Be an Engineer

Heb je eigenlijk altijd al in de techniek willen werken, maar is het er nooit van gekomen? Wil je alsnog een switch maken naar de techniek, maar mis je de opleiding of werkervaring om te worden aangenomen? Dan is het traject Be an Engineer perfect voor jou!

299848 Studenten werkt aan technische opdracht, embedded engineering, electrical and electronic engineering

Wat is Be an Engineer?

Be an Engineer is een samenwerkingsinitiatief van hogescholen en bedrijven om meer technisch talent te werven. Het traject biedt de kans om als zij-instromer een 2- of 4-jarige deeltijdopleiding te volgen, terwijl je daarnaast direct aan de slag te gaat bij een werkgever. Naast je salaris betaalt je werkgever ook de opleidingskosten.

De HAN is via het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (kortweg SEECE) aangesloten bij Be an Engineer. Naast studenten nodigen wij werkgevers ook van harte uit om mee te doen! Studeren in deeltijd kan immers alleen in combinatie met een passende werkplek.

324019 Be an Engineering is een opleidingstraject voor associate degrees en bachelors binnen automotive, bouwkunde, elektrotechniek, energietechniek, embedded systems engineering, technische bedrijfskunde en werktuigbouwkunde in deeltijd.

Ervaring uit de praktijkHoe is het om Be An Engineer te volgen?

Omscholen van de kunstwereld naar werktuigbouwkunde klinkt als een hele stap, maar voor Willeke Hendrickx-Evenhuis is het een logisch vervolg. Via SEECE heeft ze als zijinstromer de bachelor Werktuigbouwkunde en is ze een voorloper op de huidige omscholers via Be an Engineer. "Een baan vinden voor de start van je opleiding is vaak niet gemakkelijk maar het is mij wel gelukt dankzij de HAN."

381177 Portretfoto van Willeke Hendrickx, oud-student werktuigbouwkunde deeltijd aan de HAN via Werken en Leren met Energie.

Gebouwgebonden InstallatietechniekIwona: 'Ik krijg nu een brede technische basis'

Vragen?

Wil je meer weten of wil je je aanmelden als student of werkgever? Ga dan naar www.beanengineer.nl.