Voor je begint met Industrieel Product Ontwerpen

Benieuwd? Kom sfeer proeven en ontdek alles over het leven als student Industrieel Product Ontwerpen. Ben je benieuwd naar de opleiding, de campus, de studievereniging en de stad Arnhem? Onze studenten en docenten vertellen je graag meer!


Ga jij je thuisvoelen op de HAN?Kom langs op de Open Dag

Weet je nog niet helemaal zeker welke studie het gaat worden? Of twijfel je over de stad of hogeschool? Kom dan naar de Open Dag van de HAN. 

We willen je graag ontmoeten!   

  • Stel al je vragen aan studenten: zij vertellen je graag hoe zij de opleiding ervaren. 
  • Onze docenten geven je alle ins en outs over Engineering en Industrieel Product Ontwerpen. 
  • Je kunt roosters inzien en kijken welke vakken je gaat volgen. 
  • Bekijk inspirerende projecten en creaties van studenten die je voorgingen. 
  • Neem een kijkje in het Techniekgebouw: zie je jezelf hier al rondlopen? 
  • Twijfels over studiekeuze? Kom sparren tijdens een speeddate met een studiecoach.

TWIJFEL JE OF JE KIEST VOOR INDUSTRIEEL PRODUCT ONTWERPEN? GA NAAR ONZE ONLINE OPEN DAG!

Vanwege de coronacrisis kunnen we geen fysieke Open Dag organiseren, maar kun je wel terecht op onze Online Open Dag pagina. Op 9 en 10 mei organiseren we zelfs speciale activiteiten waarvoor je je kunt aanmelden!​

Student voor 1 dagProefstudeerdag IPO

Om de sfeer van het studeren goed te kunnen aanvoelen worden Proefstudeerdagen georganiseerd.

Maar helaas, een bezoek aan de HAN Campus zit er in verband met de coronacrisis nu niet in. Daarom is het voor deze opleiding voorlopig niet mogelijk om je aan te melden voor een Proefstudeerdag en deze te bezoeken.

Maak kennis met ImkeImke maakt en test graag zelf prototypes

Imke van Driel (22) studeert Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN. Momenteel zit zit zij in haar 4e jaar en zit in de afstudeerfase.

Als ontwerper vindt zij het leuk om te experimenteren met kleuren en texturen, verschillende productiemethodes te leren kennen en uitdagende contructies te bedenken.

Imke: "Het liefst ga ik zelf prototypes maken en deze testen. Naar mijn mening weet je namelijk pas echt of wat je ontwerpt goed is als je het ook daadwerkelijk in je handen hebt (gehad)."

Naast haar studie heeft zij een bijbaantje en kun je haar vaak buiten in de natuur vinden. Ze sport graag. Van fitnessen tot hardlopen en van klimmen tot kajakken. Raak je al geinspireerd door Imke?

Alle feiten op een rijtje Industrieel Product Ontwerpen: download de factsheet

Wil je je nog even rustig oriënteren? Of het samen met je ouders over de studie hebben? Download dan de factsheet van de bachelor Industrieel Product Ontwerpen en lees alles op je gemakje door.  

Dit kun je verwachten: 

  • een korte beschrijving van de opleiding; 
  • een snel en beknopt overzicht van de studie; 
  • een voorbeeld van een lesrooster; 
  • praktische info over aanmelden. 

Elkaar helpen in coronatijdMondkapjes IPO voor gezondheidscentrum

Door het coronavirus zijn tekorten aan persoonlijke beschermingsmiddelen in de zorg ontstaan, met name mondkapjes. Dit bracht Antal Hendriks, HAN-docent praktijkonderwijs Industrieel Product Ontwerpen, op een idee. “Ik weet dat we voor ons projectonderwijs nog een behoorlijke voorraad hebben liggen. Als je daarmee nu acuut de zorg kunt helpen, is dat natuurlijk een fantastisch gebaar.”

Adriènne Micklei, junior docent en lab administrateur bij IPO, bood spontaan aan om deze mondkapjes te bezorgen bij het Gezondheidscentrum in de Arnhemse wijk Presikhaaf. “Ik vind het een top idee en ben de laatste tijd vrij weinig in contact geweest met mensen. Dus ik denk dat ik het minste risico loop als ik ze langs breng.”

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Klaar voor je nieuwe leven?Meer dan alleen studeren

Natuurlijk staan er colleges, werkgroepen en tentamens op het programma. Maar studeren betekent ook het begin van een nieuw leven, in een studentenstad vol leuke activiteiten en gezelligheid. Met de HAN Intro maak je gelijk een vliegende start. 

Hier gebeurt het!Samen op stap in Arnhem

Arnhem staat niet bekend als studentenstad, maar er is altijd wel iets te beleven. Lekker samen stappen op de Korenmarkt, chillen in Sonsbeekpark of samen naar Koningsdag. Toch wat cultureler ingesteld? Ga dan naar één van de vele musea of naar het Modekwartier in de wijk Klarendal.

Alweer een keuze: wij helpen je.Op kamers of thuis blijven wonen?

Meer vrijheid of minder kosten? Zelf bepalen wat en wanneer je eet of lekker thuis aanschuiven? De keuze tussen op kamers gaan en thuis blijven wonen is niet altijd gemakkelijk. Wij helpen je graag bij je keuze.

Praktische info

Hoe zit het precies met aanmelden? Welke toelatingseisen zijn er? En hoe zit het met collegegeld? Hier vind je alles wat je moet weten.