Leraar in sport en bewegen

Na onze ALO (Leraar Lichamelijke Opvoeding) deeltijd heb je iets waardevols geleerd: je weet hoe je jong en oud enthousiast maakt voor sport en bewegen. Met deze deeltijd lerarenopleiding haal je je 1e-graads lesbevoegdheid. Daarmee kun je als docent sport- en bewegingsonderwijs overal aan de slag: van basis- en voortgezet onderwijs tot en met mbo en speciaal onderwijs.

Kinderen in een gymzaal met hesjes aan op de rug gefotografeerd

Omscholen iets voor jou?

Je bent omscholer als je vanuit een ander beroep leraar lichamelijke opvoeding wilt worden. Of als je al leraar bent, maar nu les wil gaan geven in sport en bewegen. Met de juiste vooropleiding en ervaring ben je als omscholer zeer welkom bij de ALO.

Om de ALO deeltijd te volgen, heb je een baan nodig op een school die dit traject ondersteunt. Voordat je kunt starten, moet je voldoen aan de toelatingseisen.

Heb jij een afgeronde hbo opleiding in de context van sport en bewegen of heb je al een diploma van een lerarenopleiding op zak? Dan kun je waarschijnlijk in aanmerking komen voor vrijstellingen die weer leiden tot studieverlichting en wellicht tot studieverkorting. Vraag een adviesgesprek aan om jouw persoonlijke situatie te checken.

 

Alle informatie over de ALO

Welke modules ga je volgen? Hoe combineer je je studie, je baan en privé? Wat zijn de ervaringen van huidige studenten? In welk werkveld kom je terecht? De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit 7 modules plus een minor. Je hebt elke dinsdag les op Papendal, hét sporthart van Nederland.

Check hier alle informatie over de deeltijd-opleiding ALO.

Kom sparren met onze studieadviseur

Twijfels? Kom gerust eens praten met een studieadviseur. Je kunt je verwachtingen toetsen en je krijgt zicht op je persoonlijke studieroute.

student kijkt over schouder

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500