Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • 22nov
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00

Dit is je master in deeltijd

De Master Circulaire Economie in deeltijd duurt 2 jaar. De master is een prachtige aanvulling op jouw technische of economische bachelor. Jij wordt die change agent waar zoveel bedrijven en organisaties op zitten te wachten.

Studenten op trap

De opbouw van je studie

Tijdens je master doe jij een schat aan kennis én praktijkervaring op. In beide studiejaren krijg je theorie, werk je aan je vaardigheden en werk je in de praktijk aan een duurzaamheidsvraagstuk (als het kan uit je eigen organisatie). Je hebt om de week 2 dagen les, steeds op donderdag en vrijdag van 09.00 - 17.45 uur. De gemiddelde studiebelasting is 20 uur per week. De totale master omvat 60 EC. Je behaalt de titel Master of Science. 

Studenten overleggen

Programma

Tijdens je werk aan de duurzaamheidsvraagstukken bepaal je samen met de docent en opdrachtgever welke kennis en deskundigheid je nodig hebt. Datzelfde geldt voor de vaardigheden die je nodig hebt bij de stappen van ontwerpgericht onderzoek. Wij passen het programma hier zoveel mogelijk op aan. Je leert om samen te werken over disciplines heen en bepaalt voor een deel je eigen leerdoelen.

Jij werkt aan echte onderzoeksopdrachten

In de Innovatiewerkplaats werk je aan duurzaamheidvraagstukken uit je eigen organisatie, samen met medestudenten, onderzoekers en professionals uit het werkveld. Je maakt een integrale analyse van de organisatie op de 6 waarden. Je onderzoekt samen met de mensen uit jouw organisatie verschillende oplossingsalternatieven en bepaalt voor welk vraagstuk je een oplossing gaat ontwerpen. Daarbij draait het om het mogelijk maken van de verandering: van lineair naar circulair. Is je eigen organisatie niet geschikt voor een opdracht? Het HAN Centrum Meervoudige Waardecreatie heeft een groot netwerk van organisaties die duurzaamheidsvraagstukken inbrengen. 

d5b1c39a-0cfa-11ee-be09-02565807075b Tijdens de opstart van de deeltijdmaster Circulaire Economie een sessie in de educatieruimte van het Nederlands Watermuseum. 9 September 2022.
Laat je inspireren
 

"In deze rol kan ik direct bijdragen aan het verbeteren van een stukje van de wereld!”

Annelotte ging na de master Circulaire Economie aan de slag als Projectcoördinator Data services en Innovatie bij New Horizon. New Horizon ontmantelt gebouwen en oogst daarbij zoveel mogelijk materialen voor hergebruik. Ze focust zich als projectcoördinator op innovatietrajecten om onder andere meer materiaalstromen te oogsten en te hergebruiken.

256249 master circulaire economie alumni annelotte van veen 2021
Laat je inspireren
 

"Bij het vak persoonlijk leiderschap werkte ik echt aan mezelf en mijn visie."

Jesse de Klerk ging na zijn bachelor Finance & Control en de master Circulaire Economie aan de slag bij NL Greenlabel. NL Greenlabel richt zich op de vergroening van de leefomgeving. Jesse werkt als junior procesmanager duurzame gebiedsontwikkeling. Zijn focus? Duurzame ambities van opdrachtgevers inzichtelijk maken en hen ondersteunen in het concreet maken van de ambitie.

3a399c30-0cf5-11ee-9b76-02565807075b Portretfoto Jesse de Klerk, HAN-alumnus bachelor F&C en master Circulaire Economie

De studenten hebben ons geholpen om echt stappen te kunnen zetten in de duurzaamheidstransitie. Vooral Design Thinking is een behulpzame manier om met andere ogen naar onze processen, bedrijfsvoering en communicatie te kijken. Wat er uitkomt is verrassend en waardevol! Hier kunnen we zeker mee verder.

Als ik organisaties ga begeleiden bij de omslag naar duurzaam ondernemen, dan zal het er op aankomen dat ik anderen kan inspireren en motiveren. Iedereen, van accountmanager tot IT-er. Mezelf ontwikkelen tot change-agent, dat is wat ik met deze master doe.

Privé hield ik me er al mee bezig door van alles over het onderwerp te lezen. Maar ik miste de kennis om dat circulaire denken te implementeren bij bedrijven. Om ze te overtuigen van een andere manier van bedrijfsvoering. Die kennis en die handvatten wil ik tijdens dit studiejaar en deze stage verwerven.

Hilde wil haar droombaan bereiken

Change-agent binnen de circulaire economie

Laat je inspireren
 

Ervaring Nick Riksen

"Privé hield ik me er al mee bezig door van alles over het onderwerp te lezen. Maar ik miste de kennis om dat circulaire denken te implementeren bij bedrijven. Om ze te overtuigen van een andere manier van bedrijfsvoering. Die kennis en die handvatten wil ik tijdens dit studiejaar en deze stage verwerven”.

"De Master Circulaire Economie sluit uitstekend aan bij de behoefte die wij hebben aan nieuw talent met visie op circulariteit en de vaardigheid om deze te vertalen.''

Praktische informatie + aanmelden

Praktische informatie over de toelatingseisen, selectieprocedure en aanmelden. 

Overleg
draw-cta-title