Welzijn

314131 null

Wil jij iets betekenen voor een ander? Actief en creatief bezig zijn als begeleider? Dan vind je hier vast een opleiding die bij jou past. Laat je inspireren! In welke opleiding ga jij je verder verdiepen?

Help je graag mensen om steviger in hun schoenen te staan? En problemen op te lossen met hulp van hun omgeving? Spreek je creativiteit aan zet sport of muziek in om jongeren te leren hoe ze hun gedachten positief kunnen beïnvloeden. Duik in het gedrag van werknemers en inspireer hen om meer uit zichzelf te halen. Of denk mee met iemand die kampt met relatieproblemen, een huurschuld of werkloosheid. Zet jij je in voor de ander?

2 jongens spelen xylofoon. Voor vaktherapie alleen jongen rechts gebruiken (uitsnede).

Past dit bij jou?

#IETS_MET

mensen helpen - werken met verschillende doelgroepen - creativiteit - gezondheid

baby's spelen met blokken

#LEUK

het beste uit mensen halen - perspectief bieden - mensen behandelen/begeleiden/coachen - interesse in psychologie/antropologie/opvoeding/ethiek - persoonlijke ontwikkeling en groei zien - creativiteit inzetten

geestelijke zorgprofessional speelt muziek af bij vrouw met syndroom van down

#BELANGRIJK

zorgen/opkomen voor de kwetsbare mens - bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen - bijdragen aan een gezonde(re) samenleving - creativiteit - samenwerking - afwisseling

Twee meiden lopen door de gang richting camera

#KAN_IK

goed luisteren - motiveren en inspireren - makkelijk contact maken - beeldende vorming/drama/muziek/beweging

assistent in het gemeenschapscentrum geeft advies aan oudere man

#BEN_IK

warm en vriendelijk - behulpzaam - zorgzaam - begripvol - geduldig - optimistisch - creatief - makkelijke praten - spin in het web

begeleider toont afbeeldingen aan jonge patiënt met autisme
Jouw beroep
 

Klinken deze beroepen goed?

  • Pedagoog
  • Re-integratiecoach
  • Jongerenwerker
  • Adviseur duurzame inzetbaarheid
  • (Zorg)consulent (gemeentes)
  • Gezinsbegeleider
  • Muziektherapeut
  • En meer...
jongen in park die hand van ouder vasthoudt

Voltijd-opleidingen bij Welzijn

International Social Work (studietaal Engels)

We leven in een wereld vol grensoverschrijdende uitdagingen. Natuurrampen, armoede, schending van mensenrechten. Als internationaal georiënteerde social worker draag je bij aan een gezonde en inclusieve samenleving. Dat doe je in een internationale omgeving in Nederland of in het buitenland.

Social work International studenten rond wereldbol horizontaal

Pedagogiek

Heb jij interesse in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren? In hoe je hun ouders en betrokkenen daarbij professioneel kunt begeleiden? Dan is de opleiding Pedagogiek echt iets voor jou!

347955 Lo-res. Jay 't Zand in overleg met 2 vrouwelijke studenten aan tafel.

Social Work

Heb jij de drive om anderen, de samenleving en ook jezelf te versterken? Met Social Work help je mensen écht verder. Verleg je grenzen en pak complexe problemen aan! Bijvoorbeeld als GGZ-agoog of jeugdzorgwerker. Of in de verslavings- of gehandicaptenzorg. Mogelijkheden genoeg!

null

Toegepaste Psychologie

Verwonder jij je vaak over het gedrag van mensen? Vind je hun gedachten en gevoelens interessant? Kies voor hbo Toegepaste Psychologie. Je leert gedrag van mensen verklaren. Laat ze hun eigen kracht ontdekken op het werk. Zo help je hen én hun organisatie vooruit! Want worden wie je bent, dat werkt!

studenten doen lerend kaartspel

Vaktherapie - Beeldende therapie

Ben jij graag bezig met beeldende middelen, zoals tekenen, schilderen, boetseren of houtbewerking? Wil je daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? Kies dan voor Vaktherapie. Via de studierichting beeldende vorming leer je cliënten positief omgaan met gevoelens en gedachten.

twee studenten schilderen

Vaktherapie - Dramatherapie

Ben jij graag bezig met toneelspelen? Wil je daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? Kies dan voor Vaktherapie - Dramatherapie. Via de studierichting dramatherapie leer je cliënten positief omgaan met gevoelens en gedachten.

student aankleden voor voorstelling

Vaktherapie-Muziektherapie

Ben jij graag bezig met muziek? Help je graag anderen? Kies dan voor Vaktherapie-Muziektherapie. Als muziektherapeut zet je heel bewust muziek en muzikale werkvormen in om behandeldoelen te bereiken.

student achter drumstel

Vaktherapie - Psychomotorische Therapie (PMT)

Ben jij graag bezig met sport of bewegen? Wil je daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? Kies dan voor Vaktherapie - Psychomotorische Therapie. Via spel en beweging leer je cliënten positief omgaan met gevoelens en gedachten.

twee studenten met docent in gymzaal
Kennismaken
 

Open Dagen, Meelopen of Proefstuderen

Maak kennis met een opleiding door Open Dagen te bezoeken, mee te lopen of door een dag Proefstuderen. Meer weten? Klik op de opleiding.

Maak kennis met deze opleidingen
Studeren in deeltijd
 

Combineer werken en leren

Wil je werken en leren tegelijk? Kies dan voor een van onze deeltijd-opleidingen in Welzijn, van Ad, bachelor en master tot post-hbo-opleidingen. Combineer zo je baan met een studie en leer van actuele maatschappelijke vraagstukken uit de praktijk. 

Een sociaal werker in gesprek met een man op een bankje.
Gezondheid & Sport
 

Bekijk de andere studieclusters

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? In de studierichting Gezondheid & Sport vind je nog 4 andere studieclusters.

314146 null