Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Proefstuderen etc.
 • 25mrt
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst als Industrieel Ontwerper

De wereld staat te springen om industrieel ontwerpers, engineers en projectleiders. Wie weet heb jij straks een goede oplossing voor de plastic soep. Of een spel wat dementie vertraagt. En wat dacht je van een eigen ontwerpbureau in duurzame design meubels? Eenmaal afgestudeerd ben je onmisbaar, of je nu bij een grote multinational of binnen een kleine start-up aan de slag gaat.

437952 Yannick, Mees en Lisa, studenten Industrieel Product Ontwerpen IPO bij hun project Bloemenfiets

Wat kun je worden met Industrieel Product Ontwerpen?

Ben jij klaar om de toekomst te veranderen met slimme producten en strakke designs? Als ontwerper of engineer maak je het alledaagse bijzonder. Van tuinstoel tot speaker – jij creëert de wereld om ons heen. En omdat je productontwikkeling van tekentafel tot webshop overziet, kan je alle kanten op. Jouw werkveld is overal: met je kennis en kunde creëer je de nieuwste slow-cooker en de snelste roeiboot, maar ook een verbeterd ziekenhuisbed. Producten die ertoe doen. Hoe maak jij straks het verschil?

 • 431959 IPO-student wijst een 3d geprint product aan een andere student in Fab Lab

  Industrieel product ontwerper

  Kan iets beter, mooier of handiger? Nieuwe straatverlichting die een veilig gevoel geeft, of een spel dat kinderen vindingrijk maakt: jij kijkt altijd verder. Met ‘gewoon’ neem je geen genoegen. 

 • 438051 Studenten Industrieel Product Ontwerpen IPO werken samen aan een design project: Pepijn, Sylke en Laila

  Design Engineer

  Technisch onderzoek is jouw ding. Is er een belangrijke berekening, een goed advies of een fris voorstel nodig? Je collega’s weten jou te vinden. 

 • 346546 Twee projectleiders van het Centrum Meervoudige Waardecreatie zijn met elkaar in overleg, met een laptop in de hand.

  Projectleider

  Groot innovatieproject? Jij houdt het hoofd koel. Als projectleider breng je de juiste mensen samen, zodat je team tot het beste eindproduct komt. 

 • 424545 Tim pitcht zijn producten, voor workshop Pitchen met Passie

  Zelfstandig ondernemer

  Spannend, dat toffe idee wat je al een tijdje hebt zélf op de markt brengen… Van schets tot levering; jij creëert producten waar mensen écht wat aan hebben. 

 • ORM studenten aan het werk in broedplaats

  Adviseur

  Jij weet als geen ander hoe het ontwerp- en productieproces in elkaar zit. Je helpt anderen graag verder, of het nu gaat om opdrachtgevers, klanten of collega’s. 

Een stoel met een kleine CO2-voetafdrukVideo: Veerle en Anne over hun Biobased stoel

Doorstuderen na Industrieel Product Ontwerpen?

Je bachelor binnen maar nog niet klaar met studeren? Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een master aan een technische universiteit, in Nederland of daarbuiten.

 • Industrieel Ontwerpen: kies je optie (MSc)

  Aan de Technische Universiteit Delft is de keuze aan jou: bij Design for Interaction focus je op mensen, bij Integrated Product Design leer je meer over producten en bij Strategic Product Design ga je bezig met het bedrijfsleven.  
 • Industrial Design Engineering (MSc)

  In dit Engelstalige mastertraject aan de Universiteit Twente wordt je opgeleid tot specialist. Kies je voor Human Technology Relations, ga je Management of Product Development doen, of wordt het Emerging Technology Design? 
 • Industrial Design (MSc)

  Aan de TU Eindhoven leer je hoe je échte veranderingen teweegbrengt in de maatschappij. Deze Engelstalige master richt zich op het ontwerpen en gebruiken van nieuwe technologieën.
 • Productontwikkeling (MSc)

  Bij deze masteropleiding aan de Universiteit Antwerpen leer je hoe je al jouw praktische knowhow onderbouwt met inzichten en kennis uit de wetenschap. Je focust op verschillende fases in de ontwikkeling van producten.  

Nieuwsgierig?Dit is je studie Industrieel Product Ontwerpen

Vakken en projecten, stage en minor: dit ga je doen bij de hbo opleiding Industrieel Product Ontwerpen in Arnhem. 

445114 Docent IPO geeft uitleg aan studenten Industreel Product Ontwerpen bij het project Infrawall