Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • 7jun
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00

Dit is je studie

Je verdiept je in jouw vaktherapeutische discipline en leert vakoverstijgend werken en onderzoeken. Alles wat je leert, gebruik je direct in je werk. Je praktijkonderzoek is de kroon op je studie. Met de Master Vaktherapie leer jij in 2 jaar doen wat werkt en profileer jij jezelf als professional.

docent en twee masterstudenten muziektherapie maken samen muziek

Master Vaktherapie Programma

De Master Vaktherapie duurt 2 jaar. In die 2 jaar volg je 6 modules. De module Persoonlijke effectiviteit loopt door het hele programma heen, naast de andere modules.

In het 2e jaar voer je een praktijkgericht, wetenschappelijk onderzoek uit. Het onderwerp hiervoor bepaal je samen met je werkgever of opdrachtgever. Zo draag je direct bij aan de ontwikkeling van kennis over vaktherapieën. Met jouw titel Master of Arts kun jij aantoonbaar maken dat jouw interventies effectief zijn.

Jaar 1

In het 1e jaar van de masteropleiding volg je deze modules:

Jaar 2

In het 2e jaar van de masteropleiding volg je deze modules:

Geïntegreerde toetsing

Toetsing gebeurt doorlopend, tijdens de hele master. Bij het uitvoeren van praktijkopdrachten zijn bijvoorbeeld authenticiteit, toepassingsgerichtheid en methodologie belangrijke aandachtspunten. Zo weet je steeds waar je staat in je ontwikkeling.

Een master van 2 jaarDe opbouw van je studie

De opleiding bestaat uit 3 belangrijke pijlers: Vakverdieping, Profilering en Onderzoek. In de film hieronder wordt dit toegelicht. De master duurt  2 jaar en de vaste lesdag is vrijdag. Verder leer je online en in je eigen werkomgeving waar je minimaal 8 uur per week werkt. De studiebelasting is zo’n 20 uur per week. De totale studiebelasting is 60 EC.

figuur met de drie pijlers van de master vaktherapie profilering vakverdieping onderzoek

Video Master Vaktherapie: 3 pijlersWat houden de pijlers Vakverdieping, Profilering en Onderzoek in?

Deze film gaat over de drie pijlers van de Masteropleiding Vaktherapie: Vakverdieping, Onderzoek en Profilering. Vakverdieping is gericht op het versterken van je handelingsvaardigheden in jouw eigen discipline. Je gaat dieper in op de interventies die je in de praktijk al pleegt. In de pijler Onderzoek leer je hoe jij je handelen kunt onderbouwen: hoe werken de interventies die je uitzet en hoe effectief zijn ze? Je analyseert theoretische modellen en doet praktijkgericht onderzoek met mogelijk een publicatie als gevolg. De pijler Profilering maakt je bewuster van jouw rol als vaktherapeut in jouw beroepscontext. Je leert om de meerwaarde van vaktherapie te communiceren, bijvoorbeeld richting het management. Je laat zien hoe vaktherapie bijdraagt aan de kwaliteit van de zorg en aan het welzijn van bewoners/cliënten.

Nieuw!Losse module Vakverdieping

Geen zin of tijd om een hele Master te volgen? Je kunt ook een losse module volgen. Aanmelden kan tot 15 augustus. Bekijk onderstaande modules voor meer informatie:

Voor meer info over kosten en inschrijving, neem contact op met: master.vaktherapie@han.nl. Of bezoek een Open Avond of vraag een adviesgesprek aan!

twee masterstudenten psychomotorische therapie doen een oefening met linten en ballen

Laat je inspireren! Annette Overberg, beeldend therapeut

“Als je alleen kijkt vanuit je eigen vak, heb je alleen je eigen interpretatie. In de master werk je met collega’s uit andere vaktherapeutische differentiaties, bijvoorbeeld muziektherapie, die meekijken bij wat ik doe. Daarmee maken zij mij weer scherper.”

494206 Docent en student Master Vaktherapie - Muziektherapie - maken muziek.

Maak kennis met onze afgestudeerden!

Abstractboekje 2022

Wat een diversiteit aan onderzoeken in muziektherapie, dramatherapie, psychomotorische therapie en beeldende therapie! Deze kanjers gingen jou voor in de masteropleiding Vaktherapie. Laat je inspireren door hun afstudeerprojecten!

306949 illustratie zwarte omslagmap met opdruk open up new horizons

Abstractboekje 2021

Met de titel Master of Arts gaan deze 17 vaktherapeuten verder op de ingeslagen weg van professionalisering, onderbouwing en innovatie van vaktherapie. Een mijlpaal! Welke onderzoeken ze hebben gedaan en met welke resultaten? Bekijk het in dit abstractboekje!

306949 illustratie zwarte omslagmap met opdruk open up new horizons

Kom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt en moet weten over de HAN deeltijd Master Vaktherapie.

494197 Studenten Master Vaktherapie – Beeldende Therapie – tijdens boetseren. Een student licht haar werk toe.