Master Business Sales Deeltijd

Deelnemers Master Business Sales deeltijd in overleg
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avonden
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 7jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2023 en 1 september 2024

Onder invloed van digitalisering, duurzaamheid en internationalisering verandert de rol van de sales professional. Met de Master Business Sales ontwikkel jij je tot een cruciale schakel in het verbinden van stakeholders in het b2b-sales ecosysteem. Je doel? Meervoudige waarde creëren!

Waarom de HAN master business sales in deeltijd?

Unieke master in Europa

De Master Business Sales is de enige master in Europa op het gebied van b2b-sales die tot een MSc titel opleidt.

234455 null

Co-creatie van meervoudige waarde

Je leert hoe je de organisatiestrategie concreet maakt door samenwerkingen aan te gaan met en tussen stakeholders in het b2b-sales ecosysteem. Je leert hoe je kunt verbinden en de regie kunt nemen om meervoudige waarde te creëren. Niet alleen financiële waarde, maar ook voor mens en milieu.

33940 Overleg in de hal

B2b-sales ecosysteem als uitgangspunt

Je leert denken in b2b-sales ecosystemen, waarbij je over de grenzen van je eigen organisatie heen kijkt naar netwerken van organisaties en zicht krijgt op mechanismen die hierin een rol spelen.

33993 koffiekorner, Overleg, samenwerken

Innovatie mindset

Je ontwikkelt een scherpe innovatie mindset en leert hoe je sales innovaties op verschillende niveaus en manieren kunt initiëren en organiseren.

33935 werken in de hal

Praktijkgericht

Design-based research staat centraal in deze master. Je leert hoe je organisaties uit jouw sales ecosysteem kunt analyseren en veranderingen daadwerkelijk succesvol kunt doorvoeren, samen met relevante stakeholders. Jouw werkgever profiteert direct van wat je leert.

33919 Overlegen en samenwerken

Kom naar het proefcollege op 29 maart

Wil je kennismaken met de master Business Sales en de docenten? Op woensdag 29 maart organiseren we van 19:00 tot 20:00 uur een vrijblijvend proefcollege waarin de docenten je vertellen wat je kunt verwachten van de opleiding. Ook is er volop ruimte voor het stellen van je vragen. Het proefcollege vindt plaats op de Ruitenberglaan 31 in Arnhem. 

32194 hoorcollege auditorium, FEM Food & Business

Een master naast je werkWord jij die innovatieve sales professional die organisaties in beweging brengt?

Onder invloed van maatschappelijke trends verandert het (inter)nationale speelveld continu en in snel tempo. Deze trends hebben met elkaar gemeen dat ze complex zijn en grote impact hebben op de manier waarop organisaties met elkaar samenwerken. Als gevolg hiervan moeten sales professionals zich ontwikkelen en regie nemen in de samenwerking met interne en externe stakeholders om innovatieve commerciële oplossingen te initiëren en realiseren. Er is grote vraag naar sales professionals die deze veranderende rol concreet kunnen vormgeven.

De Master Business Sales (MBS) is het antwoord op deze vraag en leidt sales professionals op tot wendbare verbinders die vanuit een b2b-salesorganisatie een regiefunctie vervullen binnen een complex b2b-sales ecosysteem. Ook ben je in staat een integrale aanpak van b2b-sales te initiëren, organiseren, completeren en evalueren.

Gesprek tussen deelnemers deeltijd Master Business Sales

Verbreed je mogelijkheden

De Master Business Sales ontwikkelt je tot innovatieve verbinder die regie voert in complexe b2b-sales ecosystemen. Je leert om met een strategische benadering naar de samenwerking met interne en externe stakeholders te kijken en samen (meervoudige) waarde te creëren. Jij bent de sales professional die een transitie niet alleen initieert, maar ook organiseert en implementeert.

Skills

Je ontwikkelt je op de volgende technology & human skills:

 • Market sensing & sense making
 • Digital Intelligence
 • Growth hacking
 • Strategisch denkvermogen
 • Creatieve intelligentie
 • Reflecterend vermogen
 • Leiderschap

Portfolio

Tijdens de master werk je aan verschillende praktijkopdrachten en lever je een aantal producten op:

 • Innovatief salesconcept
 • Transitieplan
 • Transitie evaluatie
 • Diagnose ontwerpvraagstuk
 • Herontwerp
 • Whitepaper

De opbouw van je studieMaster Business Sales deeltijd

In 2 jaar krijg je theorie aangereikt, ontwikkel je skills en werk je aan praktijkvraagstukken uit je eigen organisatie.

 • Je werkt aan strategische salesvraagstukken waarbij je interne en externe stakeholders uit de eigen organisatie betrekt;
 • Je ontwikkelt zowel 'technology' als 'human' skills; 
 • Je behaalt de titel Master of Science (MSc);
 • Er zijn slechts 24 plaatsen beschikbaar: je krijgt alle aandacht.
Deelnemer Master Business Sales aan het werk op laptop

Verschil hbo- en wo-masterEen master aan het hbo

Het niveau van de hbo-master, ook bekend als professionele master, is gelijk aan de universitaire master. In beide gevallen behaal je de internationaal erkende titel van MSc. Ook de titel is dus gelijk. Alleen de weg er naartoe verschilt. 

Groepsoverleg deelnemers Master Business Sales deeltijd

"In een steeds complexere context van onze business heb ik echt behoefte aan verdere ontwikkeling van mijn strategische saleskwaliteiten. De Master Business Sales biedt me de tools om meer regie te kunnen voeren in de samenwerking met klanten en relevante stakeholders en om beter in staat te zijn innovatieve commerciële oplossingen te initiëren en realiseren. Eindelijk een opleiding op masterniveau die zich focust op sales strategie als business driver!"

Kom kennismaken

Is de Master Business Sales iets voor jou? Twijfel je nog? Krijg een goed beeld van de Master Business Sales tijdens de Open Avond op woensdagavond 7 juni en stel al je vragen!  Wil je je nu alvast meer weten over de master? Download dan alvast onze factsheet of neem contact op met Stefan of Marlou via onderstaande contactbuttons.  

33988 koffiekorner, Overleg, samenwerken

Stel je vragen Ontvang persoonlijk advies

Heb je interesse in de Master Business Sales? Heb je nog vragen, voordat je definitief besluit? Neem contact met ons op om je verwachtingen te toetsen en te bespreken of de opleiding aansluit bij jouw ambities.

Stefan Renkema

Hoofddocent Master Business Sales
473374 Docent Master Business Sales Stefan Renkema

Marlou Landman

Hoofddocent Master Business Sales
473645 Docent Master Business Sales Marlou Landman

“Met een Sales Master is er nu eindelijk een goede verdiepingsstudie beschikbaar om vanuit praktisch toegepaste theorie jezelf verder te ontwikkelen in het salesvak. Een absolute toegevoegde waarde waarmee je sales professionals in staat stelt zichzelf te stretchen naar een volgend niveau.”

De inhoud van de Master Business Sales

Wat ga je leren? Hoe ziet de Master Business Sales er inhoudelijk uit?

33931 Overleggen en samenwerken, deeltijd, koffie, corner, koffiecorner, gesprek, lach,

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500