Jouw toekomst als vaktherapeut

Als vaktherapeut kun je je expertise heel breed inzetten. Wat dacht je van coachen? Of mensen met een medisch probleem behandelen? Je kunt zelfs aan de slag in de culturele sector. Of natuurlijk je eigen praktijk beginnen! Met je Bachelor of Arts kun je alle kanten op.

Wat kun je worden met Vaktherapie?

Dat ligt eraan welke specialisatie je kiest. Je werkterrein is sowieso heel breed. Ga bijvoorbeeld aan de slag in de geestelijke gezondheidszorg, geriatrie of verslavingszorg. Keuze genoeg! Wat kies jij?

 • Beeldend therapeut

  Als beeldend therapeut gebruik je beeld, zoals een schilderij of kleiwerk, om cliënten vorm te laten geven aan hun gevoelens. Je gebruikt verschillende materialen, vormen en kleuren.  
 • Dramatherapeut

  Als dramatherapeut werk je veel met verbeelding. Je bedenkt situaties, probeert uit. Je creëert afstand, of juist herkenning voor de cliënt, je laat grenzen verleggen. Dit alles doe je door middel van spel en samenspel, expressie en improvisatie.  
 • Muziektherapeut

  Als muziektherapeut help je je cliënten grip te krijgen op gevoelens en gedrag om zo lastige situaties beter aan te kunnen. Dit doe je door samen te zingen, te spelen, te luisteren, te improviseren en te componeren
 • Psychomotorisch therapeut

  Als psychomotorisch therapeut zet je je cliënten in beweging. Met sport en spel word je cliënt zich bewust van zijn lichaam en bewegingen en daardoor ook van zijn handelen, denken en voelen.  

Doorstuderen

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een master aan de HAN of andere hogeschool of universiteit.

 • Master Vaktherapie

  Bij de Master Vaktherapie leer je generalistisch werken en onderzoeken. Je richt je op innovatie en wetenschappelijke onderbouwing en je specialiseert je verder in je eigen vakgebied. Deze opleiding is uniek in Europa en geeft jouw carrière een flinke boost. De opleiding duurt 2 jaar in deeltijd.
 • Master Psychomotorische Therapie

  Bij de Master Psychomotorische therapie ga je dieper in op psychosociale en psychiatrische problemen. Ook ontwikkel je je methodische en therapeutische vaardigheden tot op excellent niveau, evenals je reflectievermogen. Je ontwikkelt je professioneel leiderschap en leert gedegen onderzoek doen. De opleiding duurt 2 jaar in deeltijd.
 • Master Pedagogische Wetenschappen

  Ben je geïnteresseerd in de wetenschap achter Pedagogiek? Op de universiteit kun je een 1-jarige master volgen die ingaat op de beperkingen, gedrags- en leerproblemen van jeugdigen. Je kunt kiezen uit 8 specialisaties.

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van de opleiding Vaktherapie.