medewerker
  • Studieloopbaanbegeleider
  • En meer...
Drie studenten doen nauurkunde proef

Voltijd Lerarenopleidingen Techniek

Leraar Natuurkunde

Als echte bèta ben je nieuwsgierig naar het hoe en waarom achter natuurverschijnselen. Van de zwaartekracht tot regenbogen, van elektrische apparatuur tot licht en geluid. Je prikkelt anderen graag om hierover na te denken. Herkenbaar? Dan is de opleiding Leraar Natuurkunde op je lijf geschreven.

drie studenten natuurkunde proef

Leraar Scheikunde

Scheikundige reacties, atomen, moleculen en verbindingen: klopt je hart hier sneller van? Doe je niets liever dan experimenteren in een lab? Of analyseer je graag verschillende stoffen? Dan is de opleiding Docent Scheikunde echt iets voor jou. Zeker als je ook nog goed kunt uitleggen en motiveren!

studenten observeren scheikunde slang

Leraar Wiskunde

Is de stelling van Pythagoras voor jou gesneden koek? En hou je ervan om te puzzelen met ingewikkelde formules? Vind je het ook nog eens leuk om sommen en vraagstukken uit te leggen? Verdiep je dan snel in de opleiding docent Wiskunde aan de HAN.

studenten maken papieren ster

KennismakenOpen Dagen, Meelopen of Proefstuderen

Maak kennis met een opleiding door Open Dagen te bezoeken, mee te lopen of door een dag Proefstuderen. Meer weten? Klik op de opleiding.

Maak kennis met deze opleidingen

Studeren in deeltijdCombineer werken en leren

Wil je werken en leren combineren? Je technische kennis uitbreiden en leren overbrengen aan je leerlingen? Kies dan voor een lerarenopleiding binnen Techniek! Waar ga jij voor?

Deeltijd opleidingen

Drie studenten doen natuurkunde proef in opleiding tot leraar

TechniekBekijk de andere studieclusters

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? In de studierichting Techniek vind je nog 4 andere studieclusters.

314150 null