Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst als vaktherapeut

Als vaktherapeut kun je je expertise heel breed inzetten. Je probeert mensen te behandelen en genezen van psychische aandoeningen, zoals angst, stress, depressie of een burnout. Met je Bachelor of Arts kun je straks alle kanten op.

Studente Vaktherapie koopt materialen in het HAN winkeltje voor praktijk materialen.

Wat kun je worden met na je opleiding Vaktherapie?

Als vaktherapeut kun je je expertise heel breed inzetten. Grotendeels werken vaktherapeuten in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Daarnaast zie je vaktherapeuten ook in vele andere werkvelden. Wat dacht je van coachen? Mensen behandelen met eetstoornissen, verslaving, autisme of adhd? Ook in de culturele sector kun je aan de slag. Begin anders je eigen praktijk!

 • Beeldend therapeut

  Als beeldend therapeut gebruik je beeld, zoals een schilderij of kleiwerk, om cliënten vorm te laten geven aan hun gevoelens. Je gebruikt verschillende materialen, vormen en kleuren.  

 • Dramatherapeut

  Als dramatherapeut werk je veel met verbeelding. Je bedenkt situaties, probeert uit. Je creëert afstand, of juist herkenning voor de cliënt, je laat grenzen verleggen. Dit alles doe je door middel van spel en samenspel, expressie en improvisatie.  

 • Muziektherapeut

  Als muziektherapeut help je je cliënten grip te krijgen op gevoelens en gedrag om zo lastige situaties beter aan te kunnen. Dit doe je door samen te zingen, te spelen, te luisteren, te improviseren en te componeren.

 • Psychomotorisch therapeut

  Als psychomotorisch therapeut zet je je cliënten in beweging. Met sport en spel word je cliënt zich bewust van zijn lichaam en bewegingen en daardoor ook van zijn handelen, denken en voelen.  

Wat kun je worden na de opleiding?Lees het verhaal van Stan!

Sinds april 2021 is Stan werkzaam als muziektherapeut binnen Stichting Innoforte te Velp/Arnhem. Dit is een instelling voor ouderen. Binnen de instelling is hij de eerste muziektherapeut, dus hij is zelf zijn functie aan het opzetten. Voorafgaand aan zijn opleiding tot muziektherapeut heeft Stan eerst een MBO opleiding gevolgd in de zorg. Daar heeft hij de opleiding muziektherapie ontdekt. “Door een aantal keren mee gelopen te hebben met muziektherapeuten in verschillende werkvelden, ben ik uiteindelijk in contact gekomen met de opleiding Vaktherapie muziek van de HAN te Nijmegen.”

Muziektherapie alumnus speelt op zijn xylofoon in een praktijklokaal

Doorstuderen

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een master aan de HAN of andere hogeschool of universiteit.

 • Master Vaktherapie

  Bij de Master Vaktherapie leer je generalistisch werken en onderzoeken. Je richt je op innovatie en wetenschappelijke onderbouwing en je specialiseert je verder in je eigen vakgebied. Deze opleiding is uniek in Europa en geeft jouw carrière een flinke boost. De opleiding duurt 2 jaar in deeltijd.

 • Master Psychomotorische Therapie

  Bij de Master Psychomotorische therapie ga je dieper in op psychosociale en psychiatrische problemen. Ook ontwikkel je je methodische en therapeutische vaardigheden tot op excellent niveau, evenals je reflectievermogen. Je ontwikkelt je professioneel leiderschap en leert gedegen onderzoek doen. De opleiding duurt 2 jaar in deeltijd.

 • Master Pedagogische Wetenschappen

  Ben je geïnteresseerd in de wetenschap achter Pedagogiek? Op de universiteit kun je een 1-jarige master volgen die ingaat op de beperkingen, gedrags- en leerproblemen van jeugdigen. Je kunt kiezen uit 8 specialisaties.

 • Master Sport- en Beweeginnovatie

  Heb jij PMT gedaan? Dan is deze master mogelijk interessant voor jou. In deze master leer je hoe je sociale innovaties stimuleert en implementeert. Je zorgt dat verschillende disciplines met elkaar samenwerken waardoor nieuwe ideeën ontstaan. Ook buitenlandse sport- en beweegtrends hebben je aandacht tijdens deze master. 

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van de opleiding Vaktherapie. 

426169 Meisje op drums