Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Proefstuderen etc.
 • 25mrt
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00
 • 1apr
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Voor je begint met Sportkunde Hbo

Kom sfeer proeven tijdens de Open Dag van Sportkunde en maak kennis met je nieuwe leven. Studenten en docenten vertellen je graag meer  over  de opleiding, de studievereniging en de stad Nijmegen. Je bent welkom! 

30987 Atletiekbaan binnen Gymnasion

Open Dagen 2023Zien we jou op de Open Dag?

Ontdek of Sportkunde bij jou past tijdens onze Open Dagen. Proef de sfeer, volg de voorlichtingen en vraag studenten en docenten het hemd van het lijf. De volgende Open Dagen zijn op 25 maart in Arnhem en op 1 april in Nijmegen. Zien we je dan? Let op: de leslocatie van Sportkunde is Nijmegen. Dus wil je graag de sfeer proeven? Kom dan naar de Open Dag in Nijmegen. Wil je een seintje als je je kunt aanmelden voor de Open Dag? Laat dan je e-mailadres achter. 

425167 Studiekeuze hbo-studie Open Dagen HAN

Student voor 1 dagKom proefstuderen bij Sportkunde

Ook dit studiejaar organiseren we Proefstudeerdagen bij Sportkunde. Je ontmoet onze studenten, proeft de sfeer en ervaart hoe het is om Sportkunde aan de HAN te studeren. We hebben nog plek op 9 februari, meld je dus snel aan!

Shirt op de rug met de tekst vraag het mij tijdens open dag

Thuis op de bank met de feitenFactsheet als handig overzicht

Een nachtje slapen over je keuze voor Sportkunde aan de HAN? Of wil je het er nog eens met je ouders over hebben? De factsheet ligt voor je klaar. In de factsheet lees je: 

 • een korte beschrijving van de opleiding; 
 • snel overzicht van de studie; 
 • voorbeeld van een lesrooster; 
 • praktische info over aanmelden en selectie. 
werken aan project, FEM Communicatie

StudentverhalenSfeer bij de opleiding Sportkunde HAN

Volg HAN Sportkunde op social media

Kijkje in de keukenStudievereniging Tri Movere

SV Tri Movere is de studievereniging voor alle studies binnen HAN Sport en Bewegen. De studievereniging bestaat uit leden van de verschillende opleidingen.

Welke opleiding de student ook volgt, het doel is altijd in beweging krijgen van mensen of onszelf. SV Tri Movere wil hier gebruik van maken om samen een gezellige, maar ook leerzame vereniging te vormen. Daarom profileert SV Tri Movere zich als actiefste studievereniniging in Nijmegen!

422493 sportkunde en alo samen liggende foto studenten zitten samen bij trimovere carlijn esteban 2022

Ben je student wil je met een andere student van HAN Sport en Bewegen spreken?Maak kennis met het HAN Coachbureau

Maak kennis met HAN Sportkunde studenten

Na mijn mbo-opleiding wilde ik me verder ontwikkelen met hbo Sportkunde'Tijdens de opleiding Sportkunde heb ik veel ervaring opgedaan in mijn stages'

Voor Leonie vormen coaching en bewegingsstimulering een rode draad in haar opleiding. In haar stage ontwikkelt Leonie dan ook een beweegteam, met extra aandacht voor kinderen in het speciaal onderwijs.

In mijn stage komt mijn passie voor voetbal volledig tot uiting'Bij HAN Sportkunde kan ik me verder specialiseren in sportstimulatie'

Gert is een voetbalfanaat: 'Van jongs af aan had ik al een passie voor sporten, vooral voor voetbal en hardlopen.' Nu combineert hij zijn passie met zijn stage bij een grote voetbalclub.

Ik ben actief lid van de studievereniging, opleidingscommissie én ambassadeur voor de opleiding'De sfeer met docenten en studenten vind ik hier geweldig!'

'Het leukste project dat ik heb gedaan is een beweegprogramma samenstellen voor de doelgroep gameverslaafde jongeren. Door sport in te zetten als middel hebben we deze doelgroep geholpen om van de verslaving af te komen.'

Ontmoet enkele Sportkunde docenten

Bart van Gastel

‘Verbinding leggen tussen toekomstige professionals en het werkveld. Ervoor zorgen dat studenten enthousiast worden voor de wereld van de sport, maar ook dat het werkveld enthousiast wordt van onze studenten! '

Dianne van Zuylen

'Ik vind het leuk studenten uit te dagen om ingewikkelde stof te begrijpen en direct in de praktijk toe te passen. En daarbij coach ik de studenten in hun eigen coachingstraject met de cliënt. Zo zie je de student zich ontwikkelen tot een professional én jong-volwassene, heel tof om te zien’

Kevin Willems

'In de vakken die ik geef is veel ruimte voor creativiteit in het maken van bijvoorbeeld marketingcampagnes. Ik vind het geweldig als studenten mij verbazen met hele mooie campagnes.’

StudentverhalenContact tussen docenten en studenten bij HAN Sportkunde

Er is méér dan studerenOntdek meer van de studie Sportkunde

Ben je benieuwd waar onze studenten mee bezig zijn? Op ons blog lees je toffe projecten en verhalen. Ook vind je hier het laatste nieuws én alle ins en outs over Sportkunde bij de HAN.

instructie geven op whiteboard in sporthal

Naast je studieStuderen is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

The Place2beHAN Campus Nijmegen

Je studie Sportkunde volg je op de HAN Campus Nijmegen. Maar ook naast je studie ben je vast veel te vinden op de Campus. Drankje, hapje eten, beetje cultuur snuiven… het is er prima uit te houden. 

Studenten buiten oefening sport cricket

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Praktische info over de Sportkunde opleiding

Alle facts & figures van de hbo sportopleiding Sportkunde staan hier op een rijtje.

422497 sportkunde liggende foto hugo van coachbureau geeft uitleg aan studenten carlijn en randy 2022