Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Voor je begint met de Pabo-ALO

Kom sfeer proeven tijdens de Open Dag van de Pabo-ALO, plan een Proefstudeerdag en maak kennis met je nieuwe studentenleven. Studenten en docenten vertellen je graag meer over de opleiding, de studievereniging en de stad Nijmegen. Je bent welkom! 

303021 Pabo-ALO studenten met docent in Pabo lokaal, achter de laptop.

12 en 13 november De Open Dag van de Pabo-Alo

Past deze opleiding echt bij jou? Ontdek het tijdens de volgende Open Dag! Meer weten? Laat je mailadres achter, dan geven we je een seintje als je je kunt aanmelden.

321282 Meisje, vrouw, studente blaast ballon van kauwgom, bowlingbaan, studiekeuzemagazine

Student voor 1 dagProefstuderen bij de Pabo-ALO

Dit studiejaar wordt er geen Proefstudeerdag van Pabo-ALO meer aangeboden. Wil je meer info? Check alle info op onze website. Staat het antwoord van jouw vraag hier niet tussen? Kom dan naar de Open Dag of mail naar pabo.alo@han.nl 

Shirt op de rug met de tekst vraag het mij tijdens open dag

Doe de zelftest!Ben jij geschikt als leraar?

Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best bij jou aansluit? 

Studenten overleggen met laptop

Thuis op de bank met de feitenFactsheet Pabo ALO

Twijfel je over welke richting je precies op wilt? Weet je het echt nog niet zeker? Of wil je het met je ouders over de studie hebben? Vraag dan de factsheet aan. 

Wat lees je zoal in de factsheet: 

 • de unieke kenmerken van de Pabo-ALO; 
 • de voordelen van studeren aan de HAN; 
 • praktische informatie over het aanmeldproces; 
 • een beeld van je toekomst: welk beroep kun je uitvoeren? 

#AskAStudentHoe is het contact tussen studenten en docenten bij Pabo-ALO?

Ontmoet onze studenten Pabo-ALO

Je moet er met het volste vertrouwen en gedrevenheid ingaan "De creatieve manier van denken van kinderen spreekt mij heel erg aan"

Al vanaf de basisschool wilde Pam juffrouw worden. Maar sporten vond ze ook heel leuk, daarom begon ze op de middelbare school in de sportklas. “Hier moesten we elkaar lesgeven. Het omgaan met kinderen, vrienden en vriendinnen extra uitleg geven voor bepaalde vakken en creatief omgaan met opdrachten; allemaal dingen die ik graag doe. Toen ik naar de Open Dag voor de pabo ging zag ik de opleiding Pabo-ALO en was mijn keuze gemaakt."

Er komt veel meer bij kijken dan alleen voor de klas staan"Ik hoefde niet te kiezen, aan het eind van de rit heb ik 2 diploma’s"

Heel lang twijfelde Bas of hij de Pabo of ALO wilde doen. “Omdat ik vwo heb gedaan, zocht ik iets meer uitdaging. Tijdens een Open Dag ontdekte ik de Pabo-ALO. Dit loste alles op. Ik hoefde niet meer te kiezen tussen 1 van de 2."

Mijn stage zorgt voor energie en motivatie"De sfeer was meteen prettig, op zowel de pabo als de ALO"

Asha Zijm komt van Texel, maar wilde zo graag de Pabo-ALO volgen dat ze ervoor naar Nijmegen verhuisde. De combinatie tussen de pabo en ALO bracht haar wensen voor een actieve studie en een opleiding waarbij ze met jonge kinderen kan werken samen.

Er is méér dan studerenOntdek meer van Pabo-ALO

Ben je benieuwd waar onze studenten mee bezig zijn? Op ons blog lees je toffe projecten en verhalen. Ook vind je hier het laatste nieuws én alle ins en outs over Pabo-ALO bij de HAN.

303041 Pabo-ALO studenten aan tafelvoetbaltafel, pauze

Ben je student wil je met een andere student van HAN Sport en Bewegen spreken?Maak kennis met het HAN Coachbureau

Naast je studieStuderen is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

The Place2beHAN Campus Nijmegen

De Dubbele lerarenopleiding Pabo & ALO volg je op de HAN Campus in Nijmegen. Maar naast je studie ben je ook vast veel te vinden op de campus. Drankje, hapje eten, beetje cultuur snuiven… het is er prima uit te houden. 

studenten aan tafel buiten

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Praktische info Pabo-ALO

Alle facts & figures van de opleiding Pabo-ALO staan hier op een rijtje. 

Studente buiten sporten closeup