Dit is je opleiding Logistics Management

Het hele logistieke proces doorzien en verbeteren? Maar dan wel zo efficiënt en duurzaam mogelijk. De klant wil niet lang wachten op die nieuwe sneakers. Theorie en praktijk van HAN Logistics Management bereiden je goed voor op de nieuwste logistieke uitdagingen.


Informatie voor nieuwe studentenStuderen in coronatijd

Door de coronamaatregelen ziet de start van jouw 1e studiejaar er net even anders uit dan normaal. Je volgt bijvoorbeeld vaker lessen vanuit huis, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. Als 1e-jaarsstudent krijg jij wel voorrang om zoveel mogelijk lessen te volgen op de campus. Zo kunnen we elkaar leren kennen. Lukt dat niet, dan doen we er alles aan om het online zo goed mogelijk te regelen.

Op de HAN introsite van  Logistics Management lees je wat je van ons kunt verwachten. Ook vind je er informatie voor een goede voorbereiding van de eerste lesperiode. Meer algemene informatie over de start van jouw studiejaar vind je op han.nl/flitsendestart.

Je krijgt verstand van veel zakenDe opbouw van Logistics Management

De hbo-opleiding Logistics Management duurt 4 jaar. Het 1e jaar in de propedeuse volg je een algemeen bedrijfskundig programma. Logistieke modules bedragen 20 van de 60 te behalen studiepunten. In het 2e jaar begin je aan de hoofdfase. Je gaat aan de slag met projecten in de interne en externe logistiek. In 1e helft van het 3e jaar zoek je de praktijk op en ga je stage lopen. De 2e helft van het 3e jaar volgt het management gedeelte. In je laatste jaar kies je een minor en doe je een afstudeeropdracht. Je stage, minor of een deel van je studie kun je ook in het buitenland doen. Diploma op zak? Gefeliciteerd! Je mag jezelf Bachelor of Science noemen.

Studenten vertellenHoe ziet je studieprogramma eruit?

Je propedeuse jaar

In het eerste jaar volg je een bedrijfskundige basisopleiding met reeds enkele logistieke modules. In de 1e helft van de propedeuse werk je in groepsverband aan een bedrijfskundig project. In de 2e helft van de propedeuse komen meerdere logistieke modules aan bod. Je doet dan met name kennis op die je voor projecten van het tweede jaar nodig hebt.

Welke rol past bij jou?

Tijdens projecten leer je meer over elkaar en elkaars vakgebied. Je werkt individueel én je gaat samen met je medestudenten aan de slag. Ook is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en je communicatieve vaardigheden. Alles om te zorgen dat jij straks stevig in je schoenen staat!

Studiebegeleiding is er voor jou

Bij de HAN heb je een persoonlijke coach: je studieloopbaanbegeleider. Vooral in het 1e jaar zie je elkaar regelmatig.  Je studieloopbaanbegeleider is je eerste aanspreekpunt bij vragen over je studie maar ook als de studie niet helemaal loopt zoals je wilt of als er prive dingen spelen, kun je dit met de studieloopbaanbegeleider bespreken.

Studiepunten

Studiepunten noemen we EC’s (voluit ECTS). Dit staat voor European Credit Transfer System. Dit systeem hoort bij de bachelor-masterstructuur. EC’s zijn een maat voor de zwaarte van een opleiding.

Naar het 2e jaar? Check je studieadvies!

Aan het einde van het 1e jaar krijg je een studieadvies. De studiepunten die je hebt gehaald zijn daarbij belangrijk. Met een positief advies kun je door naar het 2e jaar. Met een negatief advies moet je helaas stoppen. Zo voorkomen we dat je tijd verliest aan een studie die niet echt bij je past.

Je verdiepende jaar

Nu begint het echte werk. Je start met de hoofdfase Logistics Management. In het 2e jaar verdiep je je in de zogenaamde interne en externe logistiek. Je gaat theorie toepassen in bedrijfsprojecten. In elk project staat een thema centraal, bijvoorbeeld internationale distributie of duurzame logistiek.

Professionele en persoonlijke ontwikkeling

In dit 2e jaar van Logistics Management ga je echt de diepte in. Je leert wat belangrijk is als logistiek professional. We besteden veel aandacht aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. We dagen je uit, maar bieden ook veel begeleiding. Kortom, je ontdekt in dit jaar waar je goed in bent, waarin je jezelf kunt verbeteren én waar je blij van wordt.

Duurzaamste logistieke opleiding van Nederland

HAN Logistics Management is de enige logistiek opleiding met 3 duurzaamheidssterren van Nederland! Bij Logistics Management gaat het om de efficiency in de hele keten: van ontwerp tot gebruik en recycling. Hoe richten we software en distributie zo in dat het product precies op het juiste moment en zo duurzaam mogelijk de plaats van bestemming aankomt?

Werken aan projecten voor diverse opdrachtgevers

Nieuwsgierig?

Je eigen oordeel is het belangrijkste. Kom kennismaken en sfeer proeven: onze deuren staan voor je open!

Het jaar van je stage

In het 3e jaar loop je 19 weken stage bij een bedrijf of organisatie. Zo maak je kennis met het toekomstige werkgebied. Je kunt stage lopen in Nederland, maar ook in het buitenland. De 2e helft van het 3e jaar volg je het management cluster. Hierin werk je o.a. aan een supply chain project.

19 weken stage

Wat kun je allemaal doen in een stage van 19 weken? Tijdens je stage ben je bewust bezig met je eigen ontwikkeling. Wat past echt bij mij? Wat kan ik verbeteren? Na je stage ben je een heleboel wijzer.

Hoe vind je een stageplek?

Als student Logistics Management kun je via een netwerksysteem een stageplaats vinden. Verschillende praktijkrelaties en bedrijven bieden er stages aan. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een interessante stageplaats.

Natuurlijk sta je er niet alleen voor tijdens je stage. Vanuit de opleiding krijg je ondersteuning van een begeleidend docent, die je minimaal 2 keer bezoekt op je stageplek. De bedrijfscoach is je begeleider vanuit de organisatie waar je stage loopt.

De bedrijfscoach:

  • maakt je wegwijs in de organisatie en legt je de bedrijfsafspraken uit
  • reikt onderwerpen aan voor de stageopdrachten
  • zorgt voor gevarieerde werkzaamheden en voldoende faciliteiten

Stroop je mouwen maar op Extra uitdaging nodig? Talent Academy!

Wil jij wat extra’s doen vanaf het 3e jaar? Stap dan in het Honoursprogramma van de Talent Academy. Hiermee heb je een streepje voor, want je bent al serieus bezig met je ontwikkeling tot professional.

Je volgt bijna geen college, maar werkt interactief in groepen. Bijvoorbeeld aan een innovatieve game. Je schrijft een essay en beoordeelt het werk van medestudenten. Docenten begeleiden, maar in principe maak je je eigen onderwijs. Je kunt het programma theoretisch invullen als voorbereiding op een master, of meer praktisch.

 

Afstuderen en minor

Het 1e deel van je laatste studiejaar mag je vrij invullen. Dit is de minor. Met een minor kun je je specialiseren in een bepaald onderwerp of je kennis verbreden. Je kunt kiezen voor een van de vele minoren van de HAN of een andere instelling of je stelt zelf je minor samen.

Werk aan je eigen toekomst Welke minor kies jij?

Er zijn minoren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Denk aan een minor Lean Management of Slim plannen en organiseren in de zorg. Met je minor kun je werkelijk alle kanten op. Wil en kun je meer? Logistics Management heeft een eigen minor Supply Chain Planning. Met deze minor kunnen studenten bij een bedrijf aan de slag waarbij ze na hun afstuderen ook een arbeidscontract krijgen. Dit is een unieke constructie die voor bedrijven erg gunstig is en ook voor studenten. De opleiding Logistics Management en het bedrijf leiden samen de toekomstige supply chain planner op.

 

Droom je van studeren in het buitenland? Go abroad!

Bij de HAN zijn volop mogelijkheden om je stage, minor of afstudeeropdracht in het buitenland te doen.

Zo organiseren we bijvoorbeeld het Go Abroad festival. Tijdens het festival zijn er infosessies over internationale stage en studie buitenland. Voor eerstejaars studenten is er een presentatie over de mogelijkheid om een deel van de studie in het buitenland te doen.

Afstuderen

Het moment om te bewijzen dat je klaar bent voor de beroepspraktijk. Tijdens je afstudeeropdracht buig je je over een actueel bedrijfsknelpunt van een opdrachtgever. Je doet onderzoek en presenteert oplossingen. Is je opdrachtgever geholpen met jouw adviezen? Dan is je opdracht geslaagd!

Diploma met supplement

Afgestudeerd? Gefeliciteerd! Je bent officieel Bachelor of Science. Bij je diploma krijg je een Engelstalige bijlage: het diplomasupplement. Dit is een uitleg van wat je geleerd hebt en wat je kunt. Het supplement is erkend binnen de EU: daardoor kun je makkelijker verder studeren in het buitenland. 

Bachelor of Science

Aan het einde van jaar 4 heb je de hbo bacheloropleiding Logistics Management behaald. Gefeliciteerd!

Volgende paginaMaak kennis

Kom sfeer proeven en kennismaken: onze deuren staan voor je open!