Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 13nov
  14nov
  Open Dag - Campus
  Nijmegen - 09:00 - 15:00
 • 13nov
  Open Dag - Online
  09:00 - 15:00
 • 20nov
  Open Dag - Campus
  Arnhem - 09:00 - 15:00
 • 20nov
  Open Dag - Online
  Arnhem - 09:00 - 15:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Wat kun je worden met Human Resource Management (HRM)?

Schrik jij niet terug voor employer branding, onboarding van nieuwe medewerkers, HR als businesspartner of performance management? Dat is mooi. Want HRM is volop in beweging en dat blijft zo de komende jaren. Je brede Human Resource Management opleiding met bedrijfskundige focus sluit goed aan bij deze ontwikkelingen.

lessituatie

Wat is Human Resource Management of personeelszaken?

Human resource management houdt zich bezig met de rol van werknemers binnen een organisatie. Hiervoor is vaak een speciale afdeling binnen een organisatie: de HR-afdeling of afdeling personeelszaken. De HR-afdeling is de belangrijkste schakel tussen werkgever en werknemer. Je houdt je als manager vooral bezig met het functioneren van mensen binnen bedrijven. Medewerkers en hun kennis worden binnen HRM niet gezien als kostenposten, maar als de belangrijke activa. Goed personeelsbeleid is gericht op het benutten en ontwikkelen van kwaliteiten van mensen en op het optimaliseren van hun inzet, binding, welbevinden en toewijding aan de bedrijfsdoelstellingen.

overleg-sollicitatie-menor-gesprek

Wat doet een HR-manager?

Als HR-manager of human resource manager ben je samen met de medewerkers van de afdeling Human Resources verantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van werknemers binnen een organisatie. Je houdt toezicht op de organisatorische cultuur en waarborgt de naleving van arbeidsvoorschriften en -wetgeving. Daarnaast houdt een HR-manager zich bezig met strategische initiatieven als fusies, overnames, talent management, arbeidsverhoudingen, diversiteit en successieplanning. Soms maak je onderdeel uit van het bestuur van een organisatie. Bij veel organisaties heet de afdeling ook wel personeelszaken.

drie studenten met laptop en kopje koffie

Wat zijn de beroepen van HRM?

De sector Human Resource Management is continu in beweging. Bedrijven en mensen beter laten werken is straks je vak. Je bent veel in gesprek: als HR-adviseur met de directie van een snel groeiend bedrijf, als re-integratiedeskundige met zieke werknemers, als adviseur duurzame inzetbaarheid met leidinggevenden in de zorg of je zoekt als recruiter naar de beste match tussen organisaties en werkzoekenden. Met Human Resource Management kun je veel kanten op!

 • HR-adviseur

  Je geeft niet alleen advies, maar maakt ook opleidings- en reorganisatieplannen, gaat over budgetten, signaleert knelpunten en bemiddelt bij conflicten.

 • Recruiter

  Je kijkt verder dan alleen diploma’s en werkervaring. Is deze sollicitant de perfecte kandidaat voor deze vacature?

 • Re-integratiedeskundige

  Help jij langdurig werklozen dankzij je advies en ondersteuning weer aan een baan?

 • Loopbaanadviseur

  Je coacht mensen die twijfelen over hun werk: wat kan ik, wat wil ik en zit ik met mijn loopbaan op de goede weg?

 • Adviseur duurzame inzetbaarheid

  Jij zorgt ervoor dat bij organisaties alle medewerkers inzetbaar zijn én blijven!

Wat zijn de mogelijkheden Master halen na hbo HRM?

Wil jij na het behalen van je diploma verder studeren? Mogelijkheden te over:

 • Master Begeleidingskunde

  Veel bedrijven grijpen de economische groei aan om hun arbeidsprocessen en de interne organisatie op orde te brengen. Deze opleiding biedt goede kansen om door te groeien op de arbeidsmarkt.
 • Post-hbo Bedrijfskunde

  Voor iedereen die door wil groeien in een zwaardere managementfunctie. Je leert bedrijfsproblemen integraal en strategisch benaderen en je bedrijf op koers houden in een snel veranderende omgeving.
 • Master Strategisch Human Resource Management

  Altijd al aan de knoppen willen zitten bij een bedrijf? Met deze opleiding werk jij straks mee aan strategie en het beleid in organisaties in een veranderde omgeving.
 • Human Resource Studies

  Wil je meer weten over de relatie tussen werk, welzijn en prestatie? Leer te analyseren en te adviseren over HR-, werk- en organisatieproblemen.

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Human Resource Management.

lessituatie