Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
 • 1 op 1 gesprek
  Stel al je vragen aan een specialist
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00

Dit is je hbo studie Communication

Markten worden steeds internationaler, grenzen vervagen en we doen steeds meer online. Hoe speel je daarop in? Als HAN student Communication leer je hoe je bedrijven en instanties zichtbaar maakt. Hoe je verhalen vertelt die gehoord worden. En hoe je verbindingen legt tussen doelgroepen.

klasensessie

De opleiding Communication in het kortHet studieprogramma

Aan de HAN Communication studeren betekent eerst alles ontdekken over het vak: in jaar 1 en 2 leer je alles over marketing, PR, adverteren en intercultureel werken. Samen met studiegenoten stort je je op praktijkprojecten. Je leert een vreemde taal en gaat over de grens studeren. En in het 4e jaar sluit je jouw studie af met het oplossen van een communicatievraagstuk voor een internationale organisatie.   

basecamp-studeren-prjoect

Vraag het de HAN Communication studentWat vind je van het Communication programma?

Een magazine van Communication StudiesWinnaars E-Magazine 2021

Tweedejaars International School of Business (ISB) Communicatiestudenten Lida Metaj, Nica Padua en Anastasia Tchoubina Kuzina hebben de jaarlijkse E-magazine wedstrijd 2021 gewonnen. "Met ons magazine wilden we studenten enthousiast maken om naar Arnhem te komen en hen het gevoel geven dat ze niet alleen zijn omdat er zoveel internationals zijn. We willen hen aanmoedigen om zich los te maken van sociale media, verbinding te maken met de buitenwereld, stappen uit je comfortzone en verbinden met een nieuw en spannend avontuur. Daarom heet het tijdschrift Connect, waardoor ze een voorproefje krijgen van de International School of Business en al een verbinding creëren voordat de studenten naar Arnhem komen." Lees alles over schermtijd detox, de HAN ISB door studentenogen, Arnhem je nieuwe thuis en nog veel meer in CONNECT.

 

302266 Voor ISB Community page op HANuniversity. Winnaar studentenopdracht
studeren aan de HAN, FEM Finance and control

Je propedeuse jaar starten bij HAN Communication Studies

Het 1e jaar van de studie Communication voorziet je van een solide basiskennis. Je maakt kennis met de nieuwste inzichten in het vakgebied: je colleges gaan over marketing communicatie, branding, digitale marketing en bedrijfscommunicatie. Aan het eind van dit jaar spreek je een aardig woordje Frans, Duits of Spaans. Dat komt straks goed van pas bij een internationale stage of studieperiode.

Wat is communication? Jaar 1: van alles wat

Het 1e jaar bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen bestaat uit een uitdagende en veelzijdige mix van vakken. Je leert van alles wat, zodat je een stevige basiskennis hebt en je vast een beetje kunt ontdekken wat je leuk vindt. Dit zijn je vakken in het 1e jaar Communication: 

 • Persuasive Communication
 • Marketing Communication and Branding
 • Digital Marketing
 • Research in Communication
 • Essentials of an Organization
 • Creating Content
 • Introduction to Public Relations
 • Intercultural Awareness
 • Creativity and Critical Thinking
 • Personal and Professional Development
 • Business Communication
 • Dutch/French/German/Spanish

Go abroad  Internationaal studeren

Communication is de Engelstalige versie van de bachelor Communicatie. Wat is – behalve de taal – dan het verschil? De HAN opleiding Communication geeft je een voorsprong op de internationale arbeidsmarkt. Je stoomt jezelf klaar voor een dynamische carrière in marketing en communicatie. Zo kick-start je jouw internationale carrière!  

Studiebegeleiding is er voor jou

Bij de bachelor Communication bij de HAN heb je een persoonlijke coach. Vooral in het 1e jaar kom je regelmatig bij elkaar: zo help je elkaar en blijf je van elkaar leren. Daarna is de begeleiding afgestemd op wat jij nodig hebt. Speelt er iets thuis, met vrienden of loopt het gewoon niet zoals je wilt? Je coach denkt graag met je mee.

Studiepunten

Studiepunten noemen we EC’s (voluit ECTS). Dit staat voor European Credit Transfer System. Dit systeem hoort bij de bachelor-masterstructuur. EC’s zijn een maat voor de zwaarte van een opleiding.

Naar het 2e jaar? Check je studieadvies!

Aan het einde van het 1e jaar krijg je een studieadvies. De studiepunten die je hebt gehaald zijn daarbij belangrijk. Met een positief advies kun je door naar het 2e jaar. Met een negatief advies moet je helaas stoppen. Zo voorkomen we dat je tijd verliest aan een studie die niet echt bij je past.

Overzicht kantine Ruitenberglaan 31

Zelfstandig aan het werk

Nu je de basis onder de knie hebt, ben je toe aan de volgende stap. Je gaat aan de slag met uitdagende projecten voor externe opdrachtgevers. Zo maak je bijvoorbeeld een digitaal magazine. Samen met je studiegenoten bent je nu een stuk zelfstandiger bezig: leuk en uitdagend! Natuurlijk staan er ook nog colleges op het programma.

Dit zijn je vakken Jaar 2: praktijk én theorie

In het 2e jaar van de studie til je jouw vakkennis naar een hoger level. Al die extra kennis komt goed van pas bij je praktijkprojecten: wat je leert kun je meteen gebruiken. Dit zijn je vakken in het 2e jaar: 

 • Project: Digital Magazine
 • Branding and Concepting
 • Design
 • Qualitative Research and Media Research
 • Strategic Analysis
 • Internal Communication
 • Public Relations and Corporate Communication
 • Marketing Communication
 • Accountability
 • Advising and Presenting
 • Integrated Communication Game
 • Business Communication
 • Dutch/French/German/Spanish

Professionele en persoonlijke ontwikkeling

In dit 2e jaar ga je echt de diepte in. Je leert wat belangrijk is als communicatieprofessional. We besteden veel aandacht aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. We dagen je uit, maar bieden ook veel begeleiding. Kortom, je ontdekt in dit jaar waar je goed in bent, waarin je jezelf kunt verbeteren én waar je blij van wordt.

Nieuwsgierig?

Je eigen ervaring is het belangrijkst. Benieuwd naar de opleiding en de campus? Kom kennismaken en sfeer proeven: onze deuren staan altijd open! 

studeren
Student achter laptop met study abroad pagina

Naar het buitenland met Communication

In het 3e jaar stap je uit je comfort zone. Je studeert een tijdje in het buitenland en je loopt stage bij een internationaal bedrijf – in Nederland of over de grens. Wat het ook wordt, je leert een hoop en ontdekt alvast wat bij jou past: zo kun je straks goed voorbereid het internationale werkveld in.

Jaar 3: studeren in het buitenland

Communicatie is niet gebonden aan grenzen: informatiestromen gaan de hele wereld over en markten omvatten veel meer dan één land. Om die reden ga je in het 3e jaar een semester naar het buitenland. Waarheen precies? Dat beslis je zelf. De HAN heeft 120 partneruniversiteiten over de hele wereld, waar je meer kunt leren over specifieke onderwerpen, andere culturen kunt leren kennen en je taalkennis kunt verbeteren. Je vakken kies je zelf.

Internationale communicatie Stage in het buitenland

Vakken volgen is leuk en nuttig – maar hoe is het om straks aan het werk te zijn als communicatieprofessional in een internationaal veld? Tijdens je stage ontdek je hoe alles wat je hebt geleerd van pas komt in de praktijk. Wat dacht je van meelopen bij Adidas of Mercedes? Je ervaart hoe het is om mee te draaien in de communicatieafdeling van een groot bedrijf – of juist een steentje bij te dragen aan een gespecialiseerd reclamebureau. Liever aan de slag bij een gemeente, de overheid of een non-profit organisatie? Communicatie is overal – en jouw werkveld dus ook.

Ga voor onderzoek

Onderzoek doen is een belangrijk onderdeel van je studie. Want een communicatiespecialist gaat goed voorbereid te werk. Je hebt een plan nodig, je moet weten hoe je doelgroep eruit ziet en hoe die zich gedraagt. Campagne van start? Dan wil je weten wat de effecten zijn. Bij de HAN leer je hoe je jouw resultaten meet. Met kwalitatief onderzoek naar ervaringen en kwantitatief onderzoek op basis van data. Zodat je verder kunt. 

Extra uitdaging nodig? Talent academy!

Wil jij naast Communication Studies wat extra’s doen vanaf het 3e jaar? Stap dan in het Honoursprogramma van de Talent Academy. Hiermee heb je een streepje voor, want je bent al serieus bezig met je ontwikkeling tot professional.

Dit zijn de onderdelen van het Honoursprogramma voor Communication:

 • innoveren en communiceren
 • praktijkgericht onderzoek
 • academische skills
 • professional skills
 • afstudeerpaper
Afstuderen, graduation ceremony

Je afstudeerjaar

De eindstreep is in zicht! In je 4e jaar laat je zien wat je waard bent. Je volgt verdiepende vakken en je werkt aan een campagne voor een echt bedrijf. Tenslotte ga je met je afstudeeropdracht aan de slag om een communicatievraagstuk uit de praktijk op te lossen. Je presenteert jouw bevindingen in een strategisch plan. Jij leert er veel van en het bedrijf kan ook weer verder: win-winsituatie!

Jaar 4: een echte campagne draaien

De eerste helft van je afstudeerjaar pas je jouw kennis toe in de praktijk. Je steekt de handen uit de mouwen en doet een campagne voor een bedrijf. Zo gingen Tieu Anh Nguy en Marcell Koolman voor Kuehne + Nagel aan de slag met employer branding. Hun doel? Nieuwe interessante sollicitanten aantrekken.

Afstuderen bij HAN Communication

Met je graduation assignment studeer je af – en bewijs je wat je waard bent. Aan jou de taak om een internationaal bedrijf te helpen met het oplossen van echte issues. Een marketingcommunicatieplan voor Microsoft? Een branding strategie voor Nike? Of PR advies voor Estee Lauder? Het is aan jou.

International School of Business Part of the community

Je volgt je opleiding samen met studiegenoten uit 60 verschillende landen. Supergaaf – maar misschien ook wel even wennen. De International School of Business helpt jou je draai te vinden. En ook nadat je bent afgestudeerd blijf je onderdeel van de community, via de actieve alumnivereniging. Zo kun je contact houden met studiegenoten en bouw je een uitgebreid netwerk op.  

Diploma met supplement

Afgestudeerd? Gefeliciteerd! Je bent officieel Bachelor of Arts in Communication. Bij je diploma krijg je een Engelstalige bijlage: het diplomasupplement. Dit is een uitleg van wat je geleerd hebt en wat je kunt. Het supplement is erkend binnen de EU: daardoor kun je makkelijker verder studeren in het buitenland.

Bachelor of Arts in Communication

De wereld van branding, marketing en pr kent voor jou geen geheimen meer. Je bent nu officieel een internationaal geschoolde communicatieprofessional die een uitdagende toekomst tegemoet gaat.

Van studenten voor studentenGratis bijlessen op de campus voor studenten van de opleiding Communication

Sinds april 2022 biedt de opleiding Communication bijles voor studenten door studentassistenten op de HAN-campus in Arnhem. Het doel is om jou als student meer en beter te ondersteunen naast de standaard colleges. Bijles is beschikbaar voor studenten uit alle clusters van de opleiding en iedereen is welkom. Tot nu toe hebben de tutoren al meer dan 70 studenten geholpen om hun tentamens te halen.

'Het heeft me enorm geholpen en de tutor nam echt de tijd voor me!' H-cluster student

'Ik denk dat de tutoren goed zijn in het stellen van de juiste vragen in plaats van het geven van de juiste antwoorden. Ik ben er trots op coördinator te mogen zijn van zulke geweldige tutoren en zulke gemotiveerde studenten.' Renée Cox, Student Coördinator

427452 Studenten in ISB Basecamp

Volgende paginaMaak kennis

Kom sfeer proeven en kennismaken: onze deuren staan voor je open!

klasensessie