Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
 • Studiekeuzegesprek
  Stel al je vragen aan een specialist
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 9nov
  10nov
  Open Dag
  Nijmegen

Wat kun je worden met Learning and Development in Organisations (Opleidingskunde)?

Ga je na de opleiding Learning and Development in Organisations aan de slag als opleidingsadviseur? Of liever als ontwikkelaar van leermethodes? Trainer en coach worden kan natuurlijk ook. Tijdens je opleiding hoef je niet te kiezen, je verdiept je in alle mogelijke rollen. En er is werk genoeg: in alle bedrijven en organisaties is leren van belang en steeds meer organisaties halen Learning and Development professionals in huis!

meerdere studenten van learning and development aan het praten

Studenten en docenten vertellen

Wat kun je doen na Learning and Development in Organisations?

Beroepen Learning and Development in Organisations

Na de opleiding Learning and Development in Organisations kun je in verschillende beroepen terecht komen. Altijd al gedroomd van een eigen bedrijf? De meeste beroepen kun je ook als ZZP-er uitoefenen!

 • Opleidingsadviseur

  Als opleidingsadviseur werk je aan het talent van mensen. Dat doe je op allerlei manieren. Je adviseert bijvoorbeeld het management over een ontwikkeltraject voor medewerkers binnen je organisatie. Maar het kan ook zijn dat je trainingen organiseert of inkoopt. Alles om te zorgen dat iedereen zich blijft ontwikkelen.

 • Trainer en coach

  Je kunt allerlei trainingen geven, aan de meest uiteenlopende mensen. Van 'klantvriendelijk werken voor baliemedewerkers’ tot 'omgaan met agressie voor de politie', Als trainer ben je ook vaak aan het coachen: tijdens je trainingen met de groep, of daarna op 1-op-1 basis.

 • Ontwikkelaar van leertrajecten

  Je bedenkt leerprogramma's voor specifieke doelgroepen. Dit begint vaak met onderzoek: waaraan is behoefte? Daarna maak je programma's op maat, waarbij je creatief en innovatief kunt zijn. Misschien bedenk je een interactieve game over veiligheid of een e-learning module voor verkoopvaardigheden. 

Je hebt veel mogelijkheden binnen de L&D-cyclus, bij vrijwel elk bedrijf kun je terecht. Waar mensen zijn, is L&D.

Doorstuderen na Learning and Development

Klaar met de studie, dan wil je natuurlijk graag aan het werk. Maar misschien wil je nog meer kennis opdoen? Als afgestudeerde professional in Learning and Development is er voldoende keuze om verder te studeren.

 • Verkorte route gecertificeerd Trainer NOBTRA

  De opleiding Learning and Development is een door branche-organisatie NOBTRA erkende trainersopleiding. Dat betekent dat je met je diploma HAN Learning & Development in Organisations (Opleidingskunde) via een verkorte route gecertificeerd Trainer NOBTRA kunt worden.

 • Educational Science and Technology (MSc)

  Deze Engelstalige masteropleiding is heel breed. Van instructies voor jonge kinderen tot leiderschapsprogramma's voor organisaties: alles komt aan bod.  

 • Learning and Development in Organisations (MSc)

  Met deze Engelstalige master verdiep je je verder in leren op de werkplek. Je wordt een specialist in talentontwikkeling in bedrijven. 

 • Educational sciences (Msc)

  Bij deze Engelstalige master draait het om het creëren van optimale leeromgevingen. Voor leerlingen en cursisten tot docenten en trainers. De wetenschap van educatie is je focus in de master. 

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Learning and Development in Organisations.

Learning and Development in Organisations voltijd, L&D, foto 4903, docent geeft les aan studenten
draw-cta-title