Onderwijs

314133 null

Onderwijs

Wil jij werken met kinderen of jongeren? Hen begeleiden en inspireren? Of dat nu is voor een rekenles of op het sportveld. Misschien wil je lesmethoden ontwikkelen of onderzoek doen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Hier vind je de onderwijs opleidingen van de HAN.

Welke studie past bij jou?Ga het onderwijs in

Als juf of meester maak jij het verschil. En je kunt overal terecht!

Past dit bij jou?

#IETS_MET

werken met kinderen - kinderen helpen, coachen en begeleiden - creatief bezig zijn - lesgeven

303019 Pabo-ALO studenten met docent in Pabo lokaal, les.

#LEUK

persoonlijke ontwikkeling en groei zijn bij kinderen - creativiteit inzetten - interactie met kinderen - interesse in ontwikkelingspsychologie, pedagogiek, psychologie, didactiek - kinderen iets nieuws leren - lesgeven

Kinderen met juf achter Ipad

#BELANGRIJK

bijdrage leveren aan een fijne jeugd / leuke schooltijd - kinderen of jongeren helpen in hun brede ontwikkeling - kwaliteit van het onderwijs verbeteren - hulpvaardigheid

twee studenten lezen atlas

#KAN_IK

anderen iets uitleggen - goed luisteren - goed met kinderen omgaan - motiveren en inspireren - makkelijk contact maken - onderzoek doen en bestuderen - voor de groep staan

33111 Kind steekt vinger op

#BEN_IK

warm en vriendelijk - begripvol - leergierig - nieuwsgierig - betrouwbaar - geduldig - creatief - meevoelend - verantwoordelijk - analytisch

Meester geeft muziekles

Jouw beroepKlinken deze beroepen goed?

  • Onderwijsadviseur
  • Juf of meester op een basisschool
  • Remedial teacher
  • Orthopedagoog
  • Onderzoeker
  • Intern begeleider
  • Schooldirecteur
  • Sportdocent
  • En meer...
juf maakt puzzel met kind

Voltijd-opleidingen bij Onderwijs

Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs

Je wilt naar de universiteit, maar wilt ook graag met kinderen werken en hen iets leren. Met de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) van de HAN en de Radboud Universiteit kan dat. Je leert goed lesgeven aan jonge kinderen en tegelijkertijd doe je onderzoek en verbeter je de kwaliteit van het onderwijs.

juf maakt puzzel met kind

Dubbele Lerarenopleiding Pabo & ALO

Basisschoolleraar én sportdocent worden? Bij de HAN doe je dat in slechts 5 jaar! Sleep niet 1, maar 2 volwaardige hbo-diploma’s binnen. Zo ben je breed inzetbaar en heb je de kans om later te veranderen van baan. Of je functie uit te breiden. Je legt een brede basis die helemaal past bij jou!

303040 Pabo-ALO studenten in de gang, sport

Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen? Een meester of juf worden die het beste uit de kinderen haalt en ervoor zorgt dat ze een onvergetelijke basisschooltijd ervaren? Dan is Leraar Basisonderwijs iets voor jou. Kom naar de HAN Pabo in Arnhem of Nijmegen.

kinderen met meester achter ipad

Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Hoe zorg je dat kinderen of jongeren met plezier op de juiste wijze gaan sporten en bewegen? Als docent sport- en bewegingsonderwijs krijg jij dit voor elkaar. We dagen je uit! Slaag je? Dan kun je in alle onderwijstypen aan de gang: van het basisonderwijs tot het hoger onderwijs.

Studenten buiten sporten cricket uitleg

KennismakenOpen Dagen, Meelopen of Proefstuderen

 

Maak kennis met een opleiding door Open Dagen te bezoeken, mee te lopen of door een dag Proefstuderen. Meer weten? Klik op de opleiding.
Maak kennis met deze opleidingen

Studeren in deeltijd

Is deeltijd studeren wat voor jou? Je combineert je studie dan met een baan. Kijk hier welke deeltijd opleidingen passen bij Onderwijs.

Meer lezen over leraar worden?

Schuilt er een leraar in jou? Wil je meer inspiratie opdoen over het vak en onderzoeken wát voor leraar je dan wilt worden? Lees verder op han.nl/leraarworden. Doe een zelftest, stippel jouw opleidingsroute uit, check je baankansen en lees ervaringen van andere studenten. Daar word je wijzer van!

leraar worden

Gedrag & MaatschappijBekijk de andere studieclusters

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? In de studierichting Gedrag & Maatschappij vind je nog 2 andere studieclusters.

314121 null