Kom je kennismaken?

Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
 • Studiekeuzegesprek
  Stel al je vragen aan een specialist
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst als sportkundige

Als sportkundige krijg jij iedereen in beweging én maak je bewegen mogelijk voor iedereen. Overal in de maatschappij groeit de behoefte aan specialisten op dit gebied. Buurtsport en topsport, gezonde leefstijl, sportevenementen en sportmarketing, stuk voor stuk onderwerpen waarmee jij straks heel goed uit de voeten kunt!

ALO-studenten lopen over de atletiekbaan in het Gymnasion van de HAN

Afgestudeerde Sportkunde student

Sportkundige Anouk is nu eventmanager bij KNVB

Nog meer afgestudeerden vertellen over hun werk

Afgestudeerde Dirk is Sportmarketeer

Dirk heeft de opleiding Sportkunde aan de HAN afgerond en is daarna voor zichzelf begonnen. Dirk brengt medewerkers van verschillende bedrijven in beweging én hij houdt zich bezig met Sportmarketing en klantrelaties. Dirk vertelt hoe de opleiding Sportkunde aansluit op zijn werk als ondernemer.

376335 Sportkunde, Dirk Driessen, alumnus sportmarketeer

Afgestudeerde Geke is nu Buurtsportcoach

Geke is afgestudeerd aan de opleiding Sportkunde aan de HAN. Zij is nu werkzaam als buurtsportcoach. In deze video vertelt zij je meer over haar beroep. Misschien is dit ook wel iets voor jou?

sportkunde. Geke Schuurman buurtsportcoach

Yvonne werkt als Leefstijlcoach

Alumna Yvonne werkt nu als Leefstijlcoach. In deze video vertelt zij je meer over haar beroep. Misschien is dit ook wel iets voor jou?

sportkunde Yvonne Lucius leefstijlcoach

Afgestudeerde Patrick is nu Sportmanager

Patrick is afgestudeerd aan de opleiding Sportkunde aan de HAN. In deze video vertelt hij hoe het is om Sportmanager te zijn.

Videostill Patrick van Lokven afgestudeerd sportkunde sportmanager

Afgestudeerde Margo is Sport- en Leisuremanager

Wil jij weten wat jij kan worden met de opleiding Sportkunde (richting Coach)? Margo is afgestudeerd aan de opleiding Sportkunde aan de HAN en geeft je een kijkje in haar leven als Sport- en Leisuremanager.

sportkunde Margo sport leisuremanage

Joanna is accountmanager Sport & Events

Wil jij weten wat jij kan worden met de opleiding Sportkunde (richting Manager)? Joanna studeerde Sportkunde aan de HAN. In deze video geeft zij een kijkje in haar leven als evenementenmanager.

sportkunde Joanna Geerlings accountmanager sport

Wat kun je worden met Sportkunde?

Sportkunde is ontzettend breed. Je kunt je ontwikkelen richting de meest uiteenlopende beroepen. Met jouw enthousiasme voor sport haal je als sportkundige het beste uit mensen! Je wordt bijvoorbeeld opgeleid tot leefstijlcoach of gezondheidsadviseur. Of je wordt manager of marketeer bij een bedrijf of organisatie binnen de sport- en beweegsector. Wat kies jij?

 • Sportmarketeer

  Als (online) sportmarketeer kruip je in de huid van de consument om de vraag en het aanbod zo goed mogelijk op elkaar aan te sluiten. Je organiseert daarnaast (commerciële) activiteiten binnen de sport, zet netwerken op binnen en buiten sportorganisaties.

 • Leefstijlcoach

  Je werkt met mensen aan een gezondere leefstijl. Naast beweging is voeding daarbij een belangrijke pijler. Je kunt werken met allerlei verschillende doelgroepen. Je begeleidt mensen naar een gezonder gewicht. Helpt ze bij het stoppen met roken. Of je coacht mensen die herstellen van een burn-out.  

 • Gezondheidsadviseur

  Dit is een meestal een functie binnen een grote organisatie. Jij zorgt dat medewerkers aan vitaliteit en gezondheid kunnen werken. Vitale medewerkers betekent immers minder ziekteverzuim. Je adviseert, organiseert en evalueert. Alles wat je doet, draagt bij aan de 'gezondheid' van de organisatie. 

 • Sport- of gezondheidsondernemer

  Je ziet kansen op het gebied van sport en gezondheid. Je bedenkt producten of diensten en zet ze in de markt. Dat kan een nieuwe trainingsmethode, maar ook een sportief evenement of een e-health tool. In deze rol ben je een echte pionier. 

 • Sport- en beweegagoog

  In dit beroep stimuleer je mensen met een beperking om te gaan bewegen. Dit kunnen mensen zijn met een lichamelijke of verstandelijke beperking, of met psychiatrische problemen. Jouw beweegprogramma's helpen mensen om hun gedrag of levensstijl positief te beïnvloeden.  

 • Buurtsportcoach

  Je zorgt dat mensen in hun directe omgeving kunnen bewegen. Je werkt meestal voor 2 organisaties: een sportorganisatie én een organisatie zoals kinderopvang of een welzijnsorganisatie. Zo introduceer je beweeglessen bij bijvoorbeeld de naschoolse opvang, of in een verzorgingshuis voor ouderen. 

#ASKASTUDENT

HAN studenten vertellen over beroepen na Sportkunde

Doorstuderen na je HAN Sportkunde diploma

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies een post-hbo-opleiding of een master.

 • Master Sport- en Beweeginnovatie

  In deze master raak je vertrouwd met alle fasen van een innovatieproces. Je leert hoe je sociale innovaties stimuleert en implementeert. Je zorgt dat verschillende disciplines met elkaar samenwerken waardoor nieuwe ideeën ontstaan. Ook buitenlandse sport- en beweegtrends hebben je aandacht tijdens deze master. 

 • Lichamelijke opvoeding en sportpedagogiek

  Deze master is een praktijkgerichte opleiding waarin onderbouwing van de lesgeefpraktijk in sport en bewegen, verrijking van pedagogisch leiderschap en professionele identiteit en het prachtige risico van sportpedagogiek centraal staan. Je wil een bijdrage leveren aan innovatie in het bewegingsonderwijs, de sportpedagogiek en alles wat daarmee samenhangt.

Volgende pagina
 

Meer over de studie Sportkunde

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Sportkunde bij HAN Sport en Bewegen.

24005014-0cf8-11ee-9359-02565807075b sportkunde vier studenten lopen zicht op voorzijde 2022