Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 15jan
  Open Dag - Campus
  Nijmegen
 • 15jan
  Open Dag - Online
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Voor je begint met de Lerarenopleiding Nederlands

Maak kennis met Nijmegen, de HAN en de opleiding Leraar Nederlands tijdens de Open Dag. Of loop een dagje mee met een van de studenten en ervaar hoe het is om hier te studeren. We informeren je met factsheets en Open Dagen en geven je graag een voorproefje van je nieuwe leven.

Twee dames lachend mediatheek

Kom sfeer proevenBezoek de Open Dag van Leraar Nederlands

Past de Lerarenopleiding Nederlands bij jou? Dat onderzoek je verder op de Open Dag! Proef de sfeer op de Nijmeegse campus en vraag onze studenten en docenten het hemd van het lijf. Of volg je liever de online voorlichtingen vanuit huis? Dat kan ook!

Dit kun je verwachten:  

 • Bezoek een (online) voorlichting.
 • Docenten vertellen wat je leert tijdens de opleiding. 
 • Enthousiaste studenten laten je weten hoe zij hun studie ervaren. 
 • Krijg antwoord op al jouw vragen.
 • Proef de sfeer van de campus in Nijmegen.

 

twee studenten zitten, student staat

Nog verder de diepte in!Kennismakingsactiviteiten

Leuk dat je langs wilt komen bij Leraar Nederlands.

Loop een dag mee op de Kapittelweg 35 met de studenten van onze opleiding. Ervaar hoe leuk het is om colleges te volgen en te ontdekken wat een leraar Nederlands in opleiding allemaal leert tijdens een Meeloopdag!

Heb je onze Open Dag bezocht, maar heb je behoefte aan nog meer informatie over de opleiding Leraar Nederlands?  Zit je met vragen die je graag persoonlijk zou willen stellen aan een docent van de opleiding? Meld je dan aan voor een online 1-op-1-gesprek!

Shirt op de rug met de tekst vraag het mij tijdens open dag

Doe de zelftest!Ben jij geschikt als leraar?

Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best bij jou aansluit? 

Studenten overleggen met laptop

Maak kennis met het beroep van leraarMeet the teacher

Heb jij altijd al eens een leraar het hemd van het lijf willen vragen? Wil jij weten hoe zijn dag er uit ziet? Ben jij benieuwd hoe het is om voor de groep te staan? Of vraag je je af waarom leraar het mooiste beroep van de wereld is? Allemaal vragen die jij kunt stellen aan een leraar in 'Meet the teacher'. Wij zoeken voor jou de perfecte match en in een 1-op-1 gesprek ga jij in gesprek met een leraar naar keuze.

259514 ALPO student met smartphone kijkt mee op de laptop scherm van zijn klasgenoot

Oriënteren op een schoolKijkje in de klas

Liever sfeer proeven in een echte klas? Dat kan ook! Een aantal basisscholen, middelbare scholen en MBO's zetten graag hun deuren open tijdens 'Kijkje in de klas'. Want ook al is er heel veel informatie te vinden over het beroep van leraar worden, kiezen doe je niet alleen met je hoofd. Ook met je hart. Door iets te beleven en te ervaren, voel je pas echt of het vak iets voor jou is. Wil jij misschien voor de klas? Meld je dan aan voor 'Kijkje in de klas' en krijg een kijkje achter de schermen in een klas op een school naar keuze. Een ervaring op locatie, natuurlijk volgen we daarbij de actuele richtlijnen van het RIVM.

30401 Docent aan het lesgeven

Ontmoet onze docenten Leraar Nederlands

Esther Hanssen

Esther heeft een ware passie voor taal. Deze wil zij graag overbrengen op toekomstige leraren die deze passie op hun beurt weer door kunnen geven aan leerlingen. Zij is als docent verbonden aan de HAN en geeft les in verschillende vakken.

Arjen Speekenbrink

Arjen heeft zijn sporen wel verdiend in het onderwijs. Hij werkte ongeveer 25 jaar als docent Nederlands in het voortgezet onderwijs en was vakgroepvoorzitter. Sinds 2012 werkt hij als docent bij de HAN waar hij ook coördinator is van de master Nederlands.

Judit Steenge

Judit werkt sinds 2009 bij de HAN als docent aan de Lerarenopleiding Nederlands. “Het verschijnsel taal is een wonderlijk fenomeen. Het allermooist is om studenten dit inzicht te geven.”

Sam Bocken

Sam werkt sinds 2015 bij de HAN als docent voor de lerarenopleiding Nederlands. Hij geeft les in verschillende vakken. Dat is ook wat hij zo leuk vindt aan dit werkgebied. Het is zo allesomvattend.

Thuis op de bank met de feitenFactsheet Leraar Nederlands

Lees je graag nog wat meer over de opleiding Leraar Nederlands? Of heb je nog geen definitieve keuze gemaakt? Download dan de factsheet opleiding docent Nederlands.

Dit staat in het factsheet:

 • korte beschrijving van de opleiding;
 • compact overzicht van de studie;
 • voorbeeld van een lesrooster;
 • praktische info over aanmelden en selectie;
 • de voordelen van studeren aan de HAN.
Student studeren

Naast je studieStuderen is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Praktische info Leraar Nederlands

Alle facts & figures van de opleiding Leraar Nederlands staan hier op een rijtje.

Twee studeten lezen boek mediatheek