Klimwand Gymnasion totaal

In deze stap selecteer je strategieën (activiteiten) die aansluiten op de belemmerende factoren en helpen bij de implementatie van de EBP-cultuur.

Je hebt in stap 2 de huidige EBP-cultuur, met de bevorderende en belemmerende factoren in kaart gebracht. Jullie weten welke doelen jullie in welke volgorde willen realiseren. In deze stap selecteer je strategieën (activiteiten) die aansluiten op de belemmerende factoren en helpen bij de implementatie van de EBP-cultuur.

Je kunt strategieën kiezen die de belangrijkste belemmerende factoren uit stap 2 wegnemen. Draag er zorg voor dat de strategieën goed aansluiten op de belangrijkste belemmerende factoren.

Is er bijvoorbeeld onvoldoende kennis over EBP aanwezig in het team (belemmerende factor)? Biedt dan een scholing aan over EBP (strategie).

Voorbeeldstrategieën

Handbook EBPToolbox


Als je dit handboek stap voor stap doorwerkt, zul je merken dat gaandeweg verschillende tools worden aangereikt. Van essentiele instrumenten voor EBP tot filmpjes en cases. In de toolbox vind je alle tools handig bij elkaar.
 

man pakt boek uit schap bibliotheek