Jouw toekomst als Industrieel Ontwerper

Ben jij klaar om de toekomst te veranderen met slimme producten en strakke designs? Als ontwerper of engineer maak je het alledaagse bijzonder. Van tuinstoel tot speaker – jij creëert de wereld om ons heen. En omdat je productontwikkeling van tekentafel tot webshop overziet, kan je alle kanten op.


Afstuderen en daarna aan de slagKevin ontwerpt een duurzame warmtepomp (afstudeeropdracht)

Wat kun je met Industrieel Product Ontwerpen?

Jouw werkveld is overal: met je kennis en kunde creëer je de nieuwste slow-cooker en de snelste roeiboot, maar ook een verbeterd ziekenhuisbed. Producten die ertoe doen. Hoe maak jij straks het verschil?

 • Industrieel product ontwerper

  Kan iets beter, mooier of handiger? Nieuwe straatverlichting die een veilig gevoel geeft, of een spel dat kinderen vindingrijk maakt: jij kijkt altijd verder. Met ‘gewoon’ neem je geen genoegen. 
 • Engineer

  Technisch onderzoek is jouw ding. Is er een belangrijke berekening, een goed advies of een fris voorstel nodig? Je collega’s weten jou te vinden. 
 • Projectleider

  Groot innovatieproject? Jij houdt het hoofd koel. Als projectleider breng je de juiste mensen samen, zodat je team tot het beste eindproduct komt. 
 • Zelfstandig ondernemer

  Spannend, dat toffe idee wat je al een tijdje hebt zélf op de markt brengen… Van schets tot levering; jij creëert producten waar mensen écht wat aan hebben. 
 • Adviseur

  Jij weet als geen ander hoe het ontwerp- en productieproces in elkaar zit. Je helpt anderen graag verder, of het nu gaat om opdrachtgevers, klanten of collega’s. 

Een stoel met een kleine CO2-voetafdrukVideo: Veerle en Anne over hun Biobased stoel

Doorstuderen

 • Industrieel Ontwerpen: drie opties (MSc)

  In Delft is de keuze aan jou: bij Design for Interaction focus je op mensen, bij Integrated Product Design leer je meer over producten en bij Strategic Product Design ga je bezig met het bedrijfsleven.  
 • Industrial Design Engineering (MSc)

  In dit Engelstalige mastertraject wordt je opgeleid tot specialist. Kies je voor Human Technology Relations, ga je Management of Product Development doen, of wordt het Emerging Technology Design? 
 • Industrial Design (MSc)

  Aan de TU/e leer je hoe je échte veranderingen teweegbrengt in de maatschappij. De Engelstalige master van twee jaar richt zich op het ontwerpen en gebruiken van nieuwe technologieën.
 • Productontwikkeling (MSc)

  Bij deze masteropleiding in Antwerpen leer je hoe je al jouw praktische knowhow onderbouwt met inzichten en kennis uit de wetenschap. Je focust op verschillende fases in de ontwikkeling van producten.  

Corona hulpALUMNISTUDENTEN MAKEN SPATBRILLEN VOOR DE ZORG

Tom studeerde samen met Guus Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN. Tijdens een humanitaire stage in Zuid-Afrika ontdekten de studenten hoe goed ze konden samenwerken.

Nu, bijna 10 jaar later, runnen ze samen hun bedrijf Samosa in Nijmegen. “We ontwerpen en maken producten voor interieur. Toen we hoorden dat er een tekort was aan spatbrillen in de zorg zijn we meteen aan de slag gegaan”, vertelt Tom.

“Door de coronacrisis hebben we tijdelijk ruimte om aan de slag te gaan voor de mensen die het nu het hardst nodig hebben”, vertelt Tom Sanders enthousiast. Hij is, net als mede-eigenaar Guus van Driel, alumnus Industrieel Product Ontwerpen.

Volgende paginaDit is je studie

Vakken en projecten, stage en minor: dit ga je doen bij de hbo opleiding Industrieel Product Ontwerpen in Arnhem.