Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00
 • Rondleidingen
  Krijg een persoonlijke rondleiding

HRM banen na de opleiding

Wat is Human Resource Management en wat kun je worden na de opleiding? HRM is volop in beweging en dat blijft zo de komende jaren. Denk bijvoorbeeld aan employer branding of onboarding van nieuwe medewerkers. Je brede HRM opleiding met bedrijfskundige focus sluit goed aan bij de ontwikkelingen.

Wat is Human Resource Management? Studenten leggen het uit.

Wat is Human Resource Management of personeelszaken?

Human resource management houdt zich bezig met de rol van werknemers binnen een organisatie. Hiervoor is vaak een speciale afdeling binnen een organisatie: de HR-afdeling of afdeling personeelszaken. De HR-afdeling is de belangrijkste schakel tussen werkgever en werknemer. Je houdt je als manager vooral bezig met het functioneren van mensen binnen bedrijven. Medewerkers en hun kennis worden binnen HRM niet gezien als kostenposten, maar als de belangrijke activa. Goed personeelsbeleid is gericht op het benutten en ontwikkelen van kwaliteiten van mensen en op het optimaliseren van hun inzet, binding, welbevinden en toewijding aan de bedrijfsdoelstellingen.

Twee mensen van de opleiding human resource management aan het overleggen op de campus in Arnhem

Wat doet een HR-manager?

Als HR-manager of human resource manager ben je samen met de medewerkers van de afdeling Human Resources verantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van werknemers binnen een organisatie. Je houdt toezicht op de organisatorische cultuur en waarborgt de naleving van arbeidsvoorschriften en -wetgeving. Daarnaast houdt een HR-manager zich bezig met strategische initiatieven als fusies, overnames, talent management, arbeidsverhoudingen, diversiteit en successieplanning. Soms maak je onderdeel uit van het bestuur van een organisatie. Bij veel organisaties heet de afdeling ook wel personeelszaken.

Meerdere HRM studenten aan het overleggen achter een laptop

HRM beroepen

De sector Human Resource Management is continu in beweging. Bedrijven en mensen beter laten werken is straks je vak. Je bent veel in gesprek: als HR-adviseur met de directie van een snel groeiend bedrijf, als re-integratiedeskundige met zieke werknemers, als adviseur duurzame inzetbaarheid met leidinggevenden in de zorg of je zoekt als recruiter naar de beste match tussen organisaties en werkzoekenden. Met Human Resource Management kun je veel kanten op!

 • HR-adviseur

  Je geeft niet alleen advies, maar maakt ook opleidings- en reorganisatieplannen, gaat over budgetten, signaleert knelpunten en bemiddelt bij conflicten.

 • Recruiter

  Je kijkt verder dan alleen diploma’s en werkervaring. Is deze sollicitant de perfecte kandidaat voor deze vacature?

 • Re-integratiedeskundige

  Help jij langdurig werklozen dankzij je advies en ondersteuning weer aan een baan?

 • Loopbaanadviseur

  Je coacht mensen die twijfelen over hun werk: wat kan ik, wat wil ik en zit ik met mijn loopbaan op de goede weg?

 • Adviseur duurzame inzetbaarheid

  Jij zorgt ervoor dat bij organisaties alle medewerkers inzetbaar zijn én blijven!

Wat zijn de mogelijkheden Master halen na hbo HRM?

Wil jij na het behalen van je diploma verder studeren? Mogelijkheden te over:

 • Master Human Resource Studies

  Wil je meer weten over de relatie tussen werk, welzijn en prestatie? Leer te analyseren en te adviseren over HR-, werk- en organisatieproblemen.

 • Master Strategisch Human Resource Management

  Altijd al aan de knoppen willen zitten bij een bedrijf? Met deze opleiding werk jij straks mee aan strategie en het beleid in organisaties in een veranderde omgeving.

 • Post-hbo Bedrijfskunde

  Voor iedereen die door wil groeien in een zwaardere managementfunctie. Je leert bedrijfsproblemen integraal en strategisch benaderen en je bedrijf op koers houden in een snel veranderende omgeving.

 • Master Data Driven Business

  Hoe verzamel, analyseer, en visualiseer je data om binnen jouw organisatie slimmere beslissingen te nemen? In deze master leer jij hoe je strategische business-vraagstukken overbrengt aan dataprofessionals, en ervoor zorgt dat dataoplossingen bijdragen aan evidence-based besluitvorming.

 • Master Bestuurskunde

  In deze master bestudeer je het functioneren en de inrichting van organisaties in en om het openbaar bestuur. De master leidt op tot publiek manager: iemand die met een brede kennis over de werking en inrichting van de overheid oplossingen kan aandragen voor zowel interne organisatieproblemen als voor maatschappelijke beleidsproblemen van de overheid.

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Human Resource Management.

410132 HRM docent en studenten in gesprek, foto 3382