Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 9nov
  10nov
  Open Dag
  Nijmegen

Jouw toekomst met International Social Work

Je ondersteunt communities bij het oplossen van maatschappelijke problemen. Je helpt mensen met psychische problemen. Je begeleidt jongeren bij activiteiten. Internationaal-georiënteerde en maatschappelijke organisaties zijn altijd op zoek naar iemand met jouw vaardigheden. Iemand met een interesse in globale thema’s en problematiek. Iemand die een bijdrage wil leveren aan een betere wereld. Jij maakt straks het verschil.


Dit kun je worden

Werk als praktijkverbeteraar en bruggenbouwer mee aan een gezonde, inclusieve samenleving. Je wordt een ‘sociale wereldverbeteraar’, bijvoorbeeld voor mensen in oorlogsgebied, vluchtelingenkampen of sloppenwijken.

 • Sociaal werker

  Als sociaal werker ondersteun je mensen bij het oplossen van verschillende problemen. Van huurschuld tot werkloosheid, van opvoedings- tot relatieproblemen.

 • Jeugdzorgwerker in een multiculturele wijk

  Je ondersteunt wijkbewoners uit verschillende culturen met vragen en problemen, bijvoorbeeld op het gebied van omgangsvormen, taal en opleiding.  Je begrijpt waar zij tegenaan lopen en zoekt samen naar manieren om hen verder te helpen.

 • Hulpverlener in een asielzoekercentrum

  Door jouw kennis over en ervaring met culturen en mondiale problematieken, ben jij een steun voor deze mensen in een vaak zeer kwetsbare situatie.

 • Sociaal werker in een vluchtelingenkamp

  Vluchtelingen hebben heel specifieke behoeftes, angsten en hulpvragen. Jij helpt hen om een weg te vinden naar een humaan bestaan en een beter leven.

 • Projectleider in community development

  Jij helpt mensen om beter samen te leven. Je zet bijvoorbeeld een jongerencentrum op, ontwikkelt culturele activiteiten en laat mensen samenwerken aan hun eigen toekomst. Als projectleider coördineer jij de verschillende initiatieven voor de gemeenschap.

 • Ontwikkelaar van sociale projecten voor slachtoffers van natuurrampen

  Mensen die een natuurramp meemaken, hebben behoefte aan van alles. Jij zet jij projecten op, vangt slachtoffers op, biedt veiligheid en gaat samen met de slachtoffers op zoek naar kansen om hun levens opnieuw op te bouwen.

 • Leidinggevende van ontwikkelingsprojecten

  Jij geeft leiding aan een team van hulpverleners en vrijwilligers die zich inzetten om de minst kansrijke mensen een goed leven op te laten bouwen. Bijvoorbeeld in een township in Zuid-Afrika werk je samen aan een betere hygiëne en de opleidingen van mensen.

 • Sociaal-cultureel werker

  Je helpt buurtbewoners of communities om sociale en culturele problemen en uitdagingen op te lossen.

Ga aan de slag voor internationale organisaties

met vluchtelingen. International Social Work

Doorstuderen

Een doorstroomminor is in ontwikkeling. Hiermee stroom je direct door naar de master Community Development aan de Hogeschool Utrecht. Internationaal zijn er ook verschillende doorstroommogelijkheden.

 • Master Social Work

  Vind jij het boeiend om verder te kijken dan de grenzen van je eigen praktijk? Heb je oog voor kansen en ontwikkelingen in de beroepspraktijk en wil je meedenken over het beleid? Volg dan de Master Social Work in deeltijd! Na 2 jaar ben jij Master of Social Work! 

 • Master Pedagogiek

  Bij de Master Pedagogiek ontwikkel je jezelf tot pedagogisch generalist die verbindingen weet te leggen tussen management en werkvloer, visies en methodieken. De master duurt 2,5 jaar.

 • Kopopleiding Leraar Pedagogiek

  Met een kopopleiding word jij binnen 1 jaar klaargestoomd voor het leraarschap. Je leert je vakkennis over te brengen op anderen en leerlingen te coachen en begeleiden. Je verdient dan je 2e-graad lesbevoegdheid.

Volgende pagina
 

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van International Social Work.

met vluchtelingen. International Social Work