Jouw toekomst met Human Resource Management

Schrik jij niet terug voor employer branding, onboarding van nieuwe medewerkers, HR als businesspartner of performance management? Dat is mooi. Want HRM is volop in beweging en dat blijft zo de komende jaren. Je brede Human Resource Management opleiding met bedrijfskundig accent sluit goed aan bij deze ontwikkelingen.

lessituatie

Wat doet een HR-manager?

Als†HR-manager†of†human resource manager†ben je samen met de medewerkers van de HRM-afdeling verantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van werknemers binnen een organisatie. Je houdt toezicht op de organisatorische cultuur en waarborgt de naleving van arbeidsvoorschriften en -wetgeving. Daarnaast houdt een HR-manager zich bezig met strategische initiatieven als fusies, overnames, talent management, arbeidsverhoudingen, diversiteit en successieplanning. Soms maak je onderdeel uit van het bestuur van een organisatie. Bij veel organisaties heet de afdeling ook wel personeelszaken.

drie studenten met laptop en kopje koffie

Wat is human resource management of personeelszaken?

Human resource management houdt zich bezig met de rol van werknemers binnen een organisatie. Hiervoor is vaak een speciale afdeling binnen een organisatie. De HR-afdeling of afdeling personeelszaken. De HRM-afdeling is de belangrijkste schakel tussen werkgever en werknemer. Je houdt je als manager vooral bezig met het functioneren van mensen binnen bedrijven. Medewerkers en hun kennis worden binnen HRM niet gezien als kostenposten, maar als de belangrijke activa. Goed personeelsbeleid is gericht op het benutten en ontwikkelen van kwaliteiten van mensen en op het optimaliseren van hun inzet, binding, welbevinden en toewijding aan de bedrijfsdoelstellingen.

 • HR-adviseur

  Je geeft niet alleen advies, maar maakt ook opleidings- en reorganisatieplannen, gaat over budgetten, signaleert knelpunten en bemiddelt bij conflicten.

 • Recruiter

  Je kijkt verder dan alleen diploma’s en werkervaring. Is deze sollicitant de perfecte kandidaat voor deze vacature?

 • Re-integratiedeskundige

  Help jij langdurig werklozen dankzij je advies en ondersteuning weer aan een baan?

 • Loopbaanadviseur

  Je coacht mensen die twijfelen over hun werk: wat kan ik, wat wil ik en zit ik met mijn loopbaan op de goede weg?

 • Adviseur duurzame inzetbaarheid

  Jij zorgt ervoor dat bij organisaties alle medewerkers inzetbaar zijn ťn blijven!

Doorstuderen na Human Resource Management

Wil jij na het behalen van je diploma verder studeren? Mogelijkheden te over:

 • Master Begeleidingskunde

  Veel bedrijven grijpen de economische groei aan om hun arbeidsprocessen en de interne organisatie op orde te brengen. Deze opleiding biedt goede kansen om door te groeien op de arbeidsmarkt.
 • Post-hbo Bedrijfskunde

  Voor iedereen die door wil groeien in een zwaardere managementfunctie. Je leert bedrijfsproblemen integraal en strategisch benaderen en je bedrijf op koers houden in een snel veranderende omgeving.
 • Master Strategisch Human Resource Management

  Altijd al aan de knoppen willen zitten bij een bedrijf? Met†deze opleiding werk jij straks mee†aan strategie en het beleid in organisaties in een veranderde omgeving.
 • Human Resource Studies

  Wil je meer weten over de relatie tussen werk, welzijn en prestatie? Leer te analyseren en te adviseren over HR-, werk- en organisatieproblemen.

Volgende pagina:†Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Human Resource Management.

lessituatie